Haber Yunusları Ziyaret Et!

bluera

Fiercely unapologetic.
Site Danışmanı
Geliştirici
Mesajlar
972
En iyi cevaplar
13
Beğeniler
2,046
Puanları
2,480
Ruh hali

yunus.jpeg

Yunusları Ziyaret Et!
Merhaba MC Türk! Yeni bir Java Edition tanıtımları konusuna daha hoş geldiniz. Bu sefer Java geliştiricileri, yunuslar hakkında konuştu.

Okyanuslar, yaklaşmakta olan su altı güncellemesinin gizemlerini içeren, karanlık ve gizem dolu, uğursuz bir yerdir. Geliştirme ekibinin okyanusun derinliklerinde bekledikleri ne gibi vahşet verici korkuları var? Köpek balıkları? Deniz canavarları? Ender balinalar? Nathan Adams'ın eşsiz düşüncelere cevap vermesi gerekecek; "Sadece sevimli oldukları için yunusları eklemek istedik."

Bir dakika ne? Yunuslar mı?
"Yunuslar, güncellemelerin fikirlerini tam olarak uyarlıyor!" diye devam etti. "Okyanusa çok fazla düşmanca ve maceracı şeylerden ekledik. Aynı zamanda dost canlısı ve tatlı bir şeyler de eklemek istedik. Yunuslar bariz ve beklenen bir seçimdi!"


yunus2.jpg

Java Edition'da baş mühendis olan Nathan, yaklaşmakta olan su altı güncellemesi için yunusun tasarımına(Jens, Agnes ve özellikle Maria Lemon ile birlikte) yoğun bir şekilde odaklandı. Geçen yıl Minecon dünyasında duyurulduğundan bu yana kendisi ve Java ekibi, yunusları Minecraft'taki eşsiz bir hayvan olarak değil aynı zamanda oyuncuları yeni bir dünyaya davet eden bir rehber olarak yaptılar.


"Bence şu an sağladıkları şey, yalnız olmadığını ve her şeyin korkutucu olmadığını göstermek için su altında duran çok samimi bir surattır." diyor Nathan. "Suyun içinde sizi gerçekten önemseyen bir şeylere sahip olmak gerçekten güzel bir his. Ve sanırım yunuslar bunu oyunculara göstermek için harika bir iş yapıyor."

Alışkanlığın sosyal yaratıkları olan yunuslar, büyük gruplar halinde okyanusta bulunabilirler. Oyuncu gördüklerinde, onlarla etkileşime geçmeye çalışacaklar, onlara ne kadar akıllı ve meraklı birer yaratık olduklarını gösterecekler. Her şeyden önce, onların son derece hareketli olduğunu unutmamak gerek!

yunus3.jpg

"Yunuslar, sizinle yüzmek ya da suda yüzen ögelerle oynamak isterler. Yakındaysanız, özellikle bir teknedeyseniz, sizinle birlikte oynamaya çalışırlar. Sonra sizi takip edecekler. Ne kadar hareketli olduklarını göstermek için hatta üstünüzden bile atlayabilirler."


Tamam, ikna oldum. Yukarıda bahsettiğimiz korkunç canavarları ve korkuları unutun. Sizce de mükemmel bir iş başarmıyorlar mı?

"Eğer size güvenirlerse, onları eğer incitmezseniz, size farklı bir yunus olarak davranacaklardır." diyor Nathan. "Bu düşünceyle, size akın edebilir, hatta size özel bir hız artışı bile verebilir. Hatta ve hatta yakınındaki eşyalarla masa tenisi bile oynayabilirler."

Yunuslar, geliştirme aşamasında birkaç saçma şeye üzülmüştür. Bir keresinde geliştiriclere karşı bile sırtlarını dönmüşler!

yunus4.jpg

"Maria Lemon, yunusların atlama davranışlarında çalışırken gerçekten çok üzüldü, çünkü yunuslar sürekli teknesine çarpıp duruyorlardı." diyor Nathan. "Maria, yunusların kendisi için botun etrafında dolaştığını sanıyordu fakat tek amaçları aslında bota onu bottan indirmekti. Yunuslara sinirlenirken izlemek gerçekten çok komik oluyordu!"


"Aslında biraz araştırma yaptık." dedi Nathan. "Yunuslar gerçekte nerede yaşıyorlar, yunusların ne tür davranışları var, nasıl sosyal oluyorlar, filmlerin bize söyledikleri neler, gerçekte bir yalanın tekrar edilmesi doğru mu?"

yunus5.jpg

Bu araştırmayı uygulamak, Minecraft'ta neredeyse diğer tüm hayvanlardan farklı olarak, yunusların habitatı ve doğal koşulları ile alakalı bir meydan okumaydı.


"Çoğu hayvan karada olmalı ve eğer suya düşerlerse ölürler. Ya da suda olmalılar, bu seferde karaya çıkarlarsa ölürler." diyor Nathan. Bununla birlikte, yunusların hem suda hem de zaman zaman hava için yüzeye ihtiyaç duyduğunu belirtiyor. "Oksijene ihtiyaçları var ve ıslak olmalılar. Minecraft varlıkları için gerçekten garip bir şeydi. Yunuslar her ikisine de ihtiyaç duyarlar."

Bir yunusun güveni kolayca kazanılır ancak kolayca da kaybolur. Birini incitir veya ağırlaştırırsanız, o bölgedeki yunusların hepsini sinirlendirmiş olursunuz. Nathan'ın problem için kısa bir çözümü var.

yunus6.jpg

"Sadece yunuslara iyi davran! Bence pek çok insan onları incittiğinde neler olduğunu görmek ister fakat bu hiç iyi bir sonuç vermez. İnsanlar yunusları yakalamak için yakalamaya çalışır ama gerçekten işe yaramayacağını düşünüyorum. Sadece insanlar iyi olsunlar, onlar da iyi olur, onlara yardım etsinler, onlar da insanlara yardım etsin!"


Evet, o kadar da korkutucu değildi. Başka bir Minecraft konusunda daha görüşmek üzere hoşça kalın.
Ama bir dakika, köpek balıkları ne olacak?
 


Adrastos

Statsanwalt
Emekli
.
Mesajlar
394
En iyi cevaplar
11
Beğeniler
918
Puanları
960
Ruh hali
Hissediyorum, bir toplu katliam yaklaşıyor. Fakat, bu katliamı ben yapmayacağım. -_-
 

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mesajlar
2,947
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
4,607
Puanları
7,200
Ruh hali
Neden beni öldürmeyi bu kadar çok istiyorsunuz? Size ne yaptım ben?
 

Üst