Minecraft'ın Geleceği ve Ömrü

Minecraft'ın Ömrü

• 1-3 Yıl

Kullanılan: 12 25.5%
  • 3-5 Yıl

Kullanılan: 11 23.4%
  • 5-10 Yıl

Kullanılan: 5 10.6%
  • 10-15 Yıl

Kullanılan: 3 6.4%
  • 15-20 Yıl

Kullanılan: 1 2.1%
  • 20+ Yıl

Kullanılan: 15 31.9%

• Kullanılan toplam oy
    47

Swertyy

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
şu an oyun yapımcıları next gen oyunlar çıkarmaya çalışıyorlar ve çok iyi işler başarıyorlar piyasada yüksek grafikli oyunlar daha fazla rağbet görüyor ve yapımcılar bunun farkında bence minecraft 3-5 yıl daha oynanır çünkü küçük yaşta ki çocuklar minecraft'tan vazgeçmez ancak diğer oyuncular next gen'e yöneleceği için minecraft kısa bir süre sonra oynanmayı bırakır ayrıca minecraft sonsuza kadar gelişemez 20+ oy verenler neye göre oy verdi bilmiyoru...

Şimdi şöyle bir şey varki next generation oyunlar olarak adlandırılan yüksek grafikli , oyun motiru sağlam ouunlar -ozellikle Minecraft'a kıyasla- zaten vardı.

Ayrıca
Minecraft ilk çıktığında bu türe öncülük etmiş gibi sayılıyordu ancak şimdi dayz unturned rust ...
Burada yaptığın karşılaştırma Minecraft'ın bence asıl özelliği olan Creative olanağı sunmuyor. Minecraft'a survival olarak bakarsan 'Neden bu kadar oynayan var diye' sorarsın kendine. Yoksa aynı ejderhayı kes dur. Ama yeni bir şeyler ortaya koyma , tasarlama , yeniden canlandırma vs. bence asıl Minecraft'ı önde tutan bunlar.

DarqKnife

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Microsoft akıllı, ileri görüşlü bir firma. Oyun unutulma eşiğine bile gelse emin olun Microsoft unutturmaz. Hangi oyunu unutuldu ki? En basitinden Age Of Empires hala internet kafelerde online bir şekilde oynanıyor. Efsane olsa bile ki olacağını düşünmem. Olsa bile CS gibi olur.

Ege.

Altın Madencisi
Ressam
En iyi cevaplar
0
Minecraft'ın geçmiş efsane oyunlardan daha kolay unutulacağını pek sanmam. Eğer Mojang yeni yeni geliştirmeye başladıkları Cobalt'a ağırlık verip Minecraft'a üvey evlat mualemesi görürse o zaman gider mi gider. Şu ana kadar Minecraft'ta yapılan güncellemeler bence onların hala ayakta kalabilmelerine yetmekte. Gelelim neden bu kadar kolay unutulmayacağına.

Sen bu oyunda istediğin her şeyi yapabiliyorsun. Bu kadar basit aslında. Battlefield oynarken sen onun içinde bir Sims oyunu yaratabilirmisin hayır. Ama Minecraft'taki erişebilirlik ve özgürlük açısından her türlü oyuna, bir modele benzetebilirsin. O zamanlar buraya kadardı. 1.5 gelince boyut artık Redstone devreleriyle hafıza birimlerinden, çalışabilen bir bilgisayar yapmak kadar ilerledi. Bu Minecraft'ın yakta kalmasına sağlayan en önemli 2. Etkendi. Daha sonra kendi yaptıkları Survival'da geliştirme yapmaya başladılar. Kendi ’asıl' oyunumuzu sevsinler diye. Geliştirdiler, geliştirdiler... Bu ayın başlarında gelmiş olan 1.8 versiyonu da sunucu sahiplerini sevindiren (EULA'yı demiyorum ironik olmasın) son derece yararlı olan komutları verdiler. Title'lar, vs. Bu oyun diğer oyunlar gibi kolay ölemez dostlar. Evet siz birkaç sene oynadıktan sonra sıkılacaksınız ve sizin için oyun bitmiş olacak. Ama bu işe global açıdan bakarsak bu oyunun kolay ölmesi gibi durum söz konusu olmayacaktır. Yaratıcı şeylerin, önemli icatların yapılmasının arkasındaki önemli isimlerden biri de Minecraft oldu ve olmaya devam edecektir...
...sizde burda crackler öldü vs. konuşa durun. :)

Ege.

Altın Madencisi
Ressam
En iyi cevaplar
0
Microsoft akıllı, ileri görüşlü bir firma. Oyun unutulma eşiğine bile gelse emin olun Microsoft unutturmaz. Hangi oyunu unutuldu ki? En basitinden Age Of Empires hala internet kafelerde online bir şekilde oynanıyor. Efsane olsa bile ki olacağını düşünmem. Olsa bile CS gibi olur.
Microsoft kesinlikle Mojang'daki geliştiricilerin yeteneğini takdir ettiklerinden aralarına almak istiyorlardır. Her zaman profesyonel yazılımcı ister bu şirket zaten. Ama diyelim ki aldılar ne yapacaklar ki gelecekte merak konusu. Halo'yu mu geliştirecekler? Windows'un kendi basit oyunlarını mı yaptırtacaklar. Güzel bir tahmin arayışındayım.

ByLaxor

Ağaç Yumruklayıcı
En iyi cevaplar
0
Pardonda sen milyon dolarlarını sırf bir oyunu geliştirmek için mi alırsın satmak için mi ?

Not Unutmuşum : Shafferden alıntıdır :)

Son düzenleme:

DPXs

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Allah aşkına kaç tane açıldı aynı konudan sağ üstte bildirimlerin altında arama tuşu var ''boru'' değil konuyu açmadan önce aratmak zormu ?

lSincapl

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Şimdi şöyle bir şey varki next generation oyunlar olarak adlandırılan yüksek grafikli , oyun motiru sağlam ouunlar -ozellikle Minecraft'a kıyasla- zaten vardı.

Ayrıca

Burada yaptığın karşılaştırma Minecraft'ın bence asıl özelliği olan Creative olanağı sunmuyor. Minecraft'a survival olarak bakarsan 'Neden bu kadar oynayan var diye' sorarsın kendine. Yoksa aynı ejderhayı kes dur. Ama yeni bir şeyler ortaya koyma , tasarlama , yeniden canlandırma vs. bence asıl Minecraft'ı önde tutan bunlar.
İnsanlar değişiklik istiyor yenilik istiyor ama minecraft minik minik adımlar ile ilerliyor 1.8'de gelenlere bak birkaç adet mob ve kodlar daha iyisi yapılabilirdi insanlar bunca ay bekleyip bir iki yeniliği kullanmak istemiyor bu yüzden diğer oyunlara başlıyorlar ayrıca creative tek başına minecraft'ı ayakta tutamaz survival'ın büyük rolü var oyunda zaten etrafta boşboş uçup icat yapcam diye dolanmak veya build yapcam diye dolanmak biraz saçma ayrıca bu next gen oyunlarını ps4 için diyorum insanlar yüksek grafikli oyun seviyorlar sağlam hikayesi kolay oynayışı ve yüksek grafiği olan oyunlar seviyorlar minecraft'ta ise sadece kolay oynayış var gerisi boş bu yüzden minecraft bence 3-5 yıl içinde oynanmayı bırakacak

Swertyy

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Allah aşkına kaç tane açıldı aynı konudan sağ üstte bildirimlerin altında arama tuşu var ''boru'' değil konuyu açmadan önce aratmak zormu ?

Bu çeşit bir konuda -zamanla değişen , fikir içeren- bunun sürekliliği olmaz. Özellikle de diğer konular ölüyse değişen gelişen şeyler var. Microsoft'un almasının etkilerini de konuştuk. ölü konuyu canlandırmaktansa güncel , aktif bir konu oluşturmak daha iyidir. Ayrıca böyle şeyler konu altına yazılmaz. Ben açtım konuyu bir hatam olduğunu düşünüyorsan gel profilime yaz. Hata ise , mümkünse düzeltelim.

İnsanlar değişiklik istiyor yenilik istiyor ama minecraft minik minik adımlar ile ilerliyor 1.8'de gelenlere bak birkaç adet mob ve kodlar daha iyisi yapılabilirdi insanlar bunca ay bekleyip bir iki yeniliği kullanmak istemiyor bu yüzden diğer oyunlara başlıyorlar ayrıca creative tek başına minecraft'ı ayakta tutamaz survival'ın büyük rolü var oyunda zaten etrafta boşboş uçup icat yapcam diye dolanmak veya build yapcam diye dolanmak biraz saçma ayrıca bu next gen oyunlarını ps4 için diyorum insanlar yüksek grafikli oyun seviyorlar sağlam hikayesi kolay oynayışı ve yüksek grafiği olan oyunlar seviyorlar minecraft'ta ise sadece kolay oynayış var gerisi boş bu yüzden minecraft bence 3-5 yıl içinde oynanmayı bırakacak

Herkesin kendi fikri tabii ki ama sana yönelik olduğunu düşünüyorum. Elbette nex-gen oyun sevenler var ama onlar zaten Minecraft'ta değil ki -çoğunluk- gitsin. Minecraft'ın kendisine has özel bir topluluğu olduğunu düşünüyorum. Mesela sen pixel-art için giriyorsun sana yetiyor ama dünya çapında baktığında yukarıdaki yorumlarda da söylendiği gibi her tür şey için giren var. Redstone , build , parkur , mod vb. Bir de sana göre survival asıl olay gibi bakıyorsun ama bence öyle değil. Az önce yazdığım şeylere ilgi survival'dan daha büyük.

Forumİmamı

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
benim fikrim bu oyunu güncelllemem bana satsalar (minecraft backup) diye bir saçmalık yaparım dahada güncellemem . zaten 1.9 de bulutlar degiseçekmis. ne bekliyorsunuz bu oyun modpackerle ayakta durabilir bence. pek bir şansı yok. para için güzelim oyunu b*k ettiği için _jeb ede burdan teşekkürler @KebabDefender ne diyorsun abicim

UtkuÖZKAN

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
benim fikrim bu oyunu güncelllemem ban satsalar (minecraft backup) diye bir saçmalık yaparım dahada güncellemem . zaten 1.9 de bulutlar degiseçekmis. ne bekliyorsunuz bu oyun modpackerle ayakta durabilir bence. pek bir şansı yok. para için güzelim oyunu b*k ettiği için _jeb ede burdan teşekkürler @KebabDefender ne diyorsun abicim
Vallaha sana katılıyorum. Bence de modlar ile ayakta duruyor oyun. En iyisi ilk sürümleri sonra zaten ...... Notch gitti minecraft bitti. NOKTA

Forumİmamı

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Vallaha sana katılıyorum. Bence de modlar ile ayakta duruyor oyun. En iyisi ilk sürümleri sonra zaten ...... Notch gitti minecraft bitti. NOKTA
hemde NOKTA. bu oyuna nokta konuldu . 1 - 2 yıl çok zor düşünüyorum bu oyun için bence 1.5 serverleri geri dönecek insanlar güncellemelerin gereksiz olduğunu düşünmeye başlayacak . hadi redstone olarak iyi ama eski versiyonlarda baslayanlar eski serverleri özlüyor .