Dps Shaco Jungle + Derin Rehberi (Damage Per Second)

Sonraki Shaco rehberi

  • Ap Shaco top lane

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Ap Shaco Jungle

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Bruiser Shaco Jungle

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Hybrid Shaco Jungle

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    0

PwParadox

Konun için düşüncem profil kapağımda
Mesajlar
1,073
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,740
Puanları
3,280
(Konu uzun) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Giriş
Her oyunda gördüğün Lee Sin mainlerinden sıkıldın mı? Onlara iyi bir ders verme zamanı geldi.
Shaco bir şeyler yapar ve bunu iyi yapar (deha patlaması) Ağır nerflerden sonra bile hala daha çok uygun bir şampiyondur. Shaco'nun en güçlü özelliği süpriz elementidir. Shaco oynadığınızda rakibinizin hamlelerini 1 dakika önceden görebilmeniz gerekebilir bu yüzden shaco'yu düzgün bir şekilde öğrenmeniz bir kaç oyun alabilir. Shaco'yu masterlamanız ise uzun bir süre alabilir. Bu yüzden bu rehberi iyice gözlemleyin.
Not bu build yeni başlayanlar için iyi değildir eğer ki Shaco'yu yeni öğreniyorsanız gelecekte yapıcağım veya yaptığım bruiser shaco build'ını deneyin.

Build
(Build benim İngilizce bir sitede yayınladığım için İngilizce yazıyor ama zaten bir builda ne kadar benim buildım diyebiliriz bilmiyorum)

Rünler ve Büyüler
Sıçra özellikle almayın Q'nuz ortalama her 10 saniyede bir gelen flash gibidir zaten.

Kabiliyetler ve Yetenekler

(Q'yu ilk 3 seviyeye getirmemizin nedeni gangler'de gerekli olması)

Arkadan Bıçaklama

Shaco "arkadan" vurduğu bir düşman birime garantili kritik vuruş uygular. Her şampiyon için bir süreliğine beklemeye girer. Bekleme süresinde azalmayla bu sürede azalır.

Kandırmaca

Shaco flash atar ve 1.5/2.25/3/3.75/4.5 saniyeliğine görünmez olur. Bu görünmezlik sadece kuleler tarafından sizi hedef alınabilir yapar ve kontrol totemi sizi göstermez. Tarayıcılar ve hasar almanız sizin radar gibi izinizi bırakır. Bu yetenek sonraki düz vuruşunuza 20/35/50/65/80 + yetenek gücünüzün yarısını ekler.

Soytarı kutusu

Shaco yere bir kutu koyar ve kutu 2 saniye sonra görünmez olur. Bir rakip yaklaştığında kutu açılarak yakındaki rakipleri 0.5/0.75/1/1.25/1.5 saniyeliğine korkutur ve en yakın hedefe 5 saniye vurduktan sonra kaybolur.

Çift Zehirli bıçak

Shaco'nun bıçakları isabet ettikleri hedefleri pasif olarak zehirleyerek hareket hızlarını düşürür. Shaco bıçaklarını atarak hasar verdiği hedefini zehirleyebilir. Atılan bıçak, hedefin eksik can miktarına bağlı olarak ilave hasar verir.

Pasif: Çift Zehirli Bıçak kullanıma hazırken, Shaco'nun normal saldırıları 2 saniyeliğine Çift Zehirli Bıçak etkisi uygular ve hedefin hareket hızını %20/22.5/25/27.5/30 azaltır.
Aktif: Shaco 3 saniyeliğine Çift Zehirli Bıçak etkisi uygulayan ve 5/35/65/95/125 (+100% ek Saldırı Gücü) (+90% Yetenek Gücü) + hedefin eksik can miktarına oranla büyü hasarı veren bir bıçak atar.

Halüsinasyon

Shaco kısa süreliğine kaybolur ve bir kopyasıyla birlikte yeniden belirir. Klon en fazla 18 saniye varlığını korur ve yok olduğunda veya katledildiğinde yakındaki rakiplere 300/450/600 (+100% Yetenek Gücü) büyü hasarı vererek üç minik Soytarı Kutusu ortaya çıkarır. Minik kutular 25/50/75 (+15% Yetenek Gücü) hasar verir, rakipleri 0.75/1/1.25 saniye kaçırır ve birlikte tetiklenir. Kopyası, Shaco'nun %75 kadarı hasar verir ve %50 fazla hasar alır.Kopya alt tuşuyla birlikte sağ fare düğmesi ile ya da bu yeteneği yeniden kullanarak kontrol edilebilir.

Temel Taktikler
Her şeyden önce shaco oynuyorsanız size invade atılma olasılığının çok yüksek olduğunu bilmeniz gerekir ama işin komik tarafı erken seviyede en tehlikeli şampiyonlardan biri Shaco'dur. Bunun sebebi de W yeteneği soytarı kutularıdır. Bu kutuyu özellikle de ilk seviyelerde öldürmeye çalışmak saçmadır. Merkezden çıkar çıkmaz Mavinizin altındaki çalıya bir tane kutu koyun(kırmızı ile işaretli).
Bu sayede gelen bir invade'i ön görüp ona göre hazırlanabilirsiniz hatta bazı oyunlarımda sırf bu yüzden invade'den vaz geçen takımlar olmuştu.

Bunun dışında eğer ki invade gelinmezse mavinizin çıkıcağa yerin az önüne oyun başladıktan tam 52. saniye'de bir kutu yerleştirin. Sağ üstte oyunun zamanı zaten yazıyor. Kutular eskisi gibi stacklenmiyor bu yüzden kutuları çok dikkatli yerleştirmelisiniz. ikinci kutuyu sağ/sol duvara üçüncü kutuyu da sol/sağ duvara yakın koyun ve mavinin arkasına geçin. Bir orman kampını (orta ve büyük) verimli bir şekilde öldürmek için arkasına geçip durun bunu 3-4 kere 1 adım atıp düz vurarak arkasına doğru geçebilirsiniz. Sadece pasifinizin süresini iyi ayarlamanız yeter. Shaco'nun kamp temizleme süresi çok kısadır ve doğru kullanılırsa canı azalmaz. Maviden sonra gromp'u veya kuşları temizlerim. Grompu öldürmek basittir. kutunuzu koyun ve arkasına geçip vurun. Canı yarıdan azken e'nizi kullanın ama çarpınızı kullanmayın! Gerekirse potunuzu basın. Kuşları kesmek için ise ortalarına bir kutu koyun, büyük kuşa düz vurup E ve çarp atın. bu büyük kuşu anında öldürmesi gerekir. Öldürmezse bile en fazla 1 düz vurşluk canı kalmıştır. Büyük gaga öldükten sonra Kutunun hedef aldığı kuşlara vurun ve temizleyin kampı. Kuşların arkasına 1 adımda geçebilirsiniz.


Rakibe görünmeden yaklaşmak istiyorsanız onların görmediği bir yerden Q atıp arkalarına geçin.
mesela ilk orta kulede ise rakip keskin gagaların kampı müthiş bir yerdir. Ama ormanda değilseniz ve daha az dolanmak istiyorsanız 2. kulenin biraz önünden Q atın. burası onların görüş menzilinde değildir ve onları gafil avlamış olursunuz.

Shaco'nun ultisini rakibin ağır hasar veren veya ağır kitle kontrol veren yeteneklerine karşı kullanın. Bunun için zamanlama çok önemlidir. Mesela Karthus ultisinin size vurmasını son saniyede ultiye basıp kaybolarak engelleyebilirsiniz.

E'nizi rakip ara kapatıcısını veya flashını sizden kaçmak için kullandıktan sonra atın. Canları ne kadar az ise o kadar çok vurur.


Derinlemesine
Shaco'yu en verimli şekilde oynamak için bu kısma iyi bakın. Yakında (yazın başlarında) bu konu hakkında bir video bile yapıcağım.
Bir sihir gösterisine ne dersin: Sıradaki numaramda seni yok ediceğim!
(Dps)Shaco ile tek atmak için ilk önce hedefinizi iyi belirlemelisiniz. Karşı adc'ye mi yoksa büyücüsüne mi...? Seçtikten sonra
(kırılgan bir düşman olsun) onların görmiyeceği bir şekilde q'nuzu kullanın. Burada ön görme sezinizi kullanmanız gerek. Rakibinizin kaçıcağını düşündüğünüz yere kutunuzu koyun. Ultinizi kötü durumlar için saklayın. Rakibinizin sırtından vurduğunuza emin olun ve anında tiamatınızı kullanın ve e'nizle son vuruşu yaptığınızdan emin olun. Eğer ki tek atmayı başaramazsanız merak etmeyin kutunuz rakibinizin kaçış bölgesini engelliyor bu sayede bir kaç vuruş daha yapabiliceksiniz. Eğer ki rakibiniz tahmin etmediğiniz bir yerden kaçıyorsa bile hala karşı takım sizi fark etmeden rakibinizi kesebilirsiniz çünkü Shaco çok yapışkan bir illettir.

Bir varım bir yokum:
Shaco ile yakalanmanız cidden zordur.
Her zaman Q'nuza basıp garip durumlardan kaçabilirsiniz ama bazen bu yeterli olmaz. Halüsinasyon yeteneğiniz siz görünmezken basıldığında siz görünmezken klonunuzun çıkmasını sağlıyor. Bu durumda genelde zavallı rakipler bütün Ultilerini küçük klonumuza atıyorlar. Klonumuzu çıkarttıktan sonra basitçe siz kaçıcağınız yere gidin klonunuzu da ters yöne. Fazladan korunma için de kutunuzu yere koyabilirsiniz. Kutuları yere koymak da sizi görünmezden çıkartmaz.

Narş Narş: Shaco çok iyi bir kule altı dalıcısıdır.

Kulelerin vurşları size art arda vurursa daha çok hasar verir. Dps shaco'da pek zırh almadığımız için bunu bilmek önemlidir.
Q'nuzu sona saklamayı deneyin ve yürüyerek girin bu yüzden çeviklik botları çok iyi. Eğer ki bir orman kampından gitmek zorundaysanız da çok sorun değil o zaman da rakibi daha çabuk öldürmüş olursunuz. Eğer ki ölmek üzereyseniz veya daha çok cana ihtiyacınız olduğunu biliyorsanız kulenin menzilinin sınırlarında ve kule vuruşu size yakınken ultinizi basın bu sayede son yiyiceğiniz büyük kule vuruşu hasarını iptal etmiş olursunuz. Aynı şeyi eğer ki uzun süre kule altındaysanız ve kule agrosunu üzerinizden çekmek için de yapabilirsiniz. Ayrıca kulenin artan hasarı da sıfırlanmış olur.

Bu rehberi daha da uzatamam çünkü Shaco'nun başka oyun türleri de var. Bu yüzden hangi türden Shaco rehberi yapmamı istediğinizi ankette oy vererek seçebilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkürler ve iyi eğlenceler.
 



Üst