o nedemek yaMinecraft'a 1 gb verirsen zaten Minecraft 1gb Ram'ın hepsini kullanmaz. Yani sistemin çalışması için Ram kalır. Fakat Ram'ler zaten 2 gb diyor fakat kullanılabilir bellek kısmı var. Ve Ram'in hepsini servere verirseniz Windows çalışmaz. Çünkü Windows'ta çalışması için Ram ister. Yani 2 gb Ram'iniz var ise servere anca 1500mb civarı verebilirsiniz. Eğer böyle yaparsanız Windows'ta kasmalar ve donmalar başlar. Ve Minecraft'a giremezsiniz.
Öncelikle hitap şeklinizi düzeltin! Ve eğer 2gb ram'li bilgisayarda minecraft serverine 2 gb ram verilirse çalışmaz ve eğer çalışırsa sistem'de donmalar olur ve kasar.o nedemek yaminecrafta verilen ramı sistemdemi kullanıyo ayrıca hangi işletim sistemini kullandığını ne biliyon örneğin benimki win 8.1 834 mb kullanıyo
Benim dedğime karşılık neden farklı bi şey yazdınÖncelikle hitap şeklinizi düzeltin! Ve eğer 2gb ram'li bilgisayarda minecraft serverine 2 gb ram verilirse çalışmaz ve eğer çalışırsa sistem'de donmalar olur ve kasar.
Orada demek istediğim Minecraft normal ayarlarda oynanırsa 1gb ramın hepsini kullanmaz. Kalan ram biligsayara kalır yani sistemin düzgünce çalışır. Ama servere 2 gb ram veririlse sistem çalışması zorlaşır.Benim dedğime karşılık neden farklı bi şey yazdın "Minecraft'a 1 gb verirsen zaten Minecraft 1gb Ram'ın hepsini kullanmaz." Yani burda demek istediğiniz minecrafta verilen ramın hepsini mc kullanmıyo bilgisayarda kullanıyo o nasıl oluyo
Ben 1 gb ramli bilgisayarda hem mc hem de bukkit Server (50 küsür plugin) ve bilgisayar kasmadan çalışıyordu...Minecraft'a 1 gb verirsen zaten Minecraft 1gb Ram'ın hepsini kullanmaz. Yani sistemin çalışması için Ram kalır. Fakat Ram'ler zaten 2 gb diyor fakat kullanılabilir bellek kısmı var. Ve Ram'in hepsini servere verirseniz Windows çalışmaz. Çünkü Windows'ta çalışması için Ram ister. Yani 2 gb Ram'iniz var ise servere anca 1500mb civarı verebilirsiniz. Eğer böyle yaparsanız Windows'ta kasmalar ve donmalar başlar. Ve Minecraft'a giremezsiniz.
Plugin sayısı önemli değildir. Asıl pluginler önemlidir. Peki kaç kişi giriyordu o servere?Ben 1 gb ramli bilgisayarda hem mc hem de bukkit Server (50 küsür plugin) ve bilgisayar kasmadan çalışıyordu...
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
win 7 ve üstüyse ise serveri bırak sade sistemin çalışması kasar bnde 2 gb ram win 7 kasıyodu sonra 2 daha taktırdım kasmıyo artıkBen 1 gb ramli bilgisayarda hem mc hem de bukkit Server (50 küsür plugin) ve bilgisayar kasmadan çalışıyordu...
Plugin sayısı önemli değildir. Asıl pluginler önemlidir. Peki kaç kişi giriyordu o servere?
4 kadar kişi giriyordu..win 7 ve üstüyse ise serveri bırak sade sistemin çalışması kasar bnde 2 gb ram win 7 kasıyodu sonra 2 daha taktırdım kasmıyo artık
bnim bilgisayar kötü o zaman tek çekirdek 12 kb gpu4 kadar kişi giriyordu..
------------------
Oho... 2 GB RAM ile kasıyor muydu? Ben o bilgisayara 1 gb ram daha taktırdım ve modlu Server kurup oynadım bi 3-4 kişi ile. (skype da vardı ram yer ya anlarsınız.)
C=64 ten iyidir en azından..bnim bilgisayar kötü o zaman tek çekirdek 12 kb gpu