byElysion

fara á brott með víkingum, standa upp í stafni
Emekli
Mesajlar
458
En iyi cevaplar
58
Beğeniler
1,596
Puanları
2,460
Ruh hali
banner.png


gamer.png


banner.png


Konu Tasarımı2.jpg



Hoş geldiniz, Far Cry 5'in kıyamet gününe. Bugün sizlere Ubisoft'un yaptığı, bana göre en güzellerinden olan açık dünya oyunu Far Cry 5'i inceleyeceğim.
Dipnot: İncelemeye geçmeden önce hazırladığım bilgi panosuna bakarsanız oyunun detaylarını öğrenebilirsiniz.
* Far Cry 5 Bilgi Panosu *
Far Cry 5, 2018 senesinde oyuncuların beğenisine sunulan, birinci şahıs nişancı türündeki aksiyon oyunun 5 numaralı oyunudur. Bana göre Far Cry serisinin gelmiş geçmiş en iyi oyunudur. Satış rekorları kırmış ve oyuncular tarafından en çok ilgiyi gören bu oyun olmuştur.

Far Cry 5 PC - Minimum(en aşağı) Sistem Gereksinimleri
Windows 7 Service Pack 1(SP1) olması gerek.
Intel Core i5-2400 3.1 GHz veya AMD FX-6300 3.5 GHz işlemcilerinden birisi olmalı.
Nvidia GeForce GTX 670 veya AMD R9 270 ekran kartlarından birisine sahip olmanız gerek.

En az 8GB Ram olması gerek.
720 piksel çözünürlükte düşük ayarlar ile oynayabilirsiniz.

Far Cry 5 PC - Full HD Oynamak İçin Gereken Sistem Gereksinimleri
Windows Service Pack 1 veya onun üzeri(Windows Service Pack 2, Windows Service Pack 3).
Intel Core i7-4770 3.4 GHz veya AMD Ryzen 5 1600 3.2 GHz işlemcilerinden birisi olmalı.
Nvidia GeForce GTX 970 veya AMD R9 290X ekran kartlarından birisine sahip olmanız gerek.
1080 piksel çözünürlükte yüksek ayarlar ile oynayabilirsiniz.

Earl Whitehorse karakterini seslendiren Christopher Heyerdahl, Grace Armstrong karakterini seslendiren Murry Peeters, Nick Rye karakterini seslendiren Steve Byers, John Seed karakterini seslendiren Seamus Dever, Jacob Seed karakterini seslendiren Mark Pellegrino, Faith Seed karakterini seslendiren Jenessa Grant, Joseph Seed karakterini seslendiren Greg Bryk ve Hurk karakterini seslendiren Dylan Taylor...

Joseph Seed karakterini oynayan Greg Bryk, Alex karakterini oynayan Kyle Gallner, Hannah karakterini oynayan Alexis B. Santiago, Sara karakterini oynayan Erin Marker, Jacob Seed karakterini oynayan Adam Dorsey, John Seed karakterini oynayan Rob Evors, Faith Seed karakterini oynayan Mackenzie Lawrén ve Mary May karakterini oynayan Anna Schiera...

Kıyamet Günü!


Far Cry 5.jpg


Şimdi siz diyorsunuz ki: "Kıyamet falan mı olacak oyunda?" hayır arkadaşlar bu oyun bilim-kurgu oyunu değil. Far Cry 5'in yapımcıları bu konuyu çok farklı bir açıdan bizlere sunmuş ve gayet güzel olmuş. Şimdi ise: "kıyamet gününden kastı ne bu oyunun" diyorsunuzdur. Far Cry 5, dünyanın sonunun geldiğine inanan ve sonrasında ne olursa olsun hayatta kalma isteğiyle beyinleri yıkanmış bir topluluğun körü körüne bağlandıkları, Eden's Gate adında tarikatı konu almaktadır.

Joseph Seed ve onun kardeşleri tarafından kurulan bu korkunç tarikat, Montana eyaletinde bulunan Hope County'de arazileri teker teker satın almaktadır. Josep Seed'e göre kıyamet yaklaşıyorken kurtuluş ancak ona yakın olan insanlar için mümkün kılınacaktır.

Joseph Seed nam-ı diğer The Father, müritlerini dış dünya ile her türlü iletişimi kesmeye teşvik ederken diğer yandan da Eden's Gate tarikatına katılmayan insanları tarikata katılmaya zorlamaktadır. Bu yapılanları gören güvenlik güçleri devreye girer ve Joseph Seed adlı korkunç tarikat liderini yakalamak için yakalama emri çıkarır. Biz de oyuna tam bu noktadan başlıyoruz.

Hope County'e Artık "huzuru" Getirme Vakti


Hope County.jpg


Far Cry 5 oyununda amacımız tabiiki peygamberliğini ilan edip milleti tarikatına katılmaya zorlayan Joseph Seed'i tutuklamak ve kasabaya "huzuru" getirmek. Ama bu olay bu kadar kolay olmayacak çünkü Joseph Seed'i kurtarmak için kendini helikopter pervanesine atacak kadar beyni yıkanmış müritleri var. Bu da Joseph Seed karakterinin ikna edici yönünün çok fazla olduğunu gösterir.

Bunun yanında daha Joseph Seed'e ulaşmadan onun kardeşleriyle uğraşmanız gerekecek. Oyuna başladığınız zaman kuzey görevlerini sona bırakın ve ilk görev olan Fall's End ile başlayıp, Hope County bölgesinde takılmaya devam edin.

Karakterinizi özelleştirin!


thumb-1920-838231.jpg


Far Cry 5'te beklediğim gibi karakter oluşturma ekranı geldi. Fiziksel özellikler bölümü çok detaylı değil fakat oyuncunun bolca kıyafet ve aksesuar seçeneği bulunmakta. Bu kıyafet ve aksesuarların bazıları ücretsiz olsa bile çoğunluk olarak ücretlidir. Ayrıca oyunda ilerledikçe bu alanda bulunan kıyafet ve aksesuar seçeneğiniz artıyor. Ayrıca sadece aksesuar ve kıyafet ile de bitmiyor. Bunların yanında araç, silah ve ekipman alabilirsiniz.

Eski Far Cry Oyunları Değil Gibi


FC5.jpg


Far Cry 5'in başlangıcında bile eski Far Cry oyunlarını anımsatmakta buna kimse itiraz edemez zaten. Far Cry 5'te Far Cry 2 ve üst sürümleri için geliştirilen Dunia Engine oyun motorunun geliştirilmiş versiyonu kullanılmıştır. Özellikle sabah saatlerinde çıkan pus, güneşin ağaçların arasından çıkışı ve gece olduğu zaman yerleşim yerlerinin güzelliği beni benden alıyor.
Bunun yanında oyunun sesleri ve müzik inanılmaz güzel olmuş. Aksiyonlu bir ortamdayken kendinizi gerçekten oyuna kaptırıyorsunuz.


Far Cry 5'e Genel Bir Bakış

Joseph.jpg


Grafikler ve patlama efektleri çok güzel bir şekilde düzeltilmiş fakat mekaniklerin değiştiğini söylemek zor. Eskiden yaptığımız kuleye çıkıp harita açma mekaniği, Far Cry 5'te yeni görevler yaptıkça haritanın daha uzaklarına yönlendiren, daha güzel bir oynayışa bırakmış durumda.
Eden's Gate tarikatı ile uğraşırken bize sadece NPC'ler yardım etmemektedir.
Guns for Hire adında bir yardımcı birlik bize eşlik etmektedir.
Bu ekipte 9 NPC, ayı, köpek ve kedi bulunmaktadır. Ayrıca Jess Black adında çok iyi ok kullanan bir yoldaşımız bulunmaktadır bu ekipte.
Oyunun en sevdiğim yanlarından birisi ise yan görevleri de oyuna dahil ettiğimiz zaman oyunu bitirme süresi 80 saate kadar sürebiliyor bu gerçekten çok iyi ve tatmin edici bir süre. Bunların yanına bir de Co-Op ve Far Cry Arcade'i de eklediğiniz zaman uzun soluklu bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu ara da oyun da vaktinizi sadece bunlarla geçirmeyebilirsiniz her tarafınızda doğa anayı görebilirsiniz. Ormana gidip balık tutabilir veya yayınız ile avcılık yapabilirsiniz. Tabii sadece bunlarla da bitmiyor oyunda az olsa bile bir craft sistemi bulunmaktadır.
Ayrıca Far Cry 5'de level sistemi bulunmamaktadır. Bunun yerine "Perk" adında bir sistem getirmişler. Far Cry 5 oynarken kazandığınız, tecrübeyle orantılı olarak kazandığınız perk puanları ile birçok yetenek ve özellik açabilirsiniz. Örneğin bu özelliklerden birisi su altında daha fazla kalma özelliğidir.


Yol Çeviren NPC'ler ve Son Sözler


FC55.jpg


Far Cry serisinin genel olarak beğendiğim yanlarından birisi açık dünya olmasıdır. Far Cry 5'te yeni bir şey eklemişler ve bu çok güzel olmuş. Mesela bir görev aldınız ve söylenilen noktaya doğru gidiyorsunuz, karşınıza muhtemelen bir NPC çıkacaktır ve size yeni bir görev önerecektir. Hazır bu yan görevi yakalamışken bunu da yapayım derseniz, hah, işte tam benim kafadansınız. Size, söylenen yan görevi yapmanızı tavsiye ederim etrafı keşfetmeniz için güzel bir fırsat olur.
Her açık dünya oyununda olduğu gibi Far Cry 5'te de buglar bulunmaktadır. Ben bunların yavaş yavaş giderileceğini umuyorum.


Arkadaşlar kısaca Far Cry 5 diğer Far Cry oyunlarından daha güzel ve farklı bir şekilde beğenimize sunulmuş. Ben çok beğendim verilen paraya değecek bir oyun bence. Herkesin alıp oynamasını tavsiye ediyorum. Steam platformunda 209TL fiyatında satılmaktadır. Eğer bütçeniz varsa alın.


Konu Tasarımı.jpg


 


Son düzenleme:

EfeOyunda

EfeOyunda YouTube
Mesajlar
527
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
234
Puanları
830
Ruh hali
Grafikleri dışında oyun berbattı.
 

byElysion

fara á brott með víkingum, standa upp í stafni
Emekli
Mesajlar
458
En iyi cevaplar
58
Beğeniler
1,596
Puanları
2,460
Ruh hali
Basit geldi. bititmem 40 dakikamı aldı daha az da olabilir.
Oyunu o sürede bitirmen imkansız bu arada. Oyunu 10 dakikada bitirme olayı var bu da çok saçma zaten. 40 dakikada tamamen bitirmek mümkün değil.
 

KilllerDragons

Kızıltaş Madencisi
Mesajlar
569
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
143
Puanları
560
Ruh hali
Bana göre bu oyun haftasonu oynanılabilecek çerez oyun gibi geldi.
 

DoliinD

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
26
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
6
Puanları
50
Ruh hali
fotoğrafları bile bilgisayarımın kasması için yeterli :(
 

MrHappy

belki de bundan, artık hüznü ve acıyı paylaşıyoruz
Mesajlar
486
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
389
Puanları
1,140
Oyun neden bana bu kadar uzun geldi ya :D

1.5 haftadır her gece oynuyorum tadını çıkara çıkara, daha Faith'in bölgesine yeni geldim 5000/13000'lerdeyim.

Ben de ufak bir şey eklemek istiyorum. Görevleri kalp ritmimi o kadar hızlandırıyor ki... Tek kelimeyle MUHTEŞEM.
Grafikler desen gördüğüm en iyi grafik şimdiye kadar. 2K Ultra oynadığımdan bu kaç kat daha güzel gösteriyor. Fizikleri, etkileşimleri ve en önemlisi aşırı geniş bir open world imkanı.
Sevmediğim 2 küçük yanı var,
1- Arabanızı alıp 1 dakika huzurlu süremiyorsunuz. Kenarda o beyni yıkanan müritler öyle pusuda bekliyor ki sizi gördükleri an gözlerini kırpmadan sizi öldürmeye programlanıyorlar. Yani rahat yok :)
2- Spoiler vermeden konuşmaya çalışıcam. John Seed'in bölgesinin son görevi ne öyle ya? Bilgisayardan oynuyorum bana mı aşırı zor geldi uçak kullanmak neden bu kadar zor? İşin komik yani baştan uçak sürmeyi öğretecek bir görev lazımdı, onu da o görevden sonraya koymuşlar :D

Ben 10 üzerinden 9.3 ü gönül rahatlığıyla veriyorum.

He bir de,
Far Cry 5 > Far Cry 3 > Far Cry 4 > Far Cry Primal
 

byElysion

fara á brott með víkingum, standa upp í stafni
Emekli
Mesajlar
458
En iyi cevaplar
58
Beğeniler
1,596
Puanları
2,460
Ruh hali
Oyun neden bana bu kadar uzun geldi ya :D

1.5 haftadır her gece oynuyorum tadını çıkara çıkara, daha Faith'in bölgesine yeni geldim 5000/13000'lerdeyim.

Ben de ufak bir şey eklemek istiyorum. Görevleri kalp ritmimi o kadar hızlandırıyor ki... Tek kelimeyle MUHTEŞEM.
Grafikler desen gördüğüm en iyi grafik şimdiye kadar. 2K Ultra oynadığımdan bu kaç kat daha güzel gösteriyor. Fizikleri, etkileşimleri ve en önemlisi aşırı geniş bir open world imkanı.
Sevmediğim 2 küçük yanı var,
1- Arabanızı alıp 1 dakika huzurlu süremiyorsunuz. Kenarda o beyni yıkanan müritler öyle pusuda bekliyor ki sizi gördükleri an gözlerini kırpmadan sizi öldürmeye programlanıyorlar. Yani rahat yok :)
2- Spoiler vermeden konuşmaya çalışıcam. John Seed'in bölgesinin son görevi ne öyle ya? Bilgisayardan oynuyorum bana mı aşırı zor geldi uçak kullanmak neden bu kadar zor? İşin komik yani baştan uçak sürmeyi öğretecek bir görev lazımdı, onu da o görevden sonraya koymuşlar :D

Ben 10 üzerinden 9.3 ü gönül rahatlığıyla veriyorum.

He bir de,
Far Cry 5 > Far Cry 3 > Far Cry 4 > Far Cry Primal

Araba olayı gerçekten doğru. Oturup hepsini temizlemek lazım bir gün :ci:
 

Zariarius

People will destroyed when they kill each other...
Mesajlar
417
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
363
Puanları
570
Güzel anlatım, eline su dökebilen kişi sayısı azdır forumda.
 

Üst