Ders Çalışma Taktiği

Yardımcı Oldu Mu?

• Evet

Kullanılan: 1 20.0%
  • Hayır!

Kullanılan: 3 60.0%
  • Yanlış Şeylerde Var :/

Kullanılan: 1 20.0%

• Kullanılan toplam oy
    5

Mr1KinG

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
O parmağının olmadığı için üzülme. Diğer parmakların olduğu için şükret. Emin ol on parmağı olup da hiçbir şey beceremeyenler var. Sen bu önüne konan ''bir parmağın yok'' engelini aşabilirsin. Unutma insan bir şeyi isteyip azim ile uğraşır ise istediği şeye ulaşır.
saol

asi_turk

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bu olay tamamiyle PSİKOLOJİ ile alakalıdır. Psikolojiden anlarım. İnsan mutluysa, yaptığı işte başarılı olur fakat canını sıkan bir şey varsa o işinde başarılı olamaz. Bu şey ders çalışma, dinleme, soru çözmede de geçerlidir. Moraliniz bozuksa ne kadar okursanız okuyun defterinizdeki bir kelimeyi bile ezberleyemezsiniz. Ama eğer mutluysanız, dersi çok iyi anlayıp sınavlarda yüksek not alabilirsiniz.

Tıpkı benim dün fizik dersinde çoğu soruyu cevaplamam gibi. Nedeni?

Cuma olduğu için mutluydum çünkü okullar tatil olacaktı.
Mutluydum çünkü ilk defa bi' insanla yüzyüze çok güzel bir şekilde konuştum ve arkadaşlık kurdum.
Espiri niyetine söylenen 100 kelimelik İngilizce ödevini sadece ben yaptığım ve hocaya gösterdiğimde "Madem yaptın ders boş geçecek." dediği için ve tüm sınıftan övgü gördüğüm için mutluydum.

Evet bakın o gün ben mutluydum. Dersleri çok iyi anladım. Çoğu soruya parmak kaldırdım ve doğru cevap vererek öğretmenlerimden övgü gördüm ve daha da mutlu oldum. Onlardan pozitif enerjilerin geldiğini hissettim. Siz siz olun canınız sıkkınken ders çalışmayın emin olun hiçbir şey anlamazsınız.
Beyinin Endorfin salgılanması = Kafa Güzelleşmesi = Moral
Gülmek bile endorfin salgılatır o yüzden olabildiğince mutlu olun çünkü insanları bir standart moral seviyesi var.
Mesala dersleri çok iyi anladığında etki eder ama sonra yine nötr olursun eğer mutlu olmak istersen o kadar mutlu olursun...

K

Klood07

Ziyaretçi
Bu forum akıl sağlığınız için yararlı değildir diye boşuna demiyorum.

HidesaburaUeno

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Dost acı söyler diyerek giriyorum direk. :D
İstediğinizi yapın.
İstediğiniz kadar hedef koyun.
Lisenin sonunda o 90 olan ortalamanız ile sizi ;
Nişantaşı İç Mimarlık %50 Burslu yuppi !
Demeye zorlayacak beyniniz.
Okul notlarım iğrenç. :)
Ama açıkta kalmayacağım.
Hatta burada notları ile şov yapıp dershaneden çıkmayan arkadaşların çoğundan yüksek alacağım. :)
Neden mi ?
Çünkü kimse kendine güvenmiyor. :)
O gittiği dershaneye ve çok yüksek olan notlarına güveniyor. :)
Sonuç hüsran oluyor...

asi_turk

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Dost acı söyler diyerek giriyorum direk. :D
İstediğinizi yapın.
İstediğiniz kadar hedef koyun.
Lisenin sonunda o 90 olan ortalamanız ile sizi ;
Nişantaşı İç Mimarlık %50 Burslu yuppi !
Demeye zorlayacak beyniniz.
Okul notlarım iğrenç. :)
Ama açıkta kalmayacağım.
Hatta burada notları ile şov yapıp dershaneden çıkmayan arkadaşların çoğundan yüksek alacağım. :)
Neden mi ?
Çünkü kimse kendine güvenmiyor. :)
O gittiği dershaneye ve çok yüksek olan notlarına güveniyor. :)
Sonuç hüsran oluyor...
Evet doğru ama ben kendime güvenme sorunu yaşıyorum ve kısa dönem anti-depresyanlar kullandım sonra yendim artık kendime güveniyorum ve sınvalara çalışmak için yeterince zamanım var :D

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Evet doğru ama ben kendime güvenme sorunu yaşıyorum ve kısa dönem anti-depresyanlar kullandım sonra yendim artık kendime güveniyorum ve sınvalara çalışmak için yeterince zamanım var :D
İlginç...
Yaş kaç hocam neyi dert edindiniz kendinize siz böyle ? :)

asi_turk

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
İlginç...
Yaş kaç hocam neyi dert edindiniz kendinize siz böyle ? :)
13
Sınavlarda eskiden eleyici sorularda yanlış yapıyordum toplam 3 yanlış oluyordu bende daha fazla çalıştım en sounda iyice kırıldım ve 7-10 yanlış yapmamaya başladım
anti-depresyan aldım ve kafam dağıldığında derince düşündüm sonra herşeyin kendi kafamın içinde olduğunu anladım sonra verimli ders çalışma tekniklerini öğrendim gerçekten iyi durumdayım.