Stardew Valley Rehber

Swuupie

son cosas de la vida
Emekli
Mesajlar
887
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,832
Puanları
2,390

DC9YjC4WsAEOfWa.jpg

Stardew Valley Rehber
Selamlar! Stardew Valley Rehber'i ile karşınızdayım.
Stardew Valley Nedir?
Stardew Valley 26 Şubat 2016 tarihinde piyasaya sürülen bir rpg çiftlik oyunudur. Oyun Eric Baronetarafından geliştirilip Chucklefish tarafından yayımlanmıştır. Oyun, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows, Linux, macOS, Mac OS gibi platformlarda oynanabilmektedir. Ayrıca Stardew Valley 2016 yılında The Game Award for Best Independent Game ödülüne aday, 2017 yılında da Oyun Dalında BAFTA Oyun Ödülü'ne aday olmuştur. Ayrıca oyunun müziklerini Eric Barone kendisi bestelemiştir.

Stardew Valley'de Nasıl Para Kazanılır?
Oyuna ilk başladığınız sıralarda ufak tefek para sıkıntıları çekseniz bile oyun ilerledikçe bu sıkıntılar kesinlikle yok olacaktır. Oyun'da para kazanmak için yapabileceğiniz bir sürü yöntem vardır. Oyun içerisinde bitki ekip para kazanabilir, hayvan yetiştirip hayvanlardan gelen ürünleri satıp, madenlerden mineral çıkartıp, balık tutup bunları satabilirsiniz. Bunların sonucunda oyunun ilk seviyelerinde yeterli miktarda para kazanabilirsiniz. Oyuna yeni başladığınız zaman yumurta festivalinin gelmesini bekleyin. Buradan Pierre'nin kurmuş olduğu stant'tan paranızın yettiği kadar çilek alıp çiftliğinize ekin. Daha sonra büyümesini bekleyin ve büyüyünce satın. Bunu yapmanız oyunun ilk başlarında size iyi bir miktar para kazandıracaktır.
Çiftçilik
Stardew Valley'de çiftçilik yapacağınız temel şeylerden bir tanesi. Oyunun ilk zamanları gününüzün çoğunu çiftçilik yaparak geçireceksiniz. Ama oyun ilerledikçe otomatik sulama aletleri alıp bitkinizi ektikten sonra başka şeylere odaklanabilirsiniz. Oyun içerisinde her bitkinin ekileceği bir ay vardır. Mesela patates sadece İlkbahar ayında ekiliyor, bunu gidip Sonbahar ayında ekemezsiniz. Ayrıca her bitkinin'de büyüme süresi farklıdır. Mesela yaban havucu 4 günde yetişiyor ama patates 6 günde yetişiyor. Oyunda çiftçilik yaparak her daim güzel para kazanabilirsiniz. Oyundaki en temel para kazanma yöntemlerinden birisidir ve güzel miktarda para kazandırır. Ayrıca alacağınız tohumları Pierre'den almayı unutmayın. Çünkü Pierre'de bulunan tohumlar Joja markette bulunan tohumlara göre daha ucuzdur.
Balıkçılık
Oyunda balıkçılık ilk zamanlarınızda güzel bir para kaynağı olabilir. Kasaba'da balık tutabileceğiniz temel yerler bulunmakta. Bu temel yerler; göl, nehir ve okyanustur. Ayrıca bu yerlerin dışında balık tutabileceğiniz bir kaç yer daha var. Oyunda her yerden farklı balıklar çıkmaktadır. Yani nehirden farklı okyanustan farklı bir balık çıkmaktadır. Ayrıca bazı balıklar tüm vakitlerde çıkarken bazıları sadece sabah, bazı balıklar sadece yağmur yağarken çıkarken bazı balıklar ise güneş var iken çıkmaktadır. Ayrıca oyun içerisinde bazı duruş noktaları vardır. Bu noktalarda durarak balıkların oltaya yakalanma olasılığını arttırabilirsiniz. Ayrıca balıkları sadece evinizin oradaki kutudan veya Willy'nin dükkanından satabilirsiniz.

Hayvancılık
Oyun içerisinde hayvancılık'da önemli temel şeylerden biridir. Güzel bir para kaynağıdır ama çok zahmetlidir. Size tavsiyem sadece 1 adet ambar ve kümes yapın. Eğer fazlasını yaparsanız benim gibi çok üşenip sonrasında kaldırırsınız. Ayrıca hayvancılığa girişmeden önce bir adet silo inşa edin ve çiftliğiniz de bulunan çimenleri tırpan ile kesin. Ayrıca unutmayın hayvancılığa girişmeden o çimenleri kesmeyin. O çimenler sizin için çok ama çok önemlidir. Nedeni ise sizin için ileride hayvan yemeği olarak geri dönmesidir. Ama eğer bende para bol gerek yok diyorsanız yemi Marnie'nin dükkanından satın alabilirsiniz. Oyunda hayvanlar ile ilgili neredeyse çoğu aleti ve hayvanların kendisini de Marnie'den alıyoruz. Marnie'nin dükkanına gitmek için çiftliğiniz'in güneyine gitmeniz gerekiyor. Dediğim gibi hayvancılık oyun içerisinde sizi çok uğraştıran şeylerden biri olmasına rağmen güzel bir para kaynağı olabilir.
Madencilik
Oyun içerisinde maden kazabileceğiniz 4 adet ver vardır. Bunlar; maden, kafatası madeni, taş ocağı ve tepelik çiftliğidir. Tepelik çiftliği ne derseniz, oyuna yeni başlarken karakter yaratma ekranında sağ tarafta çiftlik seçerken seçtiğimiz bir yer. Tabii çoğu kişi klasik çiftliği seçtiği için eğer kolaydan maden yapmak istiyorsanız tepelik çiftliğini seçip yeni bir karakter yaratabilirsiniz. Oyunda ilk başta maden yapacağınız yer normal maden. Bu maden seviye sistemi ile ilerliyor. İlk maden 120 seviye ve her 5 seviye bir kaydediyor, her 10 seviyede ise hem kaydedip hem de size bir hediye veriyor. Bu hediyeler seviyeler arttıkça güzelleşiyor ve son seviyede ise kafatası maden'inin anahtarını veriyor. Kafatası madeni ise çölde bulunuyor. Ayrıca kafatası mağarasında kaydetme veya hediye sistemi yok her seferinde 1. kattan başlıyorsunuz ve bu maden sonsuz. Madene giderken yanınızda yemek götürmeyi de unutmayın. Madencilik oyunda güzel para kaynaklarından biri değil. Ama ilk başta bulduğunuz mineralleri müzeye bağışladıktan sonra geri kalanları satınca yine ufak bir miktar para kazanabilirsiniz. Ayrıca madenlerde geode isimli bir taş bulursanız onu demirciye götürüp kırdırın. Toplamda 4 farklı geode tipi var ve hepsinden farklı farklı eşyalar çıkıyor.
Görevler
Oyun içerisinde görevler çok önemlidir. Oyun'da görev sisteminin mantığı birazcık farklı. 6 adet ana görev var ve bu 6 adet ana görevlerin içinde 6 küçük görev daha var. Bu 6 küçük görevleri tamamladığınızda bir deste yani 1 görev tamamlanmış oluyor. Ayrıca her küçük görevi bitirdiğinizde 1 ödül, yani toplam 6 ödül. Birde 1 büyük görevi tamamladığınızda yani 6 küçük görevi tamamladığınızda da size ödül veriyor ama daha güzel. Biraz kafa karıştırıcı oldu biliyorum. Görevli erkenden yapmanız sizin için çok ama çok önemli. Toplam 6 adet büyük görev var. Yani 36 görev diyebiliriz. Her bir görev farklı türde. Görevleri vereceğiniz yere ulaşmak için Pierre'nin dükkanının yukarısına çıkın ve kuzeye gidin. Karşınıza bir topluluk merkezi çıkacaktır. Bu topluluk merkezine gidip görevlerinizi verebilirsiniz. Ama unutmayın bu görev yeri oyuna yeni başladıktan sonra 4. veya 5. gün yürüyerek meydana gittiğinizde bir sinematik verdikten sonra açılıyor. Ayrıca buradaki görevleri vermek için büyücüyle konuşmanız lazım aksi takdirde topluluk merkezindeki yazılan yazılar anlamıyorsunuz. Büyücüye gitmek içinde Marnie'nin dükkanının doğusuna gidin. Orada bir kule var mavi çatılı, orası büyücünün yeri. Büyücü ile konuştuktan sonra size bir şey veriyor ve siz onu içiyorsunuz. O iksiri içtikten sonra yazıları anlayabiliyorsunuz. Kolay gelsin!

Evet oyundaki genel şeylerden bahsettiğimize göre sizlere ipucu verebilirim.
İpuçları
-Yolda yürürken yerde hareket eden bir şey görürseniz ona çapa ile vurun, içinden elbet bir şey çıkar.
-Büyücünün şatosunun azcık kuzeyindeki gizli ormana gidin. Gizli ormanda her gün hardwood oluşur. Buraya gelerek sınırsız bir şekilde hardwood kazanabilirsiniz.
-Oyunu kaydetmek için uyumanız gerekmektedir. Yani oyundan bir anda çıkarsanız aynı günün sabahından başlarsınız.
-Cuma ve Pazar günleri Marnie'nin evinin batısına gidin ve oradaki satıcıdan değerli eşyalar alın. Bu arada her gelişinde farklı eşyalar getirir.
-Hızlıca eşya satın almak istiyorsanız Shift'e basılı tutarak sol veya sağ click yaparsanız hızlıca eşya alabilirsiniz.
-Oyunda gece olmadan uyuyun! Bu bilgi kesinlikle işinize yarar. Oyunda eğer gece 2'ye kadar durursanız olduğunuz yerde uyuya kalırsınız ve bir köylü sizi evinize götürür ve sizden para alır. Ayrıca çantanızdan da eşya kaybetme olasılığınız da var. Birde enerjiniz çok düşük başlıyorsunuz uyanınca, benden demesi.
-Sırt çantası demişken Pierre'nin dükkanından sırt çantanızı genişleterek çok daha fazla eşya taşıyabilirsiniz.
-Eşyalarınızı demirci'den yükseltin. Çok ama çok işinize yarar benden demesi. Demirciye yükseltmek için gerekli malzemeyi ve parayı götürünce eşyayı ona verin ve ondan eşyanızı yükseltmesini bekleyin.
-Sera'da istediğiniz bitkiyi hangi mevsim olursa olsun yetiştirebilirsiniz.
-Stardrop isimli meyve sizin maksimum enerji seviyenizi yükseltir.
-Çimleri kesinlikle temizlemeyin! Çünkü o çimler sonradan size hayvan yemi olarak geri dönecek.

Evet ipuçları bu kadardı şimdi gelelim Türkçe yamaya. Stardew Valley'de Türkçe yama olmazsa olmaz. Bunun için bir arkadaşımız bizler için %100 Türkçe yama yapmış. Buyurunuz;
steamcommunity.com/app/413150/discussions/0/1318835718934794764/
virustotal.com/#/file/4294bf1e632be5ced42b460548f30b3e53cba669d493c68ed45f7faf706a5abe/detection

Evet bu konumda bu kadardı. Umarım okumuşsunuzdur. İyi günler, iyi forumlar.
 


Son düzenleme:

Cranky

Hayattaki en hakiki mürşit ilimdir.
Site Yöneticisi
Site Danışmanı
Mesajlar
941
En iyi cevaplar
21
Beğeniler
1,282
Puanları
3,520
Detaylı bir konu olmuş paylaştığın bilgiler için teşekkür ederim. :)
 

Üst