Total War Warhammer

FantasticGamer

Marangoz
Mesajlar
60
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
25
Puanları
80
Total War: Warhammer


Total War: Warhammer, Creative Assembly tarafından geliştirilmiş ve steam oyun platformu vasıtasıyla Microsoft Windows, Linux ve MacOS için Sega tarafından yayınlanan, sıra tabanlı bir strateji ve gerçek zamanlı taktik video oyunudur. Oyun, Games Workshop's Warhammer Fantasy serisinin hiziplerine sahip Total War serisinin oyun özelliklerine sahip. Tarihi bir yerin tasvir edilmediği ilk Total War oyunudur. Total War serisinin 10. oyunu ve çıkacak Total War: Warhammer üçlemesi'nin ilk oyunudur.

Total War serisindeki önceki oyunlarda olduğu gibi, oyun sıra tabanlı bir strateji mücadelesinde krallık boyutunda ortaya çıkıyor; Warhammer Dünyası boyunca şehirler ve orduların hareketini yönetmek, gerçek zamanlı taktiklerde küçük çaplı çatışmalar ve kuşatmalar, bir savaş sırasında bir ordu içindeki bireysel birimlerin ve karakterlerin hareket ve eylemlerini yönetmek gibi unsurlar içeriyor. Oyuncu, her biri kendi birimleri, karakterleri ve yetenekleri olan birkaç fantezi grubundan birini denetler. Bunlar indirilebilir, ücretli içerik olarak eklenen Cüceler, İnsan Ulusları, Greenskins ve Vampir Kontları'dır.

Total War: Warhammer, eleştirmenler ve oyuncular tarafından büyük bir beğeniyle satışa sunularak ilk birkaç gün içinde yarım milyon kopya sattı.

Oyundan bazı görseller.






Total War: Warhammer, ordular arasında gerçek zamanlı taktik savaşlara sahip, sıra tabanlı bir strateji oyunudur. Warhammer, önceki Total War oyunları tarihsel ayarları içeriyor olsa da, Warhammer dünyasındaki karakterlerin yanı sıra fantezi ayarını da getiriyor. Canavarları, savaşçıları ve kahramanları içeren bu karakterler oyuncu veya bilgisayar tarafından kontrol edilir.

Oyun, Karl Franz'ın imparatorluğun yeni seçilen imparatorunun yükselişiyle bir iç savaş ayaklanmasıyla meydana gelen son karışıklıkta imparatorluğun kontlarının onun kurallarına kızmasıyla başlıyor. Görevi çöken krallığını birleştirmek ve onları çevreleyen diğer alemlere meydan okumadan önce egemenliğini ileri sürmek ve Eski Dünyaya barış getirmektir. Bu barış; Cücelerin vahşi Greenskins'e doğru ebedi garezlerini, Von Carsteins tarafından yönetilen Vampirler'in Undead ordusunu batıya götürmek ve İmparatorluk tahtını ele geçirmek için Sylvania'ya kalkışması gibi durumlara engel olmaktan oluşmaktadır. Yine de Kaos kalabalığı, kuzeyde yolun içindeki her şeyi yoketmeye çalışmakta ve tüm bu durakları tahakküm yolunda bozmaktadır.

Total War: Warhammer, Empire (insanlar), Greenskins (orklar ve goblinler), Cüceler ve Vampire Counts (Undead) olan dört oynanabilir hizipe (ulusa) sahiptir. Kötü insanlardan ve canavarlardan oluşan Kaos hizipleri, ön sipariş verenlere veya oyunun çıktığı ilk haftasında satın alanlara ve daha sonra indirilebilir içerik (DLC) olarak elede edenlere ücretsiz olarak hediye edildi. Şubat 2017'den bu yana, bir başka insan hizip olan Bretonnalılar, Mücadele Haritası, Çatışma ve Çok Oyunculu için mevcuttur. Her hizip kendi benzersiz birimlerine ve bir Total War için yeni bir özellik olan bir mücadele öğesine erişir. Örneğin, Greenskins hizipleri Troller ve Giants gibi özellikleri taşıyor ve "Waaagh!" sistemi, oyuncunun her zaman savaş yolunda olmasını sağlar.

Mücadele haritası Total War: Attila'daki özelliklere benzemektedir. Birincil farklılık, haritadaki belirli bir noktadan diğerine geçerken fiziksel arazide ve iklimde meydana gelen daha büyük değişikliklerdir. Mücadele haritası kuzeydeki Kaos atıklarından güneydeki Greenskin'e bulaşmış badlands ve batıdaki Great Ocean'dan doğuya doğru World's Edge dağlarındaki Dwarf alemlerine kadar uzanıyor.

Total War: Warhammer, Total War sistemi olan şehir ve birim binası, ordu manevrası ve diplomasi ile diğer hizipler arasında kurulsa da, önceki Total War oyunlarına göre çok sayıda yeni unsur var. Zaten bahsedilenlere ek olarak, ordularına bir avantaj sağlamak için ajanların savaşlara katılma kabiliyetini de içeriyor; daha önce sadece beş ya da altı olana kıyasla, 30 farklı iskelet ve gövde türü ile daha geniş bir animasyon çeşidi; yeni animasyon kapasitesini kullanan ejderhalar gibi uçan birlikler mevcuttur. Yolsuzluğa şimdi iç faktörlerden ziyade Vampir Kontları veya Kaos ordularının varlığı neden olur. Generallerin Lords olarak yeniden adlandırılması. Şimdi bir koruma muhafazası içine gömülmek yerine bireyler olarak savaşıyor ve hem kendi hem ordu güçlerini güçlendirmek için yetenek ve ekipman ağaçlarıyla yükseltilebiliyorlar. Ayrıca bir diğer yeni unsur; oyuncuların görevleri tamamlamaları ve unlockable öğeler ve yetenekler alabilmek için savaşmalarını sağlayan bir görev modunun eklenmesi. Bununla birlikte, en önemli yeni unsurlardan biri sihirdir. Farklı hiziplerin büyünün çeşitli "lores'lerine" (türlerine) farklı erişim olanakları vardır; bazıları, Cüceler gibi, hiçbir şeye erişememektedir. Büyüye erişimi olan birimler, savaşın gelgitini değiştirebilirler; yetenekleri, önceki oyunlarda savaş alan birimlerine kıyasla çok daha güçlüdür.

 


Ekli dosyalar

  • Total War Warhammer.jpg
    Total War Warhammer.jpg
    40.5 KB · Görüntüleme: 718
  • Total War Warhammer-1.jpg
    Total War Warhammer-1.jpg
    66.1 KB · Görüntüleme: 597
  • Total War Warhammer-2.jpg
    Total War Warhammer-2.jpg
    35.7 KB · Görüntüleme: 907
  • Total War Warhammer-3.jpg
    Total War Warhammer-3.jpg
    50.3 KB · Görüntüleme: 975

Üst