| REHBER | Bir Minecraft Sunucusu Nasıl Olmalı Beklentilerimiz Neler? | Sunucu Hakkında her şey! |

➜ Konu Sizce Yararlımı?

  • ➜ Evet Gerçekten Çok Yararlı.

    Kullanılan: 6 85.7%
  • ➜ Hayır Biraz Daha İyi Olabilirdi.

    Kullanılan: 1 14.3%

  • Kullanılan toplam oy
    7

YigitReisRUFG

YASAKLANDI
Mesajlar
360
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
149
Puanları
0





Öncelikle Herkese Merhabalar Benim Adım Yiğit Bu Gün Sizlerle Benim Öz Düşüncelerimle Bir Minecraft Sunucusu Nasıl Olmalı Beklentiklerimden Bahsedeceğim Lütfen Yorumlarda Saygılı Olalım Ve Sizinde Eklemek İstediğiniz Bir Şey Varsa Konuya Ekliyebilirim Başlıyalım.



1 - Düzenli Saygılı Bir Yetkili Kadrosu

Öncelikle Bir Minecraft Sunucusunda Olmazsa Olmazlardan Birisi Düzenli Bir Saygılı Yetkili Kadrosu Örneğin Oyuncularına Kaba Davranmamalı Veya Ona Küfür Argo Kullanmamalıdır Saygılı Olmalıdır Oyuncularla Düzgün İletişim Kurun Ve Serveriniz Chatinde Boş Yapmayın Ciddi Olgun Şekilde Davranın Ve Yetkili Aldığınız İnsanları Güvenilir Seçmeyi Unutmayın!



2 - Serverimi Hangi Hostingden Açmalıyım?

Herkesin Kafasını Karıştıran Hostingler Öncelikle Aternos Vb Vs Gibi Ücretsiz Hostinglerden Sunucu Açmayı Düşünmeyin Aklınızdan Çıkartın Bedava Sunucular Asla Tutmaz 60 TL Aylık Sunucu İdealdir Benim Tercihim Ücretli Hosting Konusuna Gelirsek Amatörseniz AxiTR'Yi Öneririm Profesyonelseniz Batihost Rabisu Uzak Masaüstü Panelli Hostingleri Öneririm Çok Bilinen Hostinglerden Almanızı Öneririm Çok Bilinmiyen Hostingler Sahte Dolandırıcı Vb Vs Çıkma İhtimali Var Dikkatli Olun!



3 - Başkalarının Plugin Paketini Veya Haritalarını Kullanmak Uygun Olur Mu?


Şahsen Başkasının Plugin Paketinin Haritalarına Kullanmaya Karşıyım Kullansanız Bile Sunucunuz Asla Profesyonel Olucağını Sanmıyorum Plugin Paketini Toplama Yapıp Düzenlerseniz Tabi Ayrı Yapabilirsiniz Haritayı Kendiniz Yapmanızı Tercih Ederim Veya Builder Ekiplerine Para Veripde Yaptırabilirsiniz Ve Tabikide Pluginde Yaptırabilirsiniz İşin Kısası Alıntı Yapmayın.



4 -
Sunucumun Reklamını Nerelerde Yapmalıyım?


Sunucunuzun Reklamını Forumlarda Minecraft Gruplarında Yapabilirsiniz Veya Youtuberlara Video Çektirerek Youtuber Tagı Karşılında Sunucunuzu Tanıttırabilirsiniz Ayrıca Skype Discord Facebook Arkadaşlarınızıda Sunucuya Davet Edebilirsiniz Veya Paralı Reklamlarda Verdirebilirsiniz Ama Gidip Başkasının Sunucusunda Gidip Sunucunuzun Reklamını Yapmayın Sunucunuzun Kalitesini Düşürürsünüz Ve Kul Hakkına Girersiniz.



5 - Son Zamanlarda Çıkan Op Faction Op SkyBlock Ve Hileli Faction Gibi Sunucular Gibi Server Açmalıyım Mı?

Doğrusu Bu Sizin Kararınız Ama Bende Kendi Düşüncelerimi Söyliyim Eskiden Op Zengin Eşyalar Veren Sunucular Yok Denebilicek Kadar Azdı şu an Op Olmıyan Bir Server Açarsanız Sunucunuzun Oyuncu Sayısının Az Olabilceğini Düşünüyorum Kısacası Yeni Devire Ayak Uydurmamız Lazım Maalesef Ama Hileli Factionu Önermiyorum Saçma Geliyor Sizcede Öyle Değil Mi?



6 - Birisi Alım Var Mı? Dediği Zaman Ne Yapmalıyım.


Öncelikle Alım Yok Yazmanızı Tercih Etmem Forumlarda Sunucu Yetkili Alımları Diye Bölümler Var Oraya Konu Açın Ve Alım Varmı Diyen Adamı Oraya Yönlendirin Kendinize Özgü Başvuru Formu Oluşturun Oda Sizin İstediğiniz Kritellere Cevap Versin Başvurusuna Karar Verip Kabul Edersiniz Veya Reddetersiniz.



7 - Sunucuma Web Site Açmam Gerekiyor Mu?

Eğer Kafanızda Ben Profesyonel Sunucu Olucağım Diye Düşenenler Varsa Bir Web Sitesi İdeal Oyuncular Oraya Vip İçin Kredi Yükleyebilirler Daha Sağlıklı Rahat Kolay Olur Ayrıca İsterseniz Forum Bile Açabilirsiniz.



8 - Sunucumda Reklam Yaptılar Şimdi O Adamın Sunucusuna Saldırı Yapmam Gerekiyor Mu?

Bildiğiniz Gibi Ülkemizde Büyük Sunucularda Genellikle Birisi Reklam Yaptığı Zaman Sunucusuna Adam Girer Bir Tıkla Sunucudaki Pluginler Gider Botlar Girer VB Vs Öncelikle Adamı Uyarın Çok Fazla Gerekmedikce Kullanmayın Bazı Sunuculardakı Insanlar Yetkili Olmak Için Reklam Yapabiliyor Kurucuyu Bilmeden Suçlamanızı Önermem Eğer Çok Üstünüze Giderse Reklam Yapmaya Devam Ederse Saldırı Yapabilirsiniz Tabi Size Kalmış Ben Saldırıya Karşıyım Önermem.



9 - Sunucuma Hub Mı? Başlamma Gerekiyor Yoksa Tek Bir Sunucumu!

Öncelikle Size Şunu Demek İstiyorum Önceden Bir Profesyonel Sunucu Açmadıysanız Hub Sunucu Kurmanızı Önermem Tek Sunucuyla Başlayın Viplerinizi Satın Paranızı Kazanın Hub Sunucunuzu Açın! Deneyimliyseniz Zaten Bütçeniz Vardır Demektir Açabilirsiniz.




10 - Son Olarak BONUS : Minecraft Sunucu Listeleri Sitesine Üye Olup Sunucumu Ekleyip Oy Verme Karşılığı Ödül Veren Plugini Kullanmalıyım Mı?

Şahsen Bana Kalırsa Kullanabilirsiniz 24 Saate Bir Ödül Oy Vererek Ödül Alabilir Peki Bu Oy Sistemi Ne İşe Yarıyor Bilmiyenler İçin Söyliyim En Çok Oy Alan Sunucular Sitede Sıralanıyor Ve O Sitelerden Günde İlk Sıralardaysanız 50 60 Kişi Geliyor Her Ay Sonu Oylar Sıfırlanır.




Öncelikle Konumu Okuduğunuz İçin Teşekkürler Tam Olarak Yazmam 1.5 Saatimi Aldı Düşüne Düşüne Öz Düşüncelerimle Yazdım Umarım Beğenirsiniz Ve Üst Yetkilileri Etiketleyip Rehber Konu Yapabilirsek Çok Mutlu Olup Sevinirim.
@AdexTR



 


AtomyTR

Atomart - En büyük Discord Türk Sanat topluluğu.
Grafiker
Emekli
Mesajlar
1,671
En iyi cevaplar
19
Beğeniler
1,746
Puanları
5,090
Ruh hali
Güzel olmuş. Konu açmada konunun güzelliği için bazı kurallar vardır. Onlara uymayı unutma.
-İyi olmuş.
 
Son düzenleme:

Darkkandadr

❌⚖❌ Everybody knows the good guys lost...
Emektar Üye
Mesajlar
483
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
733
Puanları
960
Ruh hali
Konu başarılı gereken şeyleri belirttiğinizi düşünüyorum,yararlı bir rehber olmuş.
 

NaikiTheDovah

Ender Dragon Trainer
Mesajlar
1,018
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
559
Puanları
1,150
Ruh hali
bi de 1.7 1.8 acmayin artik diye eklermisin :lol:
 

blackone1991

Elmas Madencisi
Mesajlar
808
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
751
Puanları
2,540
Ruh hali
Konu başarılı ve ileride sunucu açacaklar için faydalı olduğunu düşünüyorum. Türkçeyi çok düzgün kullanamasam da konunda çok fazla Türkçe hatası var ;(

Bu konuların devamını bekliyorum :)
 

EquiliBrium

Elmas Madencisi
Emekli
Mesajlar
885
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
1,584
Puanları
2,770
Ruh hali
Tek katılmadığım bir nokta oldu orası da alım bölümü. Alım bölümü için burada konu açmak mantıksız. Çünkü sırf yetkili olmak için alım formunu okumadan sunucuya gelip "5324243243 serverde çalıştım. Beni amdin yap " diyen arkadaşlar ne yazık ki çok fazla.
 

YigitReisRUFG

YASAKLANDI
Mesajlar
360
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
149
Puanları
0
Tek katılmadığım bir nokta oldu orası da alım bölümü. Alım bölümü için burada konu açmak mantıksız. Çünkü sırf yetkili olmak için alım formunu okumadan sunucuya gelip "5324243243 serverde çalıştım. Beni amdin yap " diyen arkadaşlar ne yazık ki çok fazla.

Öyle Arkadaşlara Tabikide Yetki Verilmemesi Lazım Onuda Bizmi Söyliyelim :D

Tam olarak benim istediğim ve yapmaya çalıştığım sunucu özellikleri

Güncel Bir Konu Gerekiyordu Açtım Umarım Desteğinizle Rehber Konu Olur :)

Ellerine Sağlık Çok Güzel Olmuş Yeni Sunucu Açan Arkadaşlara Ders Olabilir :)

Teşekkür Ederim Umarım Desteğinizle Rehber Konu Olur Daha Çok Kişi Görür :)
 

EmirAgey

Sanal alem işte; Dalgasız denize herkes kaptan.
Mesajlar
79
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
51
Puanları
450
Güzel ve akıcı bir yazı olmuş eline sağlık
 

Üst