ETS 2 Serbest Kamera

Swuupie

son cosas de la vida
Emekli
Mesajlar
887
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,832
Puanları
2,390

EuroTruckBanner.jpg

ETS 2 Serbest Kamera
Selamlar arkadaşlar! Bu konumda sizlere ETS 2 oyunundaki serbest kameradan bahsedeceğim.

ETS 2 Serbest Kamera

Serbest kamera şoförlerin oyun içinde "0" tuşuna basarak serbest bir şekilde istedikleri gibi dolaştıkları kameradır. Bu kamera türünü aktifleştirmek için oyunun klasörlerinden iki adet yazıyı değiştirmemiz gerekiyor. Serbest kamerayı aktifleştirmek için gitmemiz gereken klasör;
  • Belgelerim > Euro Truck Simulator 2 > config
Config dosyasını birlikte aç diyerek not defteri ile açtıktan sonra uset g_developer'ı bulup 0 yazan yeri 1 ile değiştiriyoruz. Daha sonra uset g_console'u bulup aynı şekilde 0 yazan yeri 1 yapıyoruz ve kaydedip çıkıyoruz. Her şeyi yaptıktan sonra oyuna girip araba sürerken 0 tuşuna basıp serbest kameraya geçiş yapabilirsiniz. Bu kamera türünde ileri gitmek için num 8, geri gitmek için num 2, sola gitmek için num 4, sağa gitmek içinse num 6 tuşlarını kullanmanız gerekmektedir. Ayrıca serbest kameranın hızı çok fazla geldiyse yine config dosyasına girerek uset g_flyspeed yazan yeri bulup istediğiniz hız değerini ayarlayabilirsiniz. Serbest kamera ile gittiğiniz yere arabanızı getirmek için ise F9 tuşunu kullanabilirsiniz. (Dikkat edin arabanızı çok yukarıdan bırakmayın) Ayrıca serbest kamera ile istediğiniz bir şehre gitmek içinde " tuşuna basarak konsolu açtıktan sonra goto <şehiradı> yazarak istediğiniz şehre gidebilirsiniz. Yine gittiğiniz şehirde düzgün bir yer bulduktan sonra F9 tuşuna basarak arabanızı da şehre getirebilirsiniz.

Oyuna girmeden önce serbest kamerayı config dosyasından açmayı unuttuysanız konsol sayesinde serbest kamerayı aktif hale getirebilirsiniz. Konsolu açmak için esc tuşunun altındaki " işaretine basıp konsola g_developer 1 yazdıktan sonra serbest kamerayı etkin hale getirmiş olursunuz. Ayrıca serbest kameranın hızını değiştirmek için oyundan çıkmak istemiyorsanız yine aynı şekilde konsolu açıp g_flyspeed yazıp istediğiniz hız değerini yazdıktan sonra serbest kamera hızınızı ayarlayabilirsiniz.

Serbest kamera cidden herkesin çok işine yarayabilecek bir kamera türüdür. Eğer acil bir yere yük götürmeniz gerekiyor ise direk serbest kameraya alıp hızlıca gidebilirsiniz. Ayrıca bu serbest kamera ile arabanız ters takla attı ise kolay bir biçimde arabanızı düzeltebilirsiniz. Karşı şeride geçmek içinde kullanabilirsiniz. Diyeceğim şudur ki serbest kamera cidden işe yarayan bir kamera türüdür ve bana göre en yararlı kamera türüdür. Kullanmayanlar var ise kullanmalarını öneririm cidden çok işe yarıyor.


Evet arkadaşlar konum bu kadardı. Bu konudaki bilgiler umarım işinize yaramıştır. İyi günler, iyi forumlar diliyorum.
 


Son düzenleme:

Cranky

Hayattaki en hakiki mürşit ilimdir.
Site Yöneticisi
Site Danışmanı
Mesajlar
941
En iyi cevaplar
21
Beğeniler
1,282
Puanları
3,520
Teşekkürler, yararlı bir konu olmuş. :)
 

Üst