- En iyi cevaplar
- 0
Merhaba arkadaşlar, hazır karlar erimiş ve yılbaşı geçmişken küçük bir aydınlatma konusu açmayı düşündüm, konu "Yılbaşı ve Kutlanması".
Tabi diyeceksiniz, "E biz zaten kutladık/kutlamadık neden bana bunu şimdi söylüyorsun ?" Çünkü; yılbaşı döneminde insanlar Facebook ve Twitter gibi yegane saçma ve yanlış bilgi kaynaklarından Dunning-Kruger Etkisi* altındaki insanların yazdığı saçmalıkları okuyup buralarda pisliyorlar, öyle şeylerle uğraşmak istemedim.
Her neyse konumuza gelelim; Yılbaşı nedir ne değildir:Bir kere yılbaşı, Christmas/X-mas/Noel değildir arkadaşlar. "Hıristiyan bayramı kutlamayacöööz ölölölö" diye ağzı salyalı koşturan insanlardan sakınınız. Kimse yılbaşı diye St. Antoine'e gidip mum dikmiyor. Kullandığımız takvim (Gregoryan Takvimi) bir papa tarafından hazırlandı. (13. Gregory) Bundan dolayı da Hz. İsa'nın doğumu doğal olarak esas alındı*. 8-10 saniye gibi çok düşük bir sapma ile dünya üzerindeki en güvenilir takvim de bu takvimdir.
Arabayı çizme ok?
Peki Christmas (X-Mas/Noel) ne zamandır, ne zaman eğlenmeyelim?
Christmas kelime anlamıyla Milat Yortusu* olarak geçer. Ermeni kiliseleri hariç* 25 Aralık'da kutlanır. 31 Aralık'da değil.
Yanisi, Türkiye Müslümanları Noel'i kutlamaz. Yılbaşı'nı kutlar, zaten Edirne'den sonrasıyla alakası olan ve iki dinler tarihi okumuş arkadaşlar Hıristiyanların kutladığı Noel'in bile dini motiflerden uzaklaştığı ve saf eğlenme amacına hizmet ettiğini bilir.
Christmas kelime anlamıyla Milat Yortusu* olarak geçer. Ermeni kiliseleri hariç* 25 Aralık'da kutlanır. 31 Aralık'da değil.
Yanisi, Türkiye Müslümanları Noel'i kutlamaz. Yılbaşı'nı kutlar, zaten Edirne'den sonrasıyla alakası olan ve iki dinler tarihi okumuş arkadaşlar Hıristiyanların kutladığı Noel'in bile dini motiflerden uzaklaştığı ve saf eğlenme amacına hizmet ettiğini bilir.
O kadar hediyeyi anca taşırdı zaten reis.
*Ermeniler, 6 Ocak'da Surp Dzinunt dedikleri hazırlanması 5-6 hafta süren çok alengirli bir ayin yaparlar.
Son düzenleme: