Forsaken World Türkiye Geri Dönüyor!!!

Forsakenworld

Sudan Çıkmış
Mesajlar
2
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
0
Puanları
10
FORSAKEN WORLD TR
forsaken-world-mmorpg-wallpaper-resimleri-7-300x225.jpg


Perfect World Entertainment tarafından yayınlanan Forsaken World Free-to-play MMORPG oyunudur. Oyunun birçok kombinasyon sağlayan çok sayıda sınıf, ırk ve ekonomi odaklı meslekleri dikkat çekmekte.

Forsaken World‘de 5 ayrı ırk, 8 farklı sınıf ve 10’un üzerinde çeşitli meslekler bulunmakta. ibi ırklara özel sınıflar bulunmakta ve 10. seviyede seçebileceğiniz 3 mesleğe ek olarak ilerleyen seviyelerde yeni meslekler edinebiliyorsunuz. Oyunun hikayesi Avrupa mitlerine dayanmakta. Hikaye akışına çok özen gösterilmiş ve her ırkın kendine özel bir senaryosu var. Forsaken World PvP’de de pek çok yenilikler sunmakta. Örneğin, guildler belirli bölgeleri ele geçirmek için savaşabiliyorlar. Oyunun müziklerine de fazlasıyla özen gösterilmiş; atmosferi tamamlamadaki büyük katkısını hemen farkedeceksiniz.

Achievement (Başarılar)
sprite-achievement-150x150.jpg



Farklı görevleri tamamlayarak Forsaken World’de oyun-içi başarılar kazanabilirsiniz. Kazandığınız tüm başarıları görmek için, “L” tuşuna basın.





Encyclopedia (Ansiklopedi)
sprite-encyclopedia-150x150.jpg

Cevap aradığınız herhangi bir sorunuz varsa Forsaken World Ansiklopedisine bakarak sorularınıza cevaplar bulabilirsiniz. Burada Skill’lerden Görevlere birçok şey hakkında bilgi bulabilirsiniz.

Bu özelliği açmak için, karakterinizin Freedom Harbor’a ulaşması gerekir ve Macropedia görevini tamamlamalısınız. Bunlar tamamlandığında, bu özellik artık erişilebilir olduğunu bildirmek için bir seferliğine otomatik olarak açılır.

Daha sonra Encyclopedia erişmek isterseniz, sağ üst köşesindeki dişli simgesini tıklatın ve sonra listenin üstündeki “Encyclopedia” seçeneğini seçiniz.





Events (Olaylar)
sprite-events-150x150.jpg


Günlük ve haftalık olayları “U” tuşuna basarak olay çizelgesi penceresinden öğrenebilirsiniz. Bu pencere, geçmiş ve gelecek bütün olayları göstermektedir





Guilds (Guildler)


sprite-events-150x150.jpg

Bir guilde katılmak Forsaken World’de büyük işler başarmak için harika bir yoldur. “Y” tuşuna basın ve açılan pencerede sağ alt köşedeki düğmeye tıklayarak istediğiniz zaman bir çaylak guilde katılabilirsiniz.





Pets (Evcil Hayvanlar)
sprite-pets-150x150.jpg



Forsaken World’de evcil hayvanlarınızı yetiştirerek savaşlarda sizinle birlikte savaşmalarını sağlayabilirsiniz..







Pray (Dua)


sprite-prayer-150x150.jpg

10. seviyeden sonra otomatikman kazanacağınız bu dua yeteneği sayesinde dua ederek çeşitli ödüller kazanabilirsiniz. Her saatde bir kere dua edebileceğinizi unutmayın.



Jobs (Meslekler)


sprite-jobs-184x300.jpg

Botanist (Botanikçi) Merchant (Tüccar)

Scavenger (Çöpçü) Weaponsmith (Silahçı)

Armorsmith (Zırhçı) Alchemist (Simyager)

Chef (Şef) Fisher (Balıkçı)

Socialite (Sosyetenin renkli siması) Miner (Madenci)

Artisan (Esnaf)

Adventure (Maceracı)

Arcanist

Tamer

PVP’ler
sprite-pvp-150x150.jpg



Oyunda 3 çeşit PVP bulunmakta;

Dünya savaşı PVP

PVP skill wrath awaken (Oyuncu vs Oyuncu)

Boss Savaşları PVP

Lonca Toprak savaşları PvP

Reputation (İtibar)


sprite-reputation-150x150.jpg

Forsaken World’de bazı hoş ödülleri kazanmak için ün almak harika bir yoldur. Lionheart champions, Union of Woods ve The Sanguine Circle NPC’lerinden alacağınız çeşitli görevleri yaparak ün alabilirsiniz.











Sınıflar

Savaşçı


bg-warrior-150x150.png

Yüksek HP. Yüksek DPS. Yakın Saldırı Sınıfı. Çift el silah kullanıyor.Tank ve Atak Olarak Kullanılabilir. Warrior karakterin yapılandırılması oldukça heycanlandırıcı ve oynaması zevklidir. Başlarda kendinizi biraz pasif görebilir ve menzilli saldırılar yapan karakterlere özenebilirsiniz fakat bunlar sizi yıldırmasın. birçok duelloda sırtınızı yere getirmeyen bu sınıf, zaman zaman çok etkili ve aktif olmaktadir. Etkinliklerde en çok aranan sınıflardan biri olan bu sınıf ile, diğer onLine oyunların aksine daha rahat party bulabilmeniz kaçınılmazdır. Oyundaki duello sistemine göre en büyük rakibiniz olarak kendinize Protecter sınıfını görmemeniz için bir neden bulunmamaktadır. Protecter karakterine yüksek saldırılar geçirememeniz sizin moralinizi bozuk duelloyu kaybetmenize yol açabilir. Fakat uygun Talent yapılandırması ve Karakterin doğru yönlendirilmesi ayrıca oyuncunun karakter üzerinde uyguladığı taktikler bu sonuçları büyük ölçüde etkiler.

Taşadam
bg-protector-150x150.png



Oyunda Çoğunlukla tank görevini üstlenen sınıf. Yüksek HP. Yüksek Defans.Aynı Zamanda Atak ve PvP içinde uygun bir karakter. enelde oyunlarda savunmacı olan karakterler Warriorlarken, Forsaken World oyunumuzda yerini Protector karakterlere bırakmaktadır. Oyunda dilerseniz karakterin açılma sebebi olan; Tank şeklinde yönebilir ve oldukça sağlam bir karaktere sahip olabilirsiniz. Protector karakterlerini güzel kılan bir diğer yanda Aura skillerinin olmasıdır.Auraları sayesinde hem kendisinin hemde party üyelerinin savunma, saldırma, krit ve isabet gibi oranlarını geliştirebilir. Giysileri diğer sınıflara oranla daha yüksek can ve savunmadan oluşması, Protector karakterinin oyundaki önemini vurgulamaktadır. Kendisinden Level olarak üstün birçok karaktere kafa tutabilecek konumu var iken, aynı zamanda bazı zaafları olan bir karakterdir. Yüksek savunma ve can puanına sahip olsalar bile Flame Talente sahip bir Vampir Karaktere karşı rahatça üstünlük taslayamamaktadır.Oyunda fiziksel savunmada en büyük rakibi olan Warrior karakterini duellolarda kolaylıkla altedebilir. Karakterin kendi görsel yapısı büyük olduğundan biraz hantal kareket edecek izlenimi edinmemize yol açsada, oyundaki tüm karakterlerin başlangıç hızları aynı orantıdadır.Bir Protector karaktere sahip olan oyuncu, kullanacağı Talenti ve karakterinin yapılandırmasını titizlikle seçmelidir. Sadece savunmacı olmak sizi birçok yönten üstün tutacağı gibi, duellolarlar saldırınızın düşük olacağınında garantisi olabilir.Forsaken World oyununda aslında her karakterin ayrıcalığı ve özelliği farklı olduğundan ve sınıfların birbirine karşı üstünlükleri ve zaafları olduğundan dolayı, açmak istediğiniz karakteri oynamak istediğiniz şekle uygun olarak oluşturmanız sizin faydanıza olacaktır



Suikastçi
bg-assassin.png



Saklanma(Stealth). Yüksek DPS.Kritik şanş ve Kritik Damege Fazla olan Düşmanlara PvP de Ter Döktüren Yakın saldırı sınıfı. Venom Talenti sizin based atağınıza yönelik geliştirmeler yaparken,
Edge Talenti ile yüksek krit ihtimalinizi ve gücünüzü arttırabilirsiniz.Shadow Talenti yardımı ile de hem gizlenebilir hemde hızlı koşmanızı geliştirebilirsiniz.
Burda tercih tamamen size kalmış bir olay.Şahsen ben Edge yada Venom Talentini seçmeyi tercih ederdim. Çünkü ilerki levellarda Guild savaşlarında bir Krit atağınız ile, saldırdığınız kişiyi öldürme ihtimaliniz yada canını çok fazla düşürme ihtimaliniz olucak.Tabi bu aşamalara gelebilmek içinde üzerinizdeki item + bufflarınız + saldıracağınız kişinin savunma oranına + saldıracağınız kişinin üzerindeki giysilere bağlı bir durumdur.
PvP gibi ortamlarda gizlenme ve hızlı koşma skilleri birçok zaman bize avantaj sağlayabilir. ama aynı zamanda Krit ortalaması + ihtimali + yüzdekil payıda PvP ortamlarında bize birçok faydası olabilir.Neden sürekli Edge Talenti yada Venom Talenti üzerinde duruyorum?
Çünkü Guild War gibi ortamlarda zaman zaman bir skill ile karşınızdaki düşmanınızı öldürme imkanınız olurken zaman zamanda gizlenme ve hızlı koşma gibi skiller sayesinde hayatta kalabileceğiz. Bu nedenle her ihtimali göz önüne alarak bir yapılandirma oluşturmanızda fayda var.


Cüce
bg-marksman-150x150.png

Teknolojik silah kullanan bir sınıf. Uzun alanda saldırı sınıfı. Yüksek DPS.Avcı olarak da Bilinir. Oyunumuzdaki tek cüce sınıfı olan Marksmanler ellerindeki tüfek ile saldırı yapmaktadırlar. Uzaktan saldırı yapan bu karakterlerde birçok avantajlar mevcuttur. Level kasarken uzaktan saldırı yaptığımız için genelde yaratıklar bize saldırmadan ölüyorlar. Bu sayede de can potu kullanımından ekonomimize katkı sağlıyoruz.
Peki PvP ortamlarında Marksman karakterinin durumu nedir?
PVP ve Guild War gibi hareketli ortamlarda aslında avantajımız hepimizin aklına geldiği gibi uzaktan saldırı yapabiliyor olmamızdır. Mesela saldırmakta olduğumuz hedefimiz bize saldırmak için yanımıza kadar gelmelidir yada saldırı yapabileceği mesafeye kadar yaklaşmak zorundadır. Bu da bize ilk saldırma önceliğini vermiş oluyor.
Aynı zamanda saldırmakta olduğumuz hedef bizim yakınlarımızda iken bizden kaçma girişinimlerinde bulunduğunda, bizim saldırı mesafemiz içerisindeyken saldırmaya devam edebileceğimiz için öldürme şansımız daha yüksektir.
Uzun mesafeli saldırılarda bulunan sınıfların bu şekilde avantajları var iken, aynı zamanda dezavantajlarıda bulunmaktadır. Örneğin; duello yaparken bize çok yakın olan düşmandan uzaklaşmaya çalışmak bir hatadır. Çünkü siz kaçmaya çalıştıkça, o sizi kovalamaya devam edecektir. Bu nedenle size yaklaşmış olsalar bile saldırınızı durdurmamanızı tavsiye ederim.
Ayrıca bu sınıfın bazı skilleri sayesinde mevcut olan savunmanızı arttırabilir, küçük alan skilleri kullanabilir, daha seri atışlar yapabilir, krit ihtimalinizi yükseltebilir, isabet oranı gibi oyundaki önemli birçok geliştirmeyi tamamlayabilirsiniz.



Büyücü
bg-mage-150x150.png

Düşük defans. Yüksek DPS. Uzun alanda saldırı sınıfı. Ateş Buz ve Rüzgar olmak üzere 3 sınıftan oluşuyor Stan ve kontrol skilleri aşırı fazla olan ve düşmanları yavaş yavaş uzaktan yaklaşmadan öldürebilen bir sınıf Staff kullanıyor. birçok oyuncunun katliyam yaptığı yada Kedi-Fare misali düşmanlarını oynattığı karakteri tanıtmaya geldi sıra!Talentlerinde Fire, Lightning ve Frost olarak aynı yapılandırması olan bu sınıfın her Talenti ayrı bir keyif veriyor oyunculara ..
Fire ile düşmanlarınıza çok ciddi hasarlar verebiliyor ve aynı zamanda belli bir ihtimal ile düşmanlarınızı "Yanma" durumuna sokabiliyorsunuz. Yanma durumuna geçen düşmanlarınız ise belirtilen süre boyunca canlarından can koparıyorsunuz
Lightining ile düşmanlarınızı olduğu yerde durdurup, çok kısa bir süre içerisinde onlara dilediğinizi yapabiliyorsunuz.Frost ile yavaşlatıp bulunduğunuz ortamı terkedebilmenizde mümkün.
Oyunda genellikle Pure sistemi (Birden fazla Talent kullanıp, bazı skilleri feda etme) dediğimiz bir yapılandırma içerisine giren oyuncular, betanın belirlemiş olduğu son level sınırlamasına geldiklerinde hata yaptıklarının farkına varıyorlar. Aslında Mage karakterlerde pure sistemi her zaman hüzünle sonlanıyor diyemeğiz. Çünkü Guil War gibi takımlı mücadele ettiğimiz ortamlarda, pure Mage karakterler sayesinde düşmanı olduğu yerde tutabilir ve yavaş hareket etmesini sağlayabiliriz. Fakat pure Mageye sahip olan bir oyuncu duellolarda gerçentende büyük sıkıntılar yaşamaktadır.


"Ben saldlırıp kaçan biriyim ve karakterimi bu şekilde yönlendirmeyi seviyorum" diyenlerdenseniz Fire Talentinin yapılandırmasında ilerlemenizi tavsiye ederim. Düşmanınıza çok harika hasarlar verebilir ve sizden korkmasını sağlayabilirsiniz. Fakat bir Mage karakterin bu kadar etkili ve güçlü olabilmesi için mutlaka yöneldiği Talente ait gelişimleri, kullandığı itemlerde taşıması gerekir. Yoksa umut ettiğiniz kadar etkili olamayabilirsiniz.
Fakat sizin beceriniz "Takım Oyunu" şeklinde ise pure Mage olmamanız için hiçbir neden yok!


Rahip

bg-priest-150x150.png

Healer sınıfı. Düşük defans.PvE ve PvP de gerkli olan Tüm özellikleri taşıyabilen Grubunu ayakta Tutabilen bir sınıf. Partylerimizin bel kemiği ve olmazsa olmaz karakterleri olan Priestların neler yapabildiğiniz az çok tahmin edebiliyorsunuzdur. Divinity Talent ile yapılandırılmaya gidilen bu karakter PvP ve Guild War gibi alanlarda bizlerin kurtarıcısı olmaktadır.
Saldırıda biraz zayıf gözükselerde bazı müthiş skilleri ile çok ciddi saldırı yapabilmektedirler fakat genel olarak saldırı skillerinin hasarları düşüktür. Priest karakterin asıl amacı; bulunduğu partydeki kişileri ayakta tutmak ve onların özelliklerini ve yeteneklerini geliştirmektir. Bu nedenle Divinity Talen yapılandırması kullananlar, etkinliklerde, PvP ve Guild War alanlarında daima yerleri hazırdır.


Bard tada can doldurma (heal) ve buff skilleri mevcutken neden Priest karakter açmalıyım?
Priest karakterlerin en güzel yanları; can doldurma skilleri aura (bölgesel) olmamasıdır. Yani size heal verdiği andan itibaren canınız, Priestın can doldurabilme miktari kadar artmaktadır. Böyle zamana yönelik canınızın dolması yerine bir anda canınız dolabilir. Fakat bu nedenlede Bard karakterlere oranla daha fazla mana potu kullanırlar. Ayrıca aralarındaki en büyük farkta; Priest karakterlerde "Lanet kaldırma" skillerinin dolum süresi 5 dakika gibi uzun bir süre iken, Bard karakterlerde bu oran çok daha azdır.
Gerek savunma gerek ekstra can verebilen Priest karakterler partynin gidişaatını etkileyebilirler.
PvP yada duello yapmazlar fakat kolay kolayda ölmezler. +5 Blue ve özellikli bir seti tamamlamış olan bir Priest, birçok ortamdan rahatlıkla çıkabilir yada kendisi yerine partydeki kişilerin canını doldurmaya devam edebilir.
Bir Priest karakterin özelliklede PvP ve Guild War ortamlarında dayanıklı olması, party nin kazanma ve başarı oranını yükseltir.












Vampir

bg-vampire-150x150.png



Blood, Dark ve Blaze Talentine sahib bu karakterin her yapılandırması oldukça güzel. Yapılandırmanıza göre partydeki arkadaşlarınıza veya kendi petinize heal yapabilir, süreli can azaltma skillerini düşmanlarınıza karşı kullanabilirsiniz. Kısa bir süre için bile olsa yarasa olup bulunduğunuz ortamdan rahatça çıkabilir yada rakibinizin sizden kaçmasını engelleyebilirsiniz. Protector gibi Tank sınıflarını bile dize getirebilecek konumumunuz bulunmaktadır. Yapılandırmanıza göre kullandığınız elemental özelliğini geliştirmeniz sizin daya yüksek saldırılarda bulunup düşmanlarınızı kolayca alt etmenizde yardımcı olabilir.
Vampire sınıfının en güzel ve ayrıcalıklı yanlarından biriside Vampire Form özelliğidir. birçok skilinizde belli bir orana göre bu forma geçiş yaparak daha güçlü hale gelebiliyorsunuz. Hem saldırılarınız, hem savunmanız hemde daha hızlı hareket etme ve can doldurma özelliğiniz gelişiyor. Tabi bu formu kendinizde skilliniz sayesinde kullanabiliyorsunuz.
Vampire sınıfının diğer bir özelliğide bazı skillerinizin düşmanınızın canını kendi canınıza ekleyip doldurmasıdır. Belli bir oranda düşmanınızın canını alıp kendiniz için kullanabilir yada yaptığınız saldırı gücüne göre canınızı doldurabilirsiniz.
Oyun içerisinde ağırlıklı olarak Blood ve Dark Talentleri kullanılırken, ben sizlere Blaze Talentini öneririm. Bir Vampire sınıfını çok güçlü ve yüksek saldırılar yapmasına olanak veren bu Talent sizi duellolarda asla ve asla zor durumda bırakmaz. Tabi burda oyuncunun karakteri yönetme şekli ve uyguladığı taktiklerde önemlidir fakat şunu rahatça söyleyebilirimki; kendinizden 4-5 level yüksek ve Blaze Talentini kullanmayan bir vampire duellolarda alabiliyorsunuz.
Gerek görüntüsü, gerek dua etme şekli ve tarzı ve gerekse race skilleri oldukça güzel ve etkilidir. Oyun içerisinde birçok skill ve davranış biçimleri hoşunuza gideceğinden emin olarak böyle bir karakter açabilirsiniz.
Solosu ve Party uyumluluğuda oldukça iyidir. Heal yapabildiğinizden Priest yada Bard karakterlerin olmadığı bir partyde sistem sizin heal skillinize odaklanabilir yada partyde tank karakter yok ise rahatça olabileceğinizi göreceksiniz.












Ozan

bg-bard-150x150.png

Bir müzisyenin yapması gerekenin çoğunu yapan grubunda bulunan ekip üyelerine ve kendisine saldırı kritik ve isabetlilik bufflarını verebilen aynı zamanda healer olarak da kullanılabilen defansı ve dps özellikleri eşit olan bir sınıftır. Ozanlar arplar ile birlikte ülke'nin etrafında dolaşıp, büyük kahramanların ve atalarının hikayelerini anlatırlar.


Ozanlar arplar ile birlikte ülke'nin etrafında dolaşıp, büyük kahramanların ve atalarının hikayelerini anlatırlar. Çatışma anında ise; Ozanlar ayrıcalıklı müzik kabiliyetlerini, düşmanı durdurmak ve takım arkadaşlarına destek çıkmak için kullanır.
Ozanlar savaş esnasında çok özel saldırı ve destek yeteneklerini kullanırlar. Gruplarda bir Ozan sınıfının olması, o grubu güçlü kılmak için bir sebep olacaktır.




Orakçı



download.jpg

Yüksek can çekme skilleri ve defansları ile göz kamaştıran bir sınıf Gerektiğinde tank olup takımı sırtlayan gerektiğinde DPS olup PvP lerde büyük oranda alan skilleri ile dostlarına ve takım arkadaşlarına büyük kolaylıklar sağlayan Orakçılar alan skilleri İle bilinirler düşmanlarını kendi üzerlerine çekerek onlara stan ve kontrol efectleri atarak hızlı ani bir ölüm yada yavaş yavaş bir ölüm sunarlar...










IRKLAR


6 Değişik Irk ve Her Irkın Kendine Özel Becerileri




İnsanlar: Savaşçı,Rahip,Büyücü



Nezaketinin Nimeti

Masrafsız

Kendini Kutsar

Üstatlığı 5 artırır ve maksimum Sağlık% 1 artırır.

30 dakika sürer.

Döküm süresi: 1s

Bekleme süresi: 5s

İnsan Duası

Masrafsız

Kendini Kutsar

Max Mana'nın% 25'ini anında geri yükler.

Stun, Ensnare, Silence, Uyku ve Disarm etkilerine karşı bağışıklığı 4 saniye süreyle kaldırır ve verir.

Döküm süresi: 1s

Bekleme süresi: 300s



Elfler: Savaşçı,Rahip,Ozan



Elflerin nimetlerinden

Masrafsız

Kendini nimet

Tüm Dirençleri 5 artırır ve maksimum MP'yi% 1 artırır.

Doğruluğu 5 artırır. 30 dakika sürer.

Döküm süresi: 1s

Bekleme süresi: 5s





Doğal Ekstraksiyon

Masrafsız

Hasar türü: Su Tek hedefli lanet

Hedefi 5 saniye boyunca sabitler.

Max Mana'nızın% 5'ine mana'yı hedef saniyeden 6 saniyeye düşürür.

Döküm süresi: 1s

Bekleme süresi: 300s



Cüceler: Cüce,



Cüceler nimet

Masrafsız

Kendini kutsa

Evolution 5 ve Crit Dodge% 1 oranında.

30 dakika sürüyor.

Döküm süresi: 1s

Bekleme süresi: 5s

Canlandırmak

Masrafsız

Kendini Kutsa

Ensnare, Sleep, Slow ve Stun efektlerini kaldırır.

12 saniye boyunca% 60 hız.

Döküm süresi: 1s

Bekleme süresi: 300s





Vampirler: Suikastçi,Vampir,Orakçı,Büyücü



Kötülüğün nimeti

Masrafsız

Kendini nimet

Koyu Üstatlık ve İtfaiyeciliği 15 ve maksimum Sağlıkla% 1 Artırır

30 dakika sürer.

Döküm süresi: 1s

Bekleme süresi: 5s

Vampir Öpücüğü

Masrafsız

Hasar tipi: Darkness Tek hedefli lanet

Maksimum sağlık durumunuzun% 15'ine eşit bir şekilde hedeften salıverir.

Ayrıca hedefi 3,0 saniye susturur.

Döküm süresi: 1s

Bekleme süresi: 300s



Likanlar: Suikastçi,orakçı,Rahip

Hızlı Sis

Masrafsız

Kendini Kutsa

Görünmez ol ve hızlan Standan çık

Döküm süresi: 1s

Bekleme süresi: 300s



Kurt Adam

Masrafsız

Kendini Kutsa

Saldırı (Atak)ve Saldırı hızı artar

15 saniye sürer (skill comboları ile bu süre uzatılır)

Döküm süresi: 1s

Bekleme süresi: 300s



Taşadamlar:Taşadam

Defans

Masrafsız

Kendini Kutsa

Defansını (Savunma)ve Dayanıklılık artar

15 dakika

Döküm süresi: 1s

Bekleme süresi: 5sn




İtem Yükseltme (Update)
- Upgrade esnasında sadece itemlere (silahımız ve giysilerimizde) upgrade yaparken Soul Coin istemektedir. Diğerlerinde Normal Gold Coin istemektedir.
- Soul Crystal level farkı olmadan tüm itemleri upgrade yapmak için kullanılabilinir. Pray den, Leafden ve Alchemy den temin edilebilinir.
- Dimstar Debris 1 ile 39 level arasındaki itemleri upgrade yapmak için kullanılır. Eventlardaki mobları kestiğimizde, Main ve Sub Questleri yaptığımızda ve Alchemy ödüllerinden elde edilebilinir.


- Bir iteme Gem ekleyebilmek için 0/12 olan itemin 3/12 şeklinde olması durumunda 1 adet gem slotu açılmaktadır. 3 ve katlarının upgrade bir item üzerinde olduğunda gem slotları açılmaya başlar. Yani:
3/12 = 1 gem slotu
6/12 = 2 gem slotu
9/12 = 3 gem slotu
12/12 = 4 gem slotu
Ek olarak şunuda belirteyim; bir iteme aynı özelliğe sahip başka bir gem eklenemez!


- Scroll Of Sages itemi ile sahip olduğumuz itemlerimize ekstradan özellik ekleyebiliyoruz. Beğenmediğimiz özellikleri aşağıdaki resimde görmüş olduğunuz gibi kaldırıp tekrardan ekleyebiliyoruz.
Ek olarak şunu da belirteyim:
Yeşil olan itemlere = 1 tane Özellik
Mavi olan itemlere = 2 tane Özellik
Mor olan itemlere = 3 tane Özellik


- Bir iteme gem ekledikten sonra, aynı gemi çıkartıp başka bir itemde kullanma imkanımızda bulunmaktadır. Bu işlem için Gem Remove able Scroll gereklidir. Haftalık olan ve bazı eventlardan elde edilmektedir.

- Aynı özellikte olan en az 3 en fazla 5 gemi birleştirme imkanımız bulunmaktadır. Gemleri birleştirmek için Fusion Agent itemine ihtiyacımız vardır. Bunu şu an için Leaf ile temin edebiliyoruz. İleride ne olur bilemem ama kişisel tahminimce bu item daima Leaf ile alınacaktır. şu an CBT4 aşamasında Gem Lv3 max olarak belirlenmiştir. Open Beta aşamasında Gem Lv5 e çıkartılabilir fakat kesin bir bilgi bulunmamaktadır.
- Sahip olduğumuz her hangi bir Bound item ile upgrade, identfy, gem kombine etme, özellik ekleme veya kaldırma gibi işlemleri Bound olmayan itemlerde yaparken, yapacağımız item işlem sonucunda Bound olur!


- Bound olmayan bir iteme upgrade ederken Soul Coin kullanılmaz! Normal Gold Coin kullanılır!

Özel günler ve saatler


Kısa süre içinde Forsaken World’de hiçbir günün bir diğeriyle, hatta aynı gün içindeki saatlerin aynı olmadığını fark edeceksin.
Oluşumların açılış saatlerine dikkat et ve haftalık etkinlikleri takip et ki onları kaçırma. 3×3 arena ve 6×6 arena Tanrıların Sınavı Arenası, Kabus Karnavalı ve daha fazla oluşum belirli günlerde ve saatlerde erişime açılır. Oluşumlar “T” altında, etkinlikler ise “” altında listelenir.


Henry

Sana (her gün) şehrin tamamını gösterir ve “Limanda Yaşam” görevini 30 defaya kadar tamamlayabilirsin. Başlangıçta mümkün olduğunca fazla görev yaparak TEC ve görevler için (ve başarımlar için) Azim kazanmak iyi bir fikirdir.

Henri görevlerini tamamlarken Ana Şehirde’ki daha da önemli NPClerle karşılaşacaksın. Aşçı ve simyacıda senin için daha çok günlük görev var (ipucu: görevleri yaparken sohbeti dikkatli bir şekilde oku). Sözcü (Henri’nin komşusu) bile sana bazı harika vazifeler sunar.





USTALIK VE DİRENÇ

Ustalık ve Direnç

Ustalık ve Direnç, saldırı gücünüzü ve savunmanızı belirli unsurlarla etkiler. Fiziksel, Ateş, Su, Rüzgar, Karanlık, Toprak ve Işık: Yedi farklı türde üstat ve direniş vardır. Ustalık ve direnç seviyeleri, uygun sınıf NPC'ye altın ve canlı ticaret yoluyla artırılabilir. Cehennem Yolu örneğinde direnç eğitim noktaları da kazanılabilir. Ustalık ve direnç eğitimi görevlerini tamamladıktan sonra bu istatistikleri yükseltme yeteneği açılır. Dirençler Fusion Gem Sistemi ile daha da güçlendirilebilir.

Ustalık ve Direnç Öğeleri

Uzman öğretmeninizdeki ustalık / direnç antrenmanını 20/40/60 seviyesine kadar tamamladıktan sonra, antrenman bariyerini kırmanız için sizden belirli eşyalar isteyecektir. Her sınıf, saldırıları için belirli öğeler kullanır ve her öğenin farklı bir öğesi vardır.

Fiziksel: Yenilmez Bıçak

Ateş: Alev Ateşi

Su: Okyanus Dalgalanma

Rüzgar: rüzgar Darbe

Karanlık: Karanlık Ruh

Dünya: Dağ Kalp

Işık: parlak ışık

Bunlar rastgele canavarlardan ya da maceralardan elde edilebilir, ancak en güvenilir kaynak, bazı antrenmanlara saldırırken onları üretmenize yardımcı olmak için size ürün satabilecek olan gelişmiş eğitim alanlarınızdan Eğitim Master NPC'dir. Advanced Training Grounds, 40. seviyenin girilmesini gerektirir ve yarışınıza bağlı olarak Gronny, Sophia ya da Alain ile girilebilir.
 


Ekli dosyalar

  • sprite-achievement.jpg
    sprite-achievement.jpg
    46 KB · Görüntüleme: 399
Son düzenleme:

Üst