Minecraft Kodları

Fratmania

Zombi Katili
Mesajlar
228
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
179
Puanları
460
Ruh hali


Minecraft Kodları


MC Türk forum üyelerine ve henüz kayıt olmamış ziyaretçilere selamlar. Bugün Minecraft'ta tek kişilik oyunda yapılabilecek bilindik kodları, bilmeyen arkadaşlar için derleyerek ufak bir konu hazırladım, umarım beğenirsiniz.



İlk olarak "Hayatta kalma modundan yaratıcı moda nasıl geçilir?" sorusuna yanıt arayalım; bunun için aşağıdaki komutu T tuşuna basıp yazmamız gerekmektedir. Aşağıdaki komutu yazdıktan sonra hasar almazsınız, boğulmazsınız, istediğiniz kadar eşya alabilirsiniz, uçabilirsiniz ve aklınıza gelebilecek birçok şeyi yapabilirsiniz!

/gamemode 1



Bu komut ise maceracı moda geçişi sağlar, peki nedir bu maceracı mod?
Maceracı mod ile oynarken blok kıramazsınız, hiçbir bloğa zarar veremezsiniz, aynı bir maceracı gibi sadece izlersiniz ve keşfedersiniz.

/gamemode 2



Gece oldu ve sıkıldınız, her yer karanlık, haliyle göz gözü görmemekte, ne yapabiliriz ki? Yapabileceğiniz şey, sadece aşağıdaki komutu kullanmak. Daha doğrusu sadece saati değiştiriyoruz, çok bir esprisi yok. Saati değiştirdi iseniz artık etraf aydınlık olacaktır, dolayısıyla keşiflere devam edebilirsiniz!

/time set 1000




Sabah baydı fakat gece olmasını istemiyorsunuz ama gün batımını izlemek istiyorsunuz, hmm... Çare ne o zaman? Tabii ki bu komut!

/time add (Eklenecek saat miktarı)


Örnek verirsek;

/time add 5 (mevcut saate 5 saat eklenir.)



Dışarıda çok kötü bir sağanak yağmur var, dışarı çıkıp maceraya atılacaksınız fakat her yer yağmurlu, ne yapabiliriz? Yağmurun dinmesini mi beklemek istersiniz, yoksa bu komutu uygulamak mı?

/toggledownfall off

Kötü yağmur bitti! Biyomunuza göre belki de kar yağışı kesildi, artık maceraya hazırsınız. Gidin silahlarınızı kuşanın, bekleyin bizi zombiler!



Alamayacağınız bir eşya almak istiyorsunuz? Hem de yaratıcı moda geçmeden. Hmm.. Düşünelim ne yapabiliriz ki size? Buldum! Size en iyisinden bir kod verelim!

/give (Oyundaki isminiz) (Vereceğiniz eşyanın sistemsel kodu) (Vereceğiniz miktar)

Ben bunu anlamadım nasıl yapacağız dediyseniz hemen bir örnek verip anlatalım;

/give Fratmania 276 1

bu komut size bir adet elmas kılıç verir. Kaçın zombiler Fratmania geliyor!




Aşırı eşyanız oldu ve ölmek istemiyorsunuz ya da ölünce eşyaların gitmemesini istiyorsunuz size en iyisinden bir kod verelim ve bunun sayesinde eşyalarınız kaybolmayacak öldüğünüzde!

/gamerule keep ınventory true




Kayboldunuz ve evinizi arıyorsunuz yatağınız eşyalarınız hepsi orada kaldı ve sizz.. dünyanın diğer ucundasınız ne yapabilirsiniz? Ya da açlığınız çok aç, yemek bulamıyorsunuz ölüp yeniden doğmak istiyorsunuz ne yapabilirsiniz sizce? Tabii ki bu komutu!

/kill



İki kişi oyun oynuyorsunuz aynı internet üzerinden ve birbiriniz kaybettiniz bulamıyorsunuz bir türlü eyvah! ne yapabilirsiniz ki? Tabii ki bu komutu!

/tp (Işınlanacak Karakter İsmi)




Bunu ben anlamadım! örnek ile anlat diyenler için de mesela böyle;

/tp AdexTR



Bu konumda Minecraft Kodları'nı göstermeye çalıştım, İyi forumlar dilerim!
 



Üst