Selam herkese. Bu konuda cahil insanlara bende olduğu kadar bilgiyi vermek istedim. Konu sahibiyle yaşıtım ve teknoloji ineği sıfatım sayesinde bu konudan da bilgi "kasmış" durumdayım.
Bitcoin, sahip olduğun bilgisayar donanımını "çalıştırarak" kazanabileceğin ve sanal bir cüzdanda barındırılan bir sanal para birimidir. Sadece Deepweb'de kullanılmamaktadır. Örneğin Humble Bundle adlı hayırsever oyun satış sitesinde böyle bir ödeme yöntemi mümkündür.
Bitcoin kazanma çabasına gireceksen bile bu konuyla ilgili ebeveynlerinin haberi, senin de bilgin olmalıdır. Doğru, "maden kazarken" ekran kartın da yanabilir, çünkü bu işlem çok güç harcar -AMD ekran kartları nVidia'nınkilerden 4 kat daha hızlı "maden kazar"- Aynı zamanda büyük ihtimal- okuduğum bir yoruma göre, kazdığın Bitcoin'in misli katı kadar elektrik faturası sana tokat gibi çakabilir.
Bu durum için ise gruplar oluşturulmuş durumda. Özetle; birkaç insan bilgisayarlarının güçlerini birleştiriyorlar. Bunun sonucunda hem elektrik harcamasını, hem de kazanılan parayı bölüşüyorlar.
Bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgiyi ve detayları:
veya
gibi sitelerden öğrenebilirsin.
Not: Bitcoin gibi riskli yatırımların aksine daha az meşhur Litecoin'e de yüklenebilirsin. (
= Bu site İngilizce.)
İyi forumlar dilerim..