Ubuntu kurdum soruları alayım.

Admicos

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
Evet. Windows 7 ye Dual Boot ile Ubuntu 14.04 kurdum. (Virtual Machine değil) Sorularınızı Alayım?

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Linux'da Minecraft nasıl çalışıyor ? Ve dual boot nedir ? ne işe yarar ?

Admicos

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
:I OS X ile kafam rahat.
Diğer işletim sistemleri ölsün OS X'den selamlar.
o değilde benim ubuntuda da mac-ubuntu karması bi tema var çoh ii çohoş[DOUBLEPOST=1413133406,1413133348][/DOUBLEPOST]
Windows programlarını kullanmaya yarar. Yanlız versiyondan varsiyona destekledikler değişiyor. PlayOnLinux kullanarak her şey için doğru versiyonunu indirebilirsin (bknz. Office 2010'u indirmem)

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
o değilde benim ubuntuda da mac-ubuntu karması bi tema var çoh ii çohoş[DOUBLEPOST=1413133406,1413133348][/DOUBLEPOST]
Windows programlarını kullanmaya yarar. Yanlız versiyondan varsiyona destekledikler değişiyor. PlayOnLinux kullanarak her şey için doğru versiyonunu indirebilirsin (bknz. Office 2010'u indirmem)
xD Bir OS X Yoğsemiğte kadar güzel olamaz. :D

Admicos

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
1
Linux dağıtımları her türlü Windows'dan kat kat daha iyidr.
Tek, kötü tarafı Windows gibi tüm yazılımları desteklemesi.
En, en, en iyi yanı ise asla ama asla virüs almaması. Tüm virüsler Windows'a ayarlı. Linux için virüs bulmak çok zordur.
Her türlü Linux better than Windows.

Linux'un virüs almama sebebi root sistemi. Normal bir kullanıcı şifresini girip istediği zaman root (yada admin diyebiliriz windows terimlerinde) oluyor. Fakat linux'ta root hesabı vardır (Ubuntuda kilitli -diyorlar-) Herkesin root hesabını KULLANMAYIN diye bağırmasının sebebi de virüslerin roottan sızıp herşeyi mahfedebilmesidir. Ve windows yazılımları olayına gelirsek WINE ı bi deneyebiliriz. (Tavsiyem PlayOnLinux kullanıp ordan herşeyin ÇALIŞAN wine sürümünü yüklemektir.) O Da olmassa... Yani yapımcı port (modemdeki port değil) yapmadığı sürece o yazılım kullanılmaz. Ama o yazılımların da Açık kaynak (Open source) Alternatifleri de var. Mesela Microsoft Office nin alternatifi olarak LibreOffice kullanabiliriz.