E3 2018: Assasin's Creed Odyssey

Adrastos

Statsanwalt
Emekli
.
Mesajlar
394
En iyi cevaplar
11
Beğeniler
918
Puanları
960
Ruh hali

Odyssey.jpg


E3 2018: Assasin's Creed Odyssey
Merhaba arkadaşlar, bu konumda Assassin's Creed serisinin yeni oyunu olacak Odyssey'e değineceğiz. Herkese iyi okumalar!

Assassin's Creed Odyssey Ne Zaman Yayınlanacak?
Assassin's Creed Odyssey oyununun gelişimini yapan Ubisoft, E3 2018'in hemen öncesinde, serinin en son oyunu olan Odyssey için bir çıkış tarihi ortaya sürdü. Odyssey, PC, PS4 ve Xbox One'da 5 Ekim 2018 tarihinde yayınlanacak.

Antik Yunanistan Ev Sahibi
Odyssey oyuncuları Antik Yunanistan'a götürecek. Ve bu oyun Peloponez Savaşının ortasında M.Ö. 431 civarında gerçekleşecek. Filozof Socrates ve "Tıp Babası" olarak anılan Hipokrat gibi önemli tarihsel figürler bu macerada bir rol oynayacak. Savaşta olan Atinalılar ve Spartalıların ortasında bir paralı asker olarak oynanılacak. Fakat şöyle bir durum var, yöneteceğiniz karakter iki taraftan da değil. Oyun, Mass Effect gibi bir erkek veya kadın karakter olarak oynamanıza izin verecek. Aynı hikayeye sahip fakat seslendirmen ve görünüşleri farklı Alexios veya Kassandra olarak oynamak arasında seçim yapacaksınız. Yapacağınız seçimde karakterinizi kendiniz oluşturmayacaksınız.

Oyun Genel Olarak Nasıl Olacak?
Bildiğiniz gibi Assassin's Creed serilerinde genelde öldürüş tarzı düşmanların arkasından dolanarak sessizce öldürüp çalıların içine atmaktı. Eğer oyun savaşın ortasında başlayacaksa savaşın ortasında suikast yapılmaz diye düşünüyorum. Görünüşe bakılırsa gemiler hakkında çok gelişim göstermişler. Gemi ile hızlıca bir gemiye çarptığında düşman gemisini ortadan ikiye ayırabiliyoruz. Ben önceki serilerde buna hiç rastlamadım. Ayrıca Odyssey'de gemilere sıklıkla rastlayacağız gibi. Bir düşmanı öldürdüğümüzde ordu gaza gelip daha fazla güçleniyor. Oynanış videosunda bir fark ettiğim şey ise gemilerin sürüşünün daha kolaylaştığı. Gemideki mermilerin kullanımında pek bir değişiklik olmamış ama Odyssey'de ki mermiler antik çağ mermilerini andırmak için güzel bir seçim olmuş. Gemilerin yanma efektleri daha canlı hale gelmiş durumda. Oyunun kontrollerinde pek bir şey değişmemiş gibi duruyor. Dövüş mekanizmasında pek bir değişiklik olmamış. Grafiksel açıdan bakacak olursak önceki serilere göre daha canlı, daha güzel grafikler bizi bekliyor olacak. Özellikle karakterimizde cinsiyet seçimi farklılık açısından daha iyi olmuş. Bazı oyun severler, oyunun 5 Ekim'de yayınlanmasına tepki göstermiş durumda. Çünkü bu tarih geç, bence oyun Ağustos'un sonlarına doğru yayınlanmalı idi. Oyundaki savaşlar genel olarak gemi savaşlarından oluşacak. Oyunda tıpkı Skyrim'de ki gibi diyalog seçimi olacağı hakkında tahminler yürütülüyor. Ve bu seçenekler hikayeyi de belirleyecek deniliyor. Hikayenin 30 saat süreceği hakkında da iddialar bitmek bilmiyor. Maalesef ki yine PS3 ve Xbox 360 sahipleri üzülecek, çünkü oyun bu konsolları desteklemeyecek. Odyssey'de de tıpkı Black Flag'da ki gibi filomuza adam alabilecek, gemimizi özelleştirebilecek, savaş esnasında özel taktik belirleyebileceğiz. Gayet güzel görünen bu oyun hakkında şimdi pek bir şey söylemek uygun olmaz. Oyun içinden bizleri beklemediğimiz şekilde karşılayabilir. Oyun hakkında daha fazla bilgi alınca yayınlamaya çalışacağım. Şimdilik tahminlerimiz buraya kadar.

Teşekkürler
Konumu okuduğunuz için teşekkürler, bir sonraki konumda görüşmek dileğiyle. İyi forumlar!

Assassins.jpg
 


Son düzenleme:

Üst