[Bilgilendirme!] Plugin Nedir? Nasıl Kullanılır? Plugin Paketleriyle İlgili Detaylı Bir Anlatım!

Scrappers

Kömür Madencisi
Mesajlar
129
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
111
Puanları
270
Selam beyler bu gün Plugin Nedir? Nasıl Kullanılır? Plugin Paketleriyle İlgili Detaylı Bir Anlatım! I anlatım İnşALLAH yararlı olur sayıgılar
BEN

Plugin Nedir?
Plugin, Minecraft serverlarındaki oynayış kalitesini arttırmak amacıyla, Java dilini iyi bilenler tarafından yazılır. Pluginler sayesinde sunucunuzu daha eğlenceli hale gedirip, pasif halden çıkarırsınız.

Plugin Nasıl Yapılır?
Eklenti yapmak iyi bir Java dili gerektirir. Eklentiler "Eclipse" adlı program sayesinde yapılır. Eklenti yapmak belki günlerce belki haftalarca hatta aylarca sürebilir. Eğer eklenti yapmak istiyorsanız lütfen basit süren 5 - 10 dakikada yapılan eklentilerden başlayınız. Bu hem eklenti yapma yolunda hemde Java dili öğrenme konusunda yardımcı olur.

Eclipse Nedir?
Eclipse, açık kaynak kodlu bir tümleşik geliştirme ortamıdır. Ana odak noktası Java ve Java ile ilişkili teknolojiler olsa da esnek yapısı sayesinde C++ gibi farklı diller için de kullanılmaktadır. - Kaynak Wikipedia

Bu Plugin Denilen Şey Nerede Kullanılır?
Eklentiler, Bukkit denen sunucu programıyla çalışır. Bukkit normal bir sunucu gibi çalışabilir.
Bukkit Sunucu Kurma Rehberi

Bukkit Nedir?
Bukkit arkadaşlarınızla Minecraft oynamayı sağlayan yada server kurup Multiplayer Minecraft imkanı ve bazı küçük özellikler eklememizede yarayan yazılım/dosyadır.

Şu Bahsettiğin Plugin Paketleri Nedir?
Plugin paketleri Sunucu Tiplerine göre yapılır. Bazı lazım olacak küçük pluginler alınır ve bir yerde toplanır. Bunu yine bukkit sunucunuzda kullanarak daha çok player/oyuncu elde edebilirsiniz.

Sunucu Tipleri Derken?

[HungerGames]

Açlık Oyunları yani [Hungergames] filminden esinlenerek yapılan insanların zevkle oynamasını sağlayan bir oyundur.
Bu oyunda amacımız chestlerden bulduğumuz itemlerle rakiplerinizi öldürüp oyunu kazanmaktır.
Ama istersek bir arkadaşımızla takım olabiliyoruz 1 veya 1 den fazla kişiyle takım olabilirsiniz. Size bağlı.
Bu HungerGames'in 2 Farklı çeşidi vardır.bunlardan biri KitliHungerGames'tir
KitliHungerGames Kendinize çeşitli kitler alabileceğiniz bir oyun türüdür.

Kit Nedir ?
Kit bir sunucuda bulunan silah seçme özelliğidir. her sunucu tipinin farklı kitleri olabilir.

DeathMach Nedir ? (HungerGames)
Deathmach Oyun 3 kişi kalınca başlayan ve oyunun uzamasını engelleyen bir seydir.
deathmach olunca 60 saniye bitince herkes ortaya ışınlanır ve savaşmaya başlar.ortadan fazla uzaklaşmak ise kafanıza şimşek çarpıp ölmenize neden olur. Yani kaçış yok ya öleceksiniz ya öldüreceksiniz.
Deathmachta ölmeyip oyunu kazanan Galip Gelir ve oyun biter.

[MineZ]
MineZ Gerçek yaşamı anımsatan gelişmiş bir hayatta kalma oyunudur.
Bu Oyundada takım olunabilir.Bu Oyunda exp kısmında susuzluk bulunur.O Sayı Çok inerse susuzluktan ölürsünüz.

[OnInTheChamber]
OnInTheChamber Yani Kısa Adıyla OITC oyununun amacı :
Başlangıçta Size 1 Ok ve 1 kılıç verilmektedir ve 5 canınız vardır.(sunucuya göre değişir.)
1 Oku isabet ettirirseniz rakip ölür hemde okunuz geri gelir.isabet ettiremezseniz mecbur kılıçla saldıracaksınız.
5 canı biten oyundan elenir ve sona kalan oyunu kazanır.
bu oyunda da kitler vardır. Örn : Ok kiti : 1 ok fazladan verir. Can Kiti : 5+ Can verir

[HideAndSeek]
HideAndSeek Yani Saklanbaç diğer adıyla Prophunt ismiyle bilinen saklanma kovalama oyunudur.
bu oyunda ilk başta rastgele 1 adam seçilir ve diğerleri rastgele bir bloğa dönüşür.
Burda Amaç : Bloklar Bloğuna uygun yerlere saklanıp yerini belli etmemeye çalışır.(mesela kitaplıkların arasına toprak giderseniz kolayca ölürsünüz
)
1 süre sonra size kılıç verilir(swye göre değişir.)
kılıç verilince bazıları kovalayanları dövmeye çalışır bazıları saklanmaya devam eder. oyunda 300 saniye vardır(swye göre değişir) 20 Sn Saklanma zamanıdır.geriye kalan zamanda eğer bütün saklananlar ölmezse saklananlar kazanır.ölürse arayanlar kazanır. amaç budur.


[Splegg]
Bu oyun rakibinin altındaki bloğu kırma ve onu aşağıya düşürme oyunudur.Bazı serverlarda kürekle kazarsınız Bazı serverlarda ise yumurta atılarak altındaki kırılır. Yumurtalı olanda : bi kattan aşağıya düşen 1 aşağı kata iner oyunda 5-6 kat olur en alt kattan düşen elenir Küreklide ise altındaki kazılan ölür.
düşmeyip kazanan galip gelir.

[Parkur]
Adı Üstünde parkur olan bu oyunda amaç belirtilen parkuru geçmektir.oynadığınız serverde 1 parkurda olabilir 10 da istediğinizi seçin. kazanana swde belirli ödül vardır.(değişir)

[Skyblock]
Aslında Anlatılması zordur. Singleplayerle amaç aynıdır fakat ek olarak skyblock online için özellikler vardır.Skymarketler Shoplar İhaleler vb. şeyler olur.ve karşıdaki adaları görebilirsiniz.(neler yapıyorlar falan )

[Zeka Oyunu]
Zeka oyunu diğer adlarıyla Yapı Bilgisi-Bil Bakalım?- Olan bir oyundur.

Nasıl Oynanır ?
herkes camlı bir yerde toplanır. ortada bi boş alan vardır o alana sıra sıra 1 builder gelmektedir.oyun gelen buildere chatte bir şey yazmaktadır (diğerleri göremezler)
ve builder o söylenilen şeyi yapmaktadır.yapınca onu ilk tahmin edip ilk onu tam yazan 3 puan alır diğer bilenler 1 puan alır sıra sıra herkes geçer ve sonunda en çok puan toplayan kazanır.
Not : mesela verilen kelime kalemtıraş tı tam yazılması gerekir böyle değil : kalemtiras değil Kalemtıraş olması gerekir yazarken doğru çıkmasa bile.


[Guncraft]
Bu Oyunda silahlar vardır.
bazı serverlarda almak istediğiniz silaha basarsınız ve takım halinde savaşırsınız 4 takım vardır takımlara 10 kişi alınmaktadır.kendi takım oyuncunuzu vuramazsınız onunla beraber gidinki şansınız artsın.
bazı serverlarda ise adam öldürdükçe silahlarınız güçlenir ve zaman bitince en çok öldüren oyunu kazanır.(daha çok çeşit vardır ama aklımda değil)

[TheWalls]
TheWalls oynaması zevkli ve eğlenceli bir oyundur.
Amaç : oyunda 4 takım vardır Bir takım seçmemiz gerekmektedir. oyuna başlayınca odun kazıp madene inip item yapmanız gerekmekte.böyle bir alanda oynuyoruz : _Böyle Bir Alan Vardır. Belli bir zaman sonra ortadaki duvar kalkar ve takımlar savaşmaya başlar.en sona kalıp oyunu kazanan takım galip gelir.

[SkyWars]
Skywars İsminde göründüğü üzere hava savaşlarıdır.bu online skyblockta savaşmak gibidir. skyblock gibi bir adada başlarsınız.4 ada olur ve rakiplerinizle aranızda belirli mesafe. sağda solda chestler olur ve amaç hızlı olup onları almaktır. chestlerden yay ok kartopu gibi şeyler çıkar rakipleri düşürmek içindir.Düşmeyip en sona kalan oyunu kazanır.

[QuakeCraft]
Atış Yönünden Guncrafta benzer fakat amacında OİTC ye benzer.
amaç : Rakiplerinize ateş ederek onları vurmaktır fakat oitc de 1 mermi varken bunda sınırsızdır.
rakiplerini öldürüp en çok öldürme sayısına sahip olan oyunu kazanır.

[GhostCraft]
GhostCraft Hayalet avı gibi bir mini-games'tir.
Bu Oyunda Amaç Etrafa rastgele vurarak hayaleti öldürmektir.
Bu oyundada belli bir süre vardır.
o süre içinde ölmeyen hayalet kazanır.
(serverlere göre amaç değişebilir)ama genellikle budur.

[Smash]
Bu oynaması son derece zevkli ve eğlenceli bir oyundur.
Bu oyunda Amaç :
Size Kılıçla rakipler vurmaya çalışacak ve sizde onlara.
sınırlı bir dünyanın içindeyiz ve kılıçla vurup aşağı düşürmeye çalışıyoruz.ama bi özellik var bu oyunda çok fazla zıplayabiliyoruz 2 kere 3 kere filan havadayken ve yükseğe doğru..o yandan düşürmesi zor bi oyun sanırım oyunda mevcut bir kit yok 5 canınız bulunmakta.Canı bitmeyen sona kalan kazanır.
[Factions]
Bu online survivaldır. Amaç kendinize bir faction kurup onu geliştirip faction evleri,kaleleri vb.yapıp diğer factionlarla savaşmaktır. Yani factionunuz yoksa factionlular size vuramaz(sunucuya göre değişir). Factiona para yatırıp claim genişletebilirsiniz vb şeylerde yaparsınız.Düşman faction ekleyebilirsiniz(bi işe yaradığını sanmıyorum).Dost Faction eklerseniz ise o Faction üyeleri size vuramaz.
Bu Oyunda Böyledir...

Paketler Nasıl Ayarlanır?
Paketlerin hazırlanmasında özellikle bug ve hata olmamasında dikkat edilir. Eğer büyük bir hata olursa takipçileriniz düşebilir (v.b). Paket yapımıda plugin yapmak kadar uzun sürebilir. Test etme, bugları düzenleme, errorları giderme, eklenti güncelleme, gerekli eklentiler, lag yapmaması, hostinglere uyumlu olması(Nitrado, AxiTR v.b), sorun çıkarmaması v.b...

Eklenti Yapma Aşamasında Hangi Programlar Kullanılır?
Notpad++
Bu program genellikle "config.yml" ya da "plugin.yml" editlerken(düzenlerken) kullanılır.

Config.yml Nedir?
Genellikle her eklentide bulunur(Bazı Eklentilerde Olmayabilir). Yml dosyaları normalde açılamaz. Sağ tıklayıp birlikte aç bölümüne gelip Notpad++ seçerseniz(İndirme Linki Yukardaki Soruda) artık düzenleyebilirsiniz. Orda eklentinin kaynak kodlarından gelen bilgiler vardır. Bazıları düzenlenebilir. Bazıları düzenlenemez.

Plugin.yml Nedir?
İçinde eklentinin yapımcısı ve java kodlarını birleştirmekte kullanılan kodlar bulunur. Editlenemez yoksa eklenti bozulur. Bir eklentide olması gereken en önemli şeylerde birisidir. eğer bu olmazsa eklenti çalışmaz. Sadece Kodlar Düzenlenebilir.

Kodları Nasıl Düzenleyebiliriz?
plugin.yml Bölümünden düzenleyebilirsiniz orda aliases: [Komut] diye bir şey olursa oraya yazabilirsiniz ve bu sayede oyuna girip o komutu kullanabiliriz.

aliases: [Komut] Denen bir şey Yok?
Eğer yoksa kendiniz ekleyebilirsiniz.
Örnek(Essentials Eklentisi):

afk:
description: Marks you as away-from-keyboard.
usage: /<command> [player]
aliases: [Komut]

plugin.yml Nerde?
Eğer eklentinin .Java dosyasına sağ tıklayıp birlikta aç bölümüne gelip WinRaR derseniz açarsınız. Orada plugin.yml bölümünü görebilirsiniz.


Evet umarım birşeyler anlatabilmişimdir. Elimden Geldiği Kadar Pluginleri Bu Konuda Paylaştım. Çünkü ayrıntılı bir konu olmasını istedim. En ince detayına kadar bahsettim. Ve forumdaki Düzenli Ve Toplu Rehberimi Yaptım.

! Herkeze Teşekkür Ederim !
! İYİ FORUMLAR !

 


Whoobies

Demir Madencisi
Mesajlar
267
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
264
Puanları
590
Ruh hali
Gerçekten sen yazdıysan emeğine sağlık. Iyi forumlar!
 
Son düzenleme:

Üst