Duyuru Gamer Forum Güncellemesi v1.9

Cranky

Hayattaki en hakiki mürşit ilimdir.
Site Yöneticisi
Site Danışmanı
Mesajlar
941
En iyi cevaplar
21
Beğeniler
1,282
Puanları
3,520

Forum_guncellemesi_1.9.jpg


Gamer Forum Güncellemesi v1.9


Merhabalar. Foruma son aylarda eklediğimiz/geliştirdiğimiz özelliklerin toplandığı yeni bir forum güncellemesiyle karşınızdayız. Bu sefer daha öncekiler gibi teknik özellikler ağır basıyor olmasa da beğeneceğinizi düşünüyoruz.

Ana Sayfa Hediye Üyelik.
Merhaba! Değerli üyeler, bildiğiniz üzere Gamer.Com.TR kapalı beta sürecinden çıkarak açık beta versiyonuyla hizmete açılmıştır ve aktif olarak kullanmaktadır; siz de oyuculara özgü sosyal medyada ücretsiz Platin Üyelik kazanmak istiyorsanız buraya tıklayarak şartları okuyabilirsiniz!


Ücretli Ekip Başvuruları.
Bildiğiniz üzere birkaç ay önce ücretli ekip aktif edilmişti ve halen aktif olarak çalışıyor, siz de ekipte yer alarak hem eğlenip, hem konu açıp, hem de para kazanmak istiyorsanız ücretli ekibimize; zaman geçirmek, tecrübe kazanmak, referans edinmek istiyorsanız gönüllü ekibimize başvurabilirsiniz! Buraya tıklayarak başvuru konusuna gidebilirsiniz.


Minecraft Türkiye 3.0 Teması Yakında Bizlerle!
Tasarım Danışmanımız, @Majoras tarafından yapılan ve bizim düzenlemelerimizle birlikte ortaya çıkan daha modern ve güzel bir Minecraft Türkiye teması forumumuz da kullanılabilir durumda. Tercihler bölümünden yeni temayı seçerek kullanabilirsiniz veya doğrudan "tema seçici fırça" ile seçebilirsiniz. Tema seçme fırçası aşağıdaki gibi konumlandırılmıştır.

unknown.png



Reklamsız Forum. (Konuya mesaj yazan herkese 1 aylık hediye)
Forumda bulunan reklamlardan gelen şikayetler dolayısıyla hem reklam görmek istemeyen, hem de foruma destek olmak isteyen kullanıcılarımız için getirdiğimiz bu güncellemede Hesap Yükseltmeleri bölümünden 1 yıllık reklamsız forum özelliğini alıp kullanabilirsiniz. Buna ek olarak rahatsız olduğunuz başka durumlar varsa Resepsiyon veya Forum Destek bölümü aracılığıyla bize bildirebilirsiniz. Ayrıca konuya gelen her 10 yorumda bir 6 aylık reklamsız üyelik çekilişi yapılacaktır!


Topluluk Sunucusu Davet Etkinliği.
Topluluk sunucumuzda şu an aktif bir şekilde gerçekleştiriliyor olan davet etkinliğine siz de katılmak ister misiniz? Yoksa daha katılmadınız mı? O zaman katılmak için acele etmelisiniz çünkü güzel ödüller sizi bekliyor! Daha fazla bilgi almak için aşağıda spoiler içinde bulunan yeri okuyabilirsiniz ve davet bağlantısından sunucuya gelebilirsiniz. Topluluk sunucumuzda da ek olarak yapılan üyelik çekilişlerine katılmak için sunucuya gelmeyi unutmayın!


gamer_turkiye_topluluk_sunucusu.jpg
gamer_turkiye_topluluk_sunucusu2.jpg




Forumu Yönetin! Meclis Başkanı Seçimleri.
Yönetim olarak her ne kadar üye dostu olmaya gayret etsek de tahmin edebileceğiniz üzere bir süre sonra farklı bir pencereden bakıyor olabiliyoruz. Oluşumun başında olacak Forum Meclisi Başkanı, meclisi yönetmesinin yanı sıra forumda belli bir düzeyde aktiflik gösterecek birisi olmalı diye düşünüyoruz. Buraya tıklayarak Forum Meclisi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz!

5. Dönem seçim tarihi: 15.04.2020 - 17.04.2020
5. Dönem'in Forum Meclisi Başkanı: @MineBine
5. Dönem'in Forum Meclis Başkan Yardımcısı: @ChiaX



Profil Müziği
Belirli bir sıkıntıdan dolayı kaldırdığımız profil müziği artık bu forum güncellemesiyle birlikte tekrar sizlerle buluşuyor olacak! Profil müziğini nasıl aktifleştireceğinizi merak ediyorsunuz sanırım duyar gibiyim! Hemen anlatmaya başlayayım; öncelikle aşağıda kırmızı dikdörtgen ile işaretlenmiş butona tıklıyoruz

Screenshot_1.png


Aşağıda gördüğümüz kırmızı dikdörtgen ile belirtilmiş alana tıklıyoruz.

Screenshot_2.png


Tercihler kısmından aşağıdaki başlıkları buluyoruz. Aşağıda da görebileceğiniz gibi "Profil Müziği" kısmı sizde boş olacak ben eklediğim için bende değer yazıyor. "Profilinizi ziyaret edenler için otomatik olarak çalsın mı?" kısmını tercihinize göre değiştirebilirsiniz.

Screenshot_3.png


Aşağıda gördüğünüz gibi eklediğiniz zaman profil müziği çalmayacaktır çünkü sadece "="den sonraki kısmı girmeniz gerekiyor, yukarıdaki gibi.


Screenshot_4.png


Sohbet Kısmı ve Aktiflik!
Bir süredir forumu aktifleştirmek için çeşitli uğraşlar içerisindeyiz örnek olarak; çeşitli etkinlikler, yenilikler, sohbet kısmı, çekilişler, yarışmalar ve daha fazlası. Bu çalışmalara biraz daha fazla katkısı olması için bu sistemi getirmeye karar verdik! Aşağıdaki resimde bulunan ve herhangi bir aktif hesap kısıtlamasına sahip olmayan sıralamada birinci olan kişiler aşağıdaki ödülleri kazanacaktır.

Yukarıdaki şartları sağlamanız halinde şu ödülleri kazanacaksınız;

  • 1. olan kişi sıralamasını koruduğu takdirde her ay yenilenmek üzere 1 Haftalık Süper Üye ve bir defalık Uzman Unvanı + Uzman Rozeti (250 puan) + Uzman Etiketi
161262



Aşağıdaki fotoğrafta "Aktif Üyeler" kısmında bulunan ve aktif hesap kısıtlamasına sahip olmayan ilk iki kişi sıralamalarını korudukları takdirde aşağıdaki ödülleri kazanacak;
  • 1. olan kişi sıralamasını koruduğu takdirde her ay yenilenmek üzere 1 Aylık Süper Üye
  • 2. olan kişi sıralamasını koruduğu takdirde her ay yenilenmek üzere 1 Aylık Renkli İsim
Screenshot_6.png



Sunucu Ödülleri
Sunucu ödülleri bir süredir teknik sebepler ve yoğun talep yüzünden kapatılmıştı. Bu forum güncellemesiyle birlikte sunucu ödüllerini tekrardan aktif etmeyi düşündük ve neden bir güncelleme getirmeyelim? Dedik. Bunun üzerine sunucu ödüllerinde görsel, tasarımsal ve içeriksel birkaç güncelleme getirdik! Beğeneceğinize inanıyorum.


90 Puan ve Üstü
Yakut_Sunucu2.png
Yakut Sunucu Sahibine Verilecek Ayrıcalıklar:
3 Ay Süper Üyelik
30 Gün Sabit Konu
Konu İçerisine Yakut Sunucu Madalyası
Sunucu Ödülü Madalyası
Yakut Sunucu - Üye Etiketi
Özel Sunucu Ön Eki
Minecraft Türkiye Facebook Sayfasında Paylaşım + 2 hafta sabitleme
Ödül Duyurusu (Forumda bildirim)
Mobil Portal'da Gösterim
Vitrinde Gösterim
Minecraft Sunucu Videoları Bölümü'nde 3 Hafta Sabit Konu Hakkı
Discord Sunucumuzda Duyuru ve Yakut Üye Rolü
Steam Grubumuzda Duyuru
unknown (3).png


Gamer.Com.TR'den Topluluk Çalışmalarına Destek.
Topluluk çalışmalarına destek vermeye çalışıyoruz.

Kaynaklar bölümünde paylaşacağınız ve size ait olan ücretsiz içeriklerle:

  • 10 içerik için, 2 Aylık Satıcı Üyelik + 70 Ödül Puanı,
  • 20 içerik için, 3 Aylık Satıcı Üyelik + 150 Ödül Puanı,
  • 30 içerik için, 3 Aylık Satıcı+ Üyelik + 150 Ödül Puanı,
  • 45 içerik için, 1 Aylık Süper Üyelik + 6 Aylık Satıcı+ Üyelik + 200 Ödül Puanı + 150 Kredi + Paylaşımcı Unvanı + Yardımsever Rozeti + foruma kendine ait bir ifade eklettirme hakkı
alabileceksiniz.

En iyi cevap sayınıza göre ödüller alabileceksiniz. Ödüller:

  • 20 En iyi cevap için: 1 Hafta Süper Üye + 40 Ödül Puanı
  • 40 En iyi cevap için: 1 Aylık Süper Üye + 60 Ödül Puanı + 100 Kredi
  • 80 En iyi cevap için: 2 Aylık Süper Üye + 100 Ödül Puanı + en eski bir adet uyarınızı sildirme hakkı + 200 Kredi + Yardımsever Üye Etkin Etiketi
  • 100 En iyi cevap için: 3 Aylık Süper Üye + 200 Ödül Puanı + Sürpriz Hediye Paketi + 400 Kredi verilecektir. + en eski iki adet uyarınızı sildirme hakkı
  • 120 En iyi cevap için: Emektar Üye Etiketi + en fazla 1 bilgilendirme uyarınız olması halinde moderatör başvurunuzu sabitlettirme hakkı.
Ödül taleplerini Forum Destek bölümü üzerinden yapabilirsiniz. Her üye, bu ödülleri sadece 1 defa talep edebilir; 20 adet en iyi cevap ile ilk ödülü talep ettikten sonra, 40 adet en iyi cevaba ulaştığınızda ilk ödülü tekrar talep edemezsiniz. Ek olarak geçmişe yönelik ödül talebi yapamazsınız, yani ödülü hak ettiğiniz anda talep etmeniz gerekir, örneğin 40 en iyi cevabınız varsa daha önceden ödül talebinde bulunmadıysanız sadece 40 en iyi cevap için olan ödülleri alabilirsiniz.


Görüş ve Öneri Formu & Bazı Kullanıcılar / Mesajlar.
Önerileriniz bizim için çok önemli, anketi boş geçmeyelim lütfen: Gamer Görüş & Öneri Formu


Etiket ve Ön Ek Güncellemesi.
Yaptığımız görüş & öneri formu sonucunda aldığımız önerilerin yoğun olduğu ve ısrarla altı çizildiği tema, etiket ve ön ekler hakkında herkesin beğeneceği bir güncelleme yapmayı karar verdik. Bu güncellemenin amacı perspektif tasarımlardan çıkarak biraz daha özelleştirmeye ve göze güzel görünür bir hale getirmeye odaklandık. Görüş & Öneri formumuz hala aktifken bize fikirlerinizi belirtmek istiyorsanız yukarıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz!

Screenshot_1.png



Unvan, Apolet ve Madalya Güncellemeleri.
Aldığımız geri bildirimler üzerine unvanlarda da bir değişikliğe gitmeden olmazdı, bazı unvanlar çok kolay alınabildiği için artık heyecanı da azaldı haliyle. Bu bağlamda bazı unvanları kaldırmaya karar verdik, bu güncellemede güncellenen unvanlar:

  • Yardımsever unvanı eklendi.
  • Forumdaş Rozeti & Unvanı eklendi.
  • Paylaşımcı unvanı eklendi.
  • "İçerik Ödülleri" unvanları eklendi.
  • Bazı unvanlar güncellendi, şartları değiştirildi.
  • Konu açarak alınabilen unvanlara, kolay ve zor alınan unvanların arasındaki farkın daha iyi anlaşılması için ödül puanları eklendi.
  • Unvan önerilerinizi Resepsiyon veya Forum Destek Bölümü üzerinden bildirebilirsiniz.


Yasaklanan Hesaplar Hakkında.
Hesap yasaklamaların da aldığımız şikayetler ve öneriler doğrultusunda sistemi biraz değiştirmeye karar verdik. Artık sınırsız ban yerine aktif uyarı puanınıza göre kural ihlali yapmanız halinde forumdan uzaklaştırılacaksınız. Bu sistemi daha fazla geliştirmeyi düşünüyoruz sonraki forum güncellemesi için değiştirmek istediğiniz şeyleri yorumlarda belirtmeyi unutmayın!
  • 15 aktif uyarı puanınız olması halinde forumdan otomatik 15 gün uzaklaştırılacaksınız.
  • 30 aktif uyarı puanınız olması halinde forumdan otomatik 30 gün uzaklaştırılacaksınız.
  • Toplam 30 uyarıyı geçtiğiniz zaman (puanlı puansız fark etmez) forumdan otomatik olarak 15 gün uzaklaştırılacaksınız.
  • Toplam 50 uyarıyı geçtiğiniz zaman (puanlı puansız fark etmez) forumdan otomatik olarak 60 gün uzaklaştırılacaksınız.
Nedir bu aktif uyarı puanı? dediğinizi duyar gibiyim aktif uyarı puanları, bilgilendirme uyarısı değil de normal bir uyarı aldığınızda gözüken puanlardır. Puanlı bir uyarı verildiğinde o puanın düşmesi için bir süre vardır (genellikle 1 ay). Bu süre içersin de art arda 15 puanlı uyarı alırsanız hesabınızın otomatik olarak geçici uzaklaştırılmasına sebep olur. Bu sistem aşama aşama işleyecek ilk sefere 15 gün ikinci seferde 30 gün eğer çok fazla ihlal yapmaya başlanmışsa yönetim kararıyla sınırsız uzaklaştırmaya kadar gidebilir.


Satıcı yetkisi ve kötüye kullanımı & Çalıntı İçerikler/Tasarımlar hakkında.
Önceki forum güncellemesinde, yaptığımız anketlerde, forum destekte ve Discord üzerinden bildirdiğiniz şikayetler ve istekler sebebiyle bu konu için net bir açıklama yapılması gerektiğini düşündük ve bunun için foruma yeni olarak şu kural eklendi;

5.1- Satıcı Yetkisi Hakkında
  • Bu tarihten itibaren satış yetkisine sahip olan kullanıcılar forum içerisinde Kaynaklar bölümünde "Satılık" ön eki ile satacakları içerikleri (Harita/Yazılım/Plugin/Tasarım vb.) paylaşabilirler.
  • Satıcı, Sponsor veya Satıcı+ etiketine sahip olmayan konu sahipleri, rapor gelmesi veya yönetim ekibi tarafından fark edilmesi halinde ilgili kaynak silinecektir ve arşiv bölümüne alınacaktır.
  • Forumda Satıcı, Sponsor veya Satıcı+ etiketine sahip olmadan satışa sunulabilecek herhangi bir içerik için iletişim bilgisi ve dolaylı yoldan eklenti hakkında bilgi, fiyat vermeniz yasaktır.
  • Satıcı etiketi biten kişilerin satış, ürün veya tanıtım konuları direk olarak arşive taşınmaz, satıcıya etiketini yenilemesi için 1 haftalık bir süre tanınır eğer bu süre sonunda etiketini yenilemezse konu ile ilgili gelen raporlara gereken işlem yapılır ve konu arşive taşınır.
  • Bir başka satış konusunda satıcıya alternatif içerik ile teklifte bulunmak yasaktır, istek konularında satıcı etiketine sahip olan kişiler ücretli teklif verebilirler.
  • Kurumsal Hesaba sahip olan kişilerin satış yapma konusunda yaşadığı sıkıntılar yüzünden şöyle bir kural eklemeye karar verdik;
    • Kurumsal Hesabı alan kişi 5 ekip arkadaşına daha sadece kişiselleştirilmiş bir etiket verebilir. Bu etikete sahip olan kişiler forumda sadece bağlı oldukları ekibi adına satış, tanıtım, ürün konusu açabilir. Ekip adına olmayan kendilerine özgü genel satış yapma yetkileri yoktur.
  • Alakasız konularda satış için tanıtım yapmak yasaktır.
  • Forum içerisinde yapılan alışverişten Gamer.Com.TR sorumlu değildir.
  • Tüm kullanıcılar ücret teklifi almak adına yapılması istedikleri projeleri Ücretli İçerik Talepleri bölümlerinde detaylıca açıklayarak paylaşabilirler. (Satıcı yetkisine sahip olmayan kişiler konuya mesaj atamazlar.)
  • Satıcılar konu içerisinde harici link paylaşımı yapamazlar.
  • Konu içerisinde harici iletişim adresi paylaşılması zorunludur. Herhangi bir ürün satmak için satıcı üyelik almak zorundasınız. Başkasına adına açılmış satış konuları uyarı verilerek kapatılacaktır eğer bu durum ısrarla devam ederse kişinin hesabı kısıtlamaya uğrayacaktır.
5.2- Satıcı Yetkisinin Kötüye Kullanımı Hakkında
  • Satıcı, Sponsor ve Satıcı+ etiketine sahip olan kişiler yukarıdaki kurallara uymak zorundadır.
  • Satıcı yetkisinin kötüye kullanımı durumunda Forum Destek yetkilileri konuyu değerlendirerek, ilgili kanıtları alıp incelemeye başlar. Bu süre zarfı içersin de sizden daha fazla kanıt istenebilir.
  • Satıcı yetkisinin kötüye kullanımı durumunda açılan konuların dönüş süresi en az 12 saattir. (Aksilik olduğu durumlarda 24 saate kadar çıkabilir ve daha da uzayabilir.)
  • Satıcı yetkisinin kötüye kullanımı durumunu biraz daha açmak gerekirse kişi kendine ait olmayan hiçbir içeriği veya internette ücretsiz olarak bulunan içeriği alıp, üzerinde biraz oynama yaptıktan sonra forumda ücretli bir şekilde kesinlikle satamaz. Satma durumu söz konusu olduğunda eğer kişinin paylaştığı içerik başka bir şahıs tarafından herhangi bir uluslararası platformda ücretli olarak satılıyorsa ürünün asıl sahibine ulaşılır ve bilgilendirme yapılır. Satıcı yetkisini kötüye kullanan kişinin satıcı yetkisi alınır ve ücreti hiçbir şekilde geri ödeme yapılmaz, kişi forumdan sınırsız olarak uzaklaştırılır ve bir daha kişiye satıcı yetkisi satılmaz.
5.3- Çalıntı Tasarımlar Hakkında.
  • Son günlerde forum desteğe gelen konuların çoğunda çalıntı tasarımlarla karşılaştık bunun doğrultusunda şu maddeyi eklemeyi uygun gördük;
    • Uluslararası bir platformda yayınlanmış olan ve sahipliği kanıtlanmış olan tasarımlardan esinlenerek yapılan yeni tasarımların konularda kullanılması ve sahibinin izni olmadan yayınlanması yasaklanmıştır. Sonuçta bir kişi bu tasarımı yaparken "ilham" konusu tasarımcılar için en zorlu kısımdır. Bir fikir ortaya çıkması için yapılan o kadar emek "Esinlenme" adı altında emek hırsızlığına girmektedir, sonuçta o kişi olmasa "esinleniyorum" diyen kişi yeni bir tasarım ortaya çıkaramayacaktı öyle değil mi? Birkaç ufak detayları, geçişleri, tonlamayı, estetiği değiştirip "esinlendim" demek tasarıma yapan kişiye karşı emek hırsızlığında girmektedir.


Yeni Son İçerik Alanları.
  • Mobil Portal'ın altına Satılık Ürünler yerine Kaynaklar bölümü eklendi; içeriklerinizi Kaynaklar bölümünde paylaşabilirsiniz.
  • Sunucu ve Sunucu Yorumları alanı 3 mesajdan 1 mesaja düşürüldü.
  • Forum listesinde sağ tarafa Oyun Arkadaşı ve Oyun Geliştirme alanları eklendi.
  • Profil sayfası sağ tarafa en iyi cevap sayısına göre Kimi Takip Etmeli ve Aramıza Yeni Katılanlar alanları eklendi.
  • Sunuculara ait son yorumların gösterildiği Sunucular sayfası açıldı. Gitmek için tıklayın.
  • Ayrıca yukarıda bulunan maddelere ufak tasarım güncellemeleri yapıldı.
  • Eklenmesini/çıkarılmasını istediğiniz alanları Resepsiyon veya Forum Destek Bölümü üzerinden bildirebilirsiniz.

Damgalar ve Daha Fazlası!
Damga sistemi sosyal forumlarla açılan konuların aktifliğini artırmak için yapılmış ve sosyal, kültürel, tarihsel, bilim, eğitim & öğretim gibi alanlarda açılan konuların değerini arttırmak için düşünülmüş bir sistemdir. Bu sayede bahsetmiş olduğum alanlarda açılan konular aylık olarak değerlendirilecek ve jüri tarafından seçilen kişilere çeşitli özellikler ve haklar tanınacaktır. Damga sistemi Altın, Elmas, Zümrüt ve Yakut damgalardan oluşmaktadır. Damgaları almak için açılan konunun ne kadar etkileşim aldığına, mesaj sayısına, üyelerin memnun olup olmadığına bakılacaktır. Eğer damgalardan herhangi birine sahipseniz kazandığınız özellikler size bir Site Yöneticisi tarafından özel konuşma başlatılarak bildirilecektir.

  • Altın damgayı kazanan kişi profilinde sergileyebileceği özel bir etikete sahip olur, bu etiket kişiye reklamsız forum (1 ay) ve en eski 1 adet uyarısını sildirme hakkı sunar.
  • Elmas damgayı kazanan kişi profilinde sergileyebileceği özel bir etikete sahip olur, bu etiket kişiye reklamsız forum (2 ay) ve en eski 2 adet uyarısını sildirme hakkı sunar.
  • Zümrüt damgayı kazanan kişi profilinde sergileyebileceği özel bir etikete sahip olur, bu etiket kişiye reklamsız forum (4 ay), 4 ay renkli nick ve en eski 3 adet uyarısını sildirme hakkı sunar.
  • Yakut damgayı kazanan kişi profilinde sergileyebileceği özel bir etikete sahip olur, bu etiket kişiye reklamsız forum (6 ay), sürpriz hediye paketi, 6 ay renkli nick, en eski 4 adet uyarısını sildirme hakkı ve moderatör başvurusunu sabitlettirme hakkı sunar.


Kurallardaki Değişiklikler.
Bildiğiniz üzere burası bir forum, düzenin her zaman daha iyi sağlanabilmesi adına yıllardır olan kuralların üstüne yenileri ekleniyor. Artık bu tarz sosyal platformlarda düzeni -bu kadar detaylı- kurallarla sağlamak da çok fazla kısıtlama gerektiriyor. Biz de aktif düzene ayak uydurarak yavaş yavaş ağır kuralların bulunduğu bu yapıdan ayrılmaya çalışacağız. Fakat bu sıfır kurallı bir ortam haline geleceğimiz anlamına da gelmiyor tabii ki, üye haklarının sağlanması adına temel kurallar her zaman bulunmaya devam edecek. Bu güncellemede kaldırılan/düzenlenen forum kuralları, diğer maddeler yazılmadan gösterilmiştir:

2- Spam
  • Konu güncelleme amaçlı gönderiler dahil olmak üzere; "+1", "+++", "süper", "güzel" ve bunlar gibi mesajları içeren gönderiler ("teşekkür" hariç), (Konu dışı genelde daha esnek davranma ve abartılmadığı sürece çoğu zaman işlem uygulamama kararı verilmiştir.)
  • sadece ifade (emoji) içeren mesajlar, (Konu dışı genelde daha esnek davranma ve abartılmadığı sürece çoğu zaman işlem uygulamama kararı verilmiştir.)
  • konuya dikkat çekmek amacıyla 9 veya daha fazla 6 veya daha fazla kullanıcıyı toplu olarak konuya etiketlemek,
spam olarak sayılacaktır.

24- Alternatif Hesap Kuralı
Alternatif olarak sadece 1 hesaba izin verilir. Kullanıcıların şu koşullarda alternatif bir hesabı (yan hesap, 2. hesap) kullanmalarına izin verilir:
  • Ana hesaba en iyi cevap kasmak için kullanılmamalı.
  • Ana hesabın "satış" konularına yıldız vermek için kullanılmamalı.

Kategori Kuralları
Bildiğiniz gibi Konu Dışı - Genel ve Forum Oyunları bölümlerinde bazı kurallar geçersizdi, geçersiz olan o kurallara bu güncellemeyle birlikte yenileri eklendi, bu bölümlerde geçersiz olan kurallar:
  • "+1", "süper", "güzel" v.b mesajlar,
  • sadece ifade (emoji) içeren mesajlar,
  • kuraldan kaçmak adına yazılmış "10krktr" mesajları,
  • mesaj sayısını artırmak amacıyla atılmış mesajlar,
  • konuya dikkat çekmek amacıyla 9 12 veya daha fazla kullanıcıyı toplu olarak konuya etiketlemek,
  • içeriğin %50'sinden fazlası büyük harf içeren mesajlar (profil mesajları kısmı hariç) ve konu başlıkları,
  • anlamsız kelime öbeği veya ifade içeren mesajlar,
  • ölü konuları cevaplamak,
  • aynı konuların tekrarı,
  • konu ile alakasız mesaj


Minecraft Sunucuları Kategorisi Kuralları
Minecraft sunucuları tanıtımı bölümüne eklenen yeni madde:

  • Çekirdek (HUB) sunucular diğer kategorilerde sunucularının ilgili alanlarını tanıtabilirler; konu başlığı, konu etiketleri ve konu içeriği, konunun bulunduğu bölüme uygun olmalıdır.
Kurallar sayfasına gitmek için tıklayın.


Sık Sorulan Sorular (S.S.S)
Çok sık kullanılan bir bölüm olmasa da biz elimizden geldiğince güncel tutmaya devam ediyoruz. Artık s.s.s bölümü kategorilere ayrılmış durumda, böylece aradığınız soruyu daha rahat bulabilirsiniz. Ayrıca eklenen yeni sorulardan birkaç tanesi:

S: Oyun Geliştirici etiketi nedir, nasıl alabilirim?
C: Eğer video oyunu yapımına dair çalışmalarınız bulunuyorsa bu etiketi şu bağlantı üstünden talep edebilirsiniz.

S: Oyun geliştiricisi olarak forumda görev almak istiyorum, ne yapmalıyım?
C: Geliştirici alımlarıyla alakalı bu konuyu inceleyebilirsiniz.

Sık sorulan sorular bölümüne bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca buraya eklenmesini istediğiniz soruları Resepsiyon veya Forum Destek Bölümü üzerinden bize bildirebilirsiniz.



Diğer Güncellemeler.
  • Üye hızlı erişim çubuğu düzenlendi, yeni bağlantılar eklendi.
  • Gamer 2.2 KARANLIK teması kullanıma açıldı, tercihler bölümünden geçebilirsiniz.
  • Gamer 2.2 teması üzerinde geliştirmeler yapıldı.
  • Minecraft Türkiye 3.0 teması genel görünüme açılmak üzere!
  • Yeni özelliklerdeki çeviri eksiklikleri giderildi, denk geldiklerinizi bize bildirebilirsiniz.
  • Sunucu Ödüllerine Başvuru bölümü açıldı. Artık sunucu ödülü için inceleme taleplerinizi buradan yapabilirsiniz.
  • Bazı ifadeler yenilendi, diğerleri de yenilenmeye devam ediyor.
  • Artık imzalarınızda görsel kullanabilirsiniz.
  • Görünmeyen ifadeler düzeltildi.
Hatırlatmalar.
İyi forumlar.
Gamer Forum Yönetimi
 

Erkutay_

DragonBlock
Mesajlar
745
En iyi cevaplar
11
Beğeniler
832
Puanları
1,490
Mükemmel bir güncelleme, yeni temayı bekliyoruz :)
 

BalonTR

Biz ayıya dayı demeyiz, Köprüyü yıkarız.
Forum Yöneticisi
Mesajlar
1,130
En iyi cevaplar
162
Beğeniler
526
Puanları
4,570
Ruh hali
Eskiler geri dönüp yenilenmesi harika olmuş. Harika güncelleme.
 

AtomyTR

Atomart - En büyük Discord Türk Sanat topluluğu.
Grafiker
Emekli
Mesajlar
1,671
En iyi cevaplar
19
Beğeniler
1,746
Puanları
5,090
Ruh hali
Güzel bir güncelleme daha. :cay:
 

LordOfTürk

Bööö!
Site İK Yöneticisi
Mesajlar
1,214
En iyi cevaplar
83
Beğeniler
973
Puanları
4,290
Ruh hali
Güzel bir güncelleme daha :mangal:
 

ErenSB

Elmas Madencisi
Emektar Üye
Mesajlar
834
En iyi cevaplar
26
Beğeniler
537
Puanları
1,640
Süper bir güncelleme gelmiş. Aktif üyelere ödül verilmesi çok iyi olmuş.
 

MrAnilcaan_K

TurboMC Plugin paketi Hizmetleri
Satıcı+
Mesajlar
123
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
44
Puanları
230
Ruh hali
Baya güzel olmuş Çok hoşuma gitti yeni temayı bekliyor olacağım
 

ankaly

rise above it'
Emektar Üye
Mesajlar
195
En iyi cevaplar
24
Beğeniler
238
Puanları
550
Ruh hali
Harika bir güncelleme olmuş! :tamam: :cay:
 

FFHD

orda her kiminleysen, belki sevgilinleysen...
Mesajlar
969
En iyi cevaplar
21
Beğeniler
1,469
Puanları
2,680
içerik ödülleri 2020 yoldaa
 

ImperialCube

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
16
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
8
Puanları
20
Çok güzel bir güncelleme olmuş, elinize emeğinize sağlık. :)
 

Üst