SLI,Crossfire ve Dual Graphics nedir ?

DirenCan

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Evet arkadaşlar yakın zamanda bir konu açmıştım orda az çok bilgilendim sistemsel konularda. bu kez sizlere 3 tane terimin anlamını,Nasıl gerçekleştiriceğimi ve yapmam gerekenleri soruyorum.

SLI 2 adet Nvida ekran kartını aynı anda çalıştırmak imiş sanırsam. AMD ile yapınca ise 'CROSSFİRE' oluyormuş.
Yanlışım varmi bilmiyorum ufakça anlatırsanız sevinirim :) teşekkürler .

AtakanRS

osu!
En iyi cevaplar
0
Olurmu? SLI Çok Boktan Bir Teknoloji. AMD Crossfire da 2 Ekran Kartını Takıp (Aynı Model Olması şart) Doğrudan Bağlantı Kuruyor. SLI da Eşşeğin * gibi Bir Kabloyla Bağlıon. (Yine 2 Modelin Aynı Olması şart)

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
İki veya daha fazla ekran kartinin ayni sistemde calismasi demek.oluyorlar. elbette crossfire SLİ sen daha kaliteli....

KuzuCevirme

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Olurmu? SLI Çok Boktan Bir Teknoloji. AMD Crossfire da 2 Ekran Kartını Takıp (Aynı Model Olması şart) Doğrudan Bağlantı Kuruyor. SLI da Eşşeğin * gibi Bir Kabloyla Bağlıon. (Yine 2 Modelin Aynı Olması şart)
o kablo olayı dedigin parmak boyutunda inceligi ise kagittan biraz daha icne bir kablo bos bos konusup duruyorsunuz cfx kablosus olanı sadece son ıkan amd kartarı kapsıyor onun dısında 1-2 yasındaki kartlarda yine kablo kullanıyorsunuz

Amd de ise aynı model olması gerekmiyor ayni aileden olması yetiyor sli de ayni model olması gerekiyor

Cuaresma45

Altın Madencisi
En iyi cevaplar
0
SLİ birden fazla nvidia ekran kartının aynı anda kullanılması demektir. crossfireX ise Bunun amd tarafı ama sli den daha kalitelidir çünkü kablo yoluyla değilde pci express veriyolunu kullanırlar ve 32 gb/s bant genişliğine kadar çıkar bunun sayesinde darboğaz sorunu yaşamazsınız. SLİ bundan çok çok daha az bant genişliği verebilir. Dual graphics AMD apu içindeki gpu ile AMD ekran kartının aynı anda çalışması demek. Anlayamayacağın yerleri ben söyleyeyim crossfireX ile crossfire aynı şey.

KuzuCevirme

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
SLİ birden fazla nvidia ekran kartının aynı anda kullanılması demektir. crossfireX ise Bunun amd tarafı ama sli den daha kalitelidir çünkü kablo yoluyla değilde pci express veriyolunu kullanırlar ve 32 gb/s bant genişliğine kadar çıkar bunun sayesinde darboğaz sorunu yaşamazsınız. SLİ bundan çok çok daha az bant genişliği verebilir. Dual graphics AMD apu içindeki gpu ile AMD ekran kartının aynı anda çalışması demek. Anlayamayacağın yerleri ben söyleyeyim crossfireX ile crossfire aynı şey.
r9 290x siparisi verdim de inceledigimde birsey gordum hibrit bios olarak nvidia falan filan yazıyordu bilgin varmıdır ne olduguna dair

VictoryAndGlory

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
SLI hakkında bilgim yok ama CrossfireX için hayır aynı model olması şart değil. Ama diğer ekran kartı, en düşük değerlere sahip ekran kartının hızında çalışacaktır.