C# ve Si Pılas Pılas (C++ :D)

Thraenkost

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
1
Arkadaşlar ben C# üzerinde çalışıyorum.
C# dan sonra C++ öğrensemmi ?
Birbirlerine yakınlık ne kadar ?

KoseKoyun

> Koyunun Hası <
En iyi cevaplar
0
C Sharptan sonra C PP gerekli değil demişti birisi bana. C Sharptan Javaya geçmekte kolaylıkmış, konuyla ilgili değil ama meeeeeeeeee:koyun:

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Aslında C# Javaya daha yakın. C++ da biraz yakın gibi. C# içinde konsola yazı yazdırma ve konsoldan yazı okuma sistemleri Java ile çok benzer. Ama C++ ayrı bir sistem kullanıyor. C++ Java'dan daha çok özellik sunuyor. Tabii ki C#'dan da. Mesela 2 Constructor'u birbiriyle toplayınca olacakları yaptırmak güzel bir şey.

Sakın 2'sini de aynı anda öğrenmeye çalışma. Hatta C# üzerinde 2 yıl uğraş, istediğin basit programları kodlayabilecek hale gel, sonra C++ öğrenmeye başla.

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Cpp için araştırma yapmayı bilmen lazım. C# da nokta koydun bitti. Gibi gibi...
Edit: Documentation okumayı bilmen lazım yani. C# öğrenmek için Türkçe kaynak zaten bolca, sorun arattığında çıkan kaynak da Türkçe, fonksiyonlar zaten İngilizce biraz biliyorsan documentation okumadan ne işe yaradığını anlayabiliyorsun,hani çok documentation okumak için sebebin yok. Cpp de kimse sana direk bu bu işe yarıyor demiyor (stackoverflow istisna). Her yer documentation. MSDN ve cplusplus.com en iyi documentation içeriğidir tahminimce. Giriş seviye için cplusplus.com hayli hayli yeterken, Windows kütüphanelerine giriş yaptığında MSDN nimet gibi bir şey oluyor. MSDN'den bir şeyler öğrenmek de ayrı bir işkence. Bir şeyler anlamaya başlamam sanırım 1 yıl kadar sürdü.

Başlangıçta python gibi sade bir şeyler öğretirler sana. Sonradan strcpy(chr,str.c_str()) der donar kalırsın :( (@GodofMilker )

Son düzenleme:

Salturbone

Portal Uzmanı
En iyi cevaplar
0
Her dilde konsola merhaba dünya yazmakla başlatırlar değil mi ?
PHP:
#include <iostream>
using namespace std;
int main() {
    cout << "Merhaba Dunya !";
    return 0;
}
Böyle oluyor işte o C++'da.

Ufuk5454

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Java C#'a benzemez, C# Javaya benzer. Java C# dilinden eskidir. İkiside birbirine benzesede kullanın alanları farklıdır. Java ile her platforma uygun programlar yazabilirsiniz, C#'la ise Microsoft teknolojilerine bağlı gidersiniz.

Şimdi gelelim arkadaşın sorusuna. Öncelikle dil yapacağın işe göre belli olur. Kendine şunu sormalısın, İlgi alanım nedir? Web,mobil,masaüstü yada bir donanım. Aslında dil bilmek diye bir şey yoktur. Dil öğrenmek diye bir şey vardır. İyi bir yazılımcı ben dili bunu biliyorum demez. Eğer biliyorum derse bilki o yazılımcı değildir, kendini yazılımcı sanan bencil bir insandır. Hani yazılımcıların bi sözü vardır, Birçok dil öğreneceğine birini öğren onda profesyonel ol. Her zaman bu mantıkla yürü. Önce ilgi alanını belirlemelisin yoksa C++ yada C# hiçbir işine yaramayacaktır.

Thraenkost

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
1
Java C#'a benzemez, C# Javaya benzer. Java C# dilinden eskidir. İkiside birbirine benzesede kullanın alanları farklıdır. Java ile her platforma uygun programlar yazabilirsiniz, C#'la ise Microsoft teknolojilerine bağlı gidersiniz.

Şimdi gelelim arkadaşın sorusuna. Öncelikle dil yapacağın işe göre belli olur. Kendine şunu sormalısın, İlgi alanım nedir? Web,mobil,masaüstü yada bir donanım. Aslında dil bilmek diye bir şey yoktur. Dil öğrenmek diye bir şey vardır. İyi bir yazılımcı ben dili bunu biliyorum demez. Eğer biliyorum derse bilki o yazılımcı değildir, kendini yazılımcı sanan bencildir. Hani yazılımcıların bi sözü vardır, Birçok dil bileceğine birini bil onda profesyonel ol. Her zaman bu mantıkla yürü. Önce ilgi alanını belirlemelisin yoksa C++ yada C# hiçbir işine yaramayacaktır.
İlgi alanımı bilmiyorum :S

Thraenkost

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
1
O zaman neden bunları öğreniyorsun, ne işine yarayacak?
İşte nasıl bulacağım. Cevabı kendimde aramalıyım. Daha çok oyunlar ve kodlar ilgi alanıma gelir. Yazılımcı veya oyun geliştiriciliği olabilirim.
Kodlar = yazılımcılık
oyun geliştiriciliği = oyunlar
Bu şekilde düşünüyorum. Yanlışta olabilir.

Ufuk5454

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
İşte nasıl bulacağım. Cevabı kendimde aramalıyım. Daha çok oyunlar ve kodlar ilgi alanıma gelir. Yazılımcı veya oyun geliştiriciliği olabilirim.
Kodlar = yazılımcılık
oyun geliştiriciliği = oyunlar
Bu şekilde düşünüyorum. Yanlışta olabilir.
Yazılımcılık hepsini kapsar. (Web, Mobil, Masaüstü, Oyun Geliştiriciliği)
Platformunu seçmelisin. Öğreneceğin dil platforma göre belli olur.