Java - Nedir bu static ve this?

LifeMCServer

Nether Yerlisi
Mesajlar
2,410
En iyi cevaplar
98
Beğeniler
2,461
Puanları
10,250
Ruh hali
Konuya karşı biraz gerekli biraz gereksiz eleştiriler gördüm. Konunun içeriğinde "Konumuz static olduğu için diğer şeylere olabildiğince az değinerek özetlemeye çalışıyorum. " yazılmış. Bu yüzden diğer şeylerin anlatılmamasını hesaba katarak eleştirmek bence doğru değil. Ama tabii ki öbür yandan diğer şeylere değinmeden anlatmak da insanlara pek bir şey katmayacaktır. O yüzden biraz eksik kaldığı söylenebilir. Tabii ki @LifeMCServer 'ın da söylediği gibi merakı olan araştırıp öğrenebilir.

Java Bilgileri | Bölüm 1
Zamanında böyle bir konuyla static'i yeterince iyi anlatmaya çalışmıştım.

Yorumun için teşekkür ederim. Attığın konuya baktım, güzel anlatmışsın. Konuyu uykusuz iken sabaha doğru açtım ve aklıma gelenleri yazdım. İlk başta şöyle bir düşündüm, Java'ya ilk başladığımda en çok ne sıkıntısı çektim, neyi anlamadım diye. Sonra onlardan konu fikirleri çıkarıp anlatayım dedim. İşte "en çok ne sıkıntısı çektim" sorusunun cevabı olarak aklıma gelenler, bunlar tabii daha ilk başladığım zamanlar, sadece eklenti yazmak için başlamıştım ve java ile hiçbir bilgim yoktu. Yukarıdaki arkadaş yeni başlamayı "2-3 aydır uğraşmak" ile tanımlıyor, ama benim bahsettiğim şey başka.

  • Static kelimesinin yanlış kullanımı genelde birçok hataya sebep oluyordu.
  • Void kelimesi boşluk anlamına geldiği için biraz karışık / komplike geliyordu.
  • This kelimesinin ne işe yaradığını bilmiyordum ve static ile kullanamıyordum.
  • Bu çok başlar da olmasa da bir ara bir eklentinin kaynak kodunda gördüğüm shorthand if'i (condition ? true ise olacaklar : false ise olacaklar) anlayamamıştım.
  • Hatta ve hatta belki de if (condition) gibi basit bir şeyi bile anlayamamış olabilirim. Ama mesela if (x) yerine if (x == true) olsa belki anlayabilirdim. Bu tür kısayollar insanların çok işine yarıyor fakat öğrenirken zorluk çıkarabiliyor.
  • Son olarak NullPointerException ve bukkit'de komutların argümanlarını almaya çalışırken o zamanlar çok karşılaştığım ArrayIndexOutOfBoundsException hataları var. Null nedir, pointer nedir, array nedir, index nedir bilmeden bu hataların çözümlerini araştırıyordum sadece.
  • Tabii yukarıda dediklerimin hepsi aslında basit şeyler ve çok fazla detay, 2 sayfa yazı, kitap, kurs falan almadan öğrenilebilecek şeyler.

Yapmaya çalıştığım şey şu ki ben ve birçok kişi maalesef Java'ya ya minecraft üzerinden eklenti yazmak vesaire için girdik ya da Udemy'den kurs alarak. Benim amacım ise bu arkadaşlara yardım etmek ve Java'dan soğumamalarını sağlamak, kafalarının karışmasını engellemek.

Ne kadar oldu tam bilemiyorum ama şuanda uzun süredir Java ve C# ile uğraşıyorum. İlk başladığım da kelimeleri ve class, enum, interface gibi şeyleri öğrenseydim bana çok yararı olurdu. Veyahut Java 9'da gelen veya Lombok'ta olan var kelimesi gibi bir şey olsaydı, onun da yararı olurdu. Ama tahmin et ki o zamanlar bunları öğrenmek istemezdim, çünkü ilgimi çekmezlerdi, direk bukkit hakkında bir şeyler vesaire öğrenmek isterdim herhalde.
 

Üst