Batuhan Şenyüz
Kömür Madencisi
- En iyi cevaplar
- 0
Eğer sıfırdan kodladığım siteyi authmeye bağlarsam foruma kimse kayıt olmaz.
Ataberk;Merhaba Arkadaşlar,
Uzun süredir foruma giremiyordum. Bu yüzden gecikme için özür dilerim.
XenForo'nun MySQL yapısıını inceleme fırsatım olmadı fakat AuthMe ile bağlantısında önemli olan bir kaç husus var:
- XenForo kullanıcılarını hangi tabloda saklıyor?
- XenForo hangi şifreleme metodunu kullanıyor?
Şimdi bu ikisi biliniyorsa kolay:
Tüm işler authMe confinginden ayarlanır.
Eğer Bilinmiyorsa XenForo'nun kayıt fonkisyonları authMe ye göre düzenlenir.
passwordHash: XFSHA1 or XFSHA256Ataberk;
- Kullanıcıları xenforo xf_users tablosunda, kullanıcıların parolalarını ise xf_password tablosunda saklıyor. Yani iki tablo gerekiyor. Fakat authme sanırım 1 tabloda istiyor. Yani username ile password aynı tabloda olması gerekiyor sanırım.
- Şifreleme metodu ise uygun fakat hatırlamıyorum. Authmenin bukkit sayfasında bulunuyor
Bence @aradabir007 (Birdaha etiket çakımda bazen gitmiyor yaAradabire mesaj atmamız gerek.
O zaman XenForo'nun kodlamaları değiştirilmeli. Giriş ve kayıt tek bir tablo kullanılacak şekilde SHA-256 şifreleme mothodu ile ayarlanırsa authme kullanılabilir.Ataberk;
- Kullanıcıları xenforo xf_users tablosunda, kullanıcıların parolalarını ise xf_password tablosunda saklıyor. Yani iki tablo gerekiyor. Fakat authme sanırım 1 tabloda istiyor. Yani username ile password aynı tabloda olması gerekiyor sanırım.
- Şifreleme metodu ise uygun fakat hatırlamıyorum. Authmenin bukkit sayfasında bulunuyor
O zaman XenForo'nun kodlamaları değiştirilmeli. Giriş ve kayıt tek bir tablo kullanılacak şekilde SHA-256 şifreleme mothodu ile ayarlanırsa authme kullanılabilir.
passwordHash: XFSHA1 or XFSHA256
Şifreleme metodu uyuyor. Ama authmeye iki tablo bağlamak gerekiyor.O zaman XenForo'nun kodlamaları değiştirilmeli. Giriş ve kayıt tek bir tablo kullanılacak şekilde SHA-256 şifreleme mothodu ile ayarlanırsa authme kullanılabilir.
Malesef iki tablo birden bağlanmaz. yani tek çözüm XenForo'yu tek tablo kullanmaya zorlamak.Şifreleme metodu uyuyor. Ama authmeye iki tablo bağlamak gerekiyor.
Peki bu dediklerini nasıl yapacağımıza dair bir rehber tarzı bir konu vs açabilirmisin veya bunu ayrıntılı bir şekilde herhangi biri anlattıysa (İlla bu forumda olması şart değil yabancıda olabilir) link verebilirmisin özelden veya buradan ?Malesef iki tablo birden bağlanmaz. yani tek çözüm XenForo'yu tek tablo kullanmaya zorlamak.