Steam Trade URL

EquiliBrium

Elmas Madencisi
Emekli
Mesajlar
885
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
1,584
Puanları
2,770
Ruh hali
gamer.png

nhzfu6toj3bllpqpx6jd.jpg

Steam Trade URL
Tüm Steam kullanıcılarına merhabalar! Bugün sizlerle birlikte önemli bir konuya daha adım atacağız. Bugünkü konumuzsa Steam ile ilgili olacağından oyuncu arkadaşlarımızı baya ilgilendiriyor. Hazırsanız başlayalım.

Trade Nedir?
Nasıl trade URL'yi öğreneceğimize geçmeden önce trade sisteminin ne işe yaradığına bakalım. Trade sisteminin Türkçesi takas sistemidir. Takas sistemiyle birçok şeyi takas edebilirsiniz. Ama takas sistemi için SteamGuard'ı 15 gün öncesinden etkinleştirmeniz gerekiyor. Yani 15 gün sonra takas yapmanız mümkün olur. Bu 15 günü hileyle hurdayla geçemeyeceğinizi de söyleyelim. 15 gün boyunca siz de diğer insanlar gibi bekleyip trade yapabilirsiniz. Ben beklemem diyorsanız hilesi mümkün değil. Şimdiyse nasıl URL'yi öğreneceğimize geçelim. Umarım bu size faydalı olur.

Trade URL Nasıl Öğrenilir?
Şimdi bazı arkadaşlarımızın zorlandığı bir konuya geldik. Zaten konunun amacı da bu değil miydi? Arkadaşlar Trade URL'yi öğrenmek için Steam uygulamasını açıp Toplululuk kısmının sağında bulunan yere tıklıyoruz. Buradan da profil kısmına tıklayarak diğer adıma geçiyoruz.

bir.png

Bu kısımdan ise envanter kısmına giriş yapmamız gerekiyor. En işlevli yerlerden birine gireceğiz. Takas url'sine de buradan ulaşacağız. Bu adımla birlikte trade url'sini öğrenmek için büyük bir yol katletmiş olacağız.

bir.png

Envanter kısmına girdiğiniz zaman "Takas Teklifleri" kısmını görmüş olmalısınız. Zaten mavi bir kutucuk içinde duruyor. Eğer bulamamışsanız aşağıdan ulaşabilirsiniz. Ama eğer orayı bulmuş iseniz oraya da tıklayıp yeni bir ekrana merhaba diyoruz.

bir.png

Artık son adıma gelmiş bulunmaktayız. Şimdiyse karşınıza yeni bir ekran gelecek. Bu ekranda sağ üst köşede "Takas Geçmişini Görüntüle" kısmının altında Bana Kim Takas Teklifleri Gönderebilir? bölümünü elbette görmüşsünüzdür. Gören arkadaşlar hemen buraya tıklayabilirler. Bulamadım diyorsanız da aşağıdaki fotoğraftan rahatlıkla ulaşacağınızı umuyorum.

bir.png


Galiba bu kadar verdiğiniz uğraşa değecek. Çünkü artık son adımdayız. Son olarak "Takas Forumları" yazan yerin altında "Üçüncü Parti Siteler" kısmı bulunuyor. Burada takas url'si zaten gözüküyor. Ayrıca bu url'yi değiştirmek isteyenler mavi butondaki "Yeni Bir URL Oluştur" kısmına tıklayabilirler. Artık sizler de takas url'sini öğrendiniz.

bir.png


Takas Teklifi Gönderme
Şimdi diğer şeylere göz atsak nasıl olur? Bu iş daha kolay olacak. İlk önce Steam'den envanter kısmına geliyoruz. Buradan Takas Teklifleri kısmına tıklıyoruz. Mavi kutu içerisinde Yeni Takas Teklifi yazan kısıma da tıklıyoruz. Takas yapmak istediğiniz arkadaşınızı seçiyorsunuz. Sonrasındaysa onun envanterinden istediklerinizi seçiyor ve ona karşılık ne verecekseniz aynı şekilde onu da seçiyorsunuz.

Takas Geçmişi
Önceden yaptığınız takaslara bakmak istiyorsanız buraya göz atmanızda fayda var. Takas geçmişlerinize göz atmanızın iki yolu olduğunu biliyor musunuz? İlki aynı şekilde envantere gelip "Dahası" yazan kısma tıklayıp "Envanter Geçmişi" bölümüne gelmek. Eğer buradan açmak istemiyorsanız yine "Takas Teklifleri" kısmından "Takas Geçmişini Görüntüle" kısmına tıklayabilirsiniz. Her iki yoldan da aynı şeye ulaşırsınız.

Gelen ve Gönderilen Teklifler
Son olarak da gelen ve gönderilen tekliflere nasıl bakacağınızı göstereceğim. Arkadaşlar bildiğiniz üzere takas url'sini öğrenirken Envanter kısmından Takas Teklifleri kısmına tıklamıştık. Yine aynı şekilde bunda da onu yapıyoruz. Sonrasında zaten karşınızdaki ekranda Gelen Teklifler ve Gönderilen Teklifler kısmında iki tane ekran bulunuyor. Bu ekrandan hem size gelen tekliflere hem de sizin gönderdiğiniz tekliflere bakabilirsiniz. Artık takas gönderildiği zaman daha kolay haberiniz olacak.

Artık sizler de takas yapabilirsiniz.​
 


EquiliBrium

Elmas Madencisi
Emekli
Mesajlar
885
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
1,584
Puanları
2,770
Ruh hali
Yanlış bilgiler vermeyelim ilk guard etkinleştirildiğinde 7 gün beklemek yetiyor.
"Hesabınızda yakın zamanda Steam Guard e-posta ile etkinleştirilmişse, Steam Guard etkinleştirildikten sonraki 15 gün boyunca takas yapamaz ya da Topluluk Pazarı'nı kullanamazsınız. Steam Guard'ın yeniden etkinleştirilmesi ya da kaldırılması da bu sınırlamayı tetikler."

Bu Steam'de yazıyor. Bu bilgi doğrultusunda 15 gün yazdım. Eğer bakmak isterseniz linki:
Trading and Market Restrictions - Trading and Gifting - Knowledge Base - Steam Support

[automerge]1525265319[/automerge]
 

Üst