Ban Atarken MAC ID Kullanmak?

Sizce Mantıklı mı?

• Evet

Kullanılan: 12 63.2%
  • Hayır

Kullanılan: 4 21.1%
  • Benim lehime olduğu için hayır (Multiple Account Detecter)

Kullanılan: 3 15.8%

• Kullanılan toplam oy
    19

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Öncelikle merhaba, bildiğiniz gibi IP Ban'ın önüne geçmek 5 yaşında ki çocuğun bile farkında olmadan yapabileceği bir şey. Bende düşündüm, değiştirilmesi kolay olmayan yada hiç değiştirilemeyen hangi Bilgisayar ID'leri var dedim. IP ne yazık ki stabil değil, HWID (Hardware ID) düşündüm fakat bunun PHP ile çekilmesi imkansız olacaktı. Eğer çekilebilseydi gerçekten %100 korumalı olacaktı. MAC ID ile yapılabilir mi dedim ve sanırsam PHP ile mümkün. Değiştirmenin hatırladığım kadarıyla bir yolu yok varsa bile cidden zor. En azından IP değiştirmekten zor olur, yetkililerime tavsiyem ban olayını MAC adresi ile yapmaları olacaktır. Saygılarımla.​

Maruf61

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Öncelikle merhaba, bildiğiniz gibi IP Ban'ın önüne geçmek 5 yaşında ki çocuğun bile farkında olmadan yapabileceği bir şey. Bende düşündüm, değiştirilmesi kolay olmayan yada hiç değiştirilemeyen hangi Bilgisayar ID'leri var dedim. IP ne yazık ki stabil değil, HWID (Hardware ID) düşündüm fakat bunun PHP ile çekilmesi imkansız olacaktı. Eğer çekilebilseydi gerçekten %100 korumalı olacaktı. MAC ID ile yapılabilir mi dedim ve sanırsam PHP ile mümkün. Değiştirmenin hatırladığım kadarıyla bir yolu yok varsa bile cidden zor. En azından IP değiştirmekten zor olur, yetkililerime tavsiyem ban olayını MAC adresi ile yapmaları olacaktır. Saygılarımla.​
Aslinda hwid kullanan bir sistem yaptim program hwid yi cekip authme data baseine kaydediyordu (kayit programi) ama hwid pc nin en ozel bilgilerinden oldugundan windows programi virus olarak gordu :D :D

KRHN

Yazılımcı Beyefendi
En iyi cevaplar
0
Mac adreslerini de değiştirirler.
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.
O yöntem günümüz bilgisayarlarının %90'ınında işe yaramaz. Yorumlara baksaydın farkedecektin ki IP değiştirmekten daha zor bir olayı olduğu için o %10'luk dilimden %5'i anca yapar ve o %5 bilgisayara sahip olan kişilerden forumumuz da en fazla parmaklarınla sayabileceğin kadar kişi vardır :)[DOUBLEPOST=1410437725,1410437681][/DOUBLEPOST]
@Schaffer79 Bu dediklerin çok mantıksız.
Mesaj almadım tahmin etmek gerekirse sende IP değiştirenlerdensin.

Mulfucer

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
hmm iyiymis fakat genede @ColdFireTR nin gonderdigi linkden o MAC-ID yi degistirmeyi basardim bence o kadar teknoloji gelistiriyorlarda su IP sorunlarinamı cozum bulamiyorlar bu kadar teknoloji icinde ? bence birazda bu ip islerine yonelmeleri lazim bende SA-MP da hile yapip modeme reset atip tekrar giriyodum :D