Thraenkost
Lapis Toplayıcısı
- En iyi cevaplar
- 1
Mesela hangi kodlama dilleri platforma uygun olur ?Yazılımcılık hepsini kapsar. (Web, Mobil, Masaüstü, Oyun Geliştiriciliği)
Platformunu seçmelisin. Öğreneceğin dil platforma göre belli olur.
Mesela hangi kodlama dilleri platforma uygun olur ?Yazılımcılık hepsini kapsar. (Web, Mobil, Masaüstü, Oyun Geliştiriciliği)
Platformunu seçmelisin. Öğreneceğin dil platforma göre belli olur.
Web: PHP,JavaScript ekstra olarak dil olarak sayılmayan iskeleti oluşturan HTML ve CSS, [PHP Yerine ASP.NET'TE ÖĞRENEBİLİRSİN, DJANGO'DA OLUR VEYA RUBY ON RAİLS O SENİN KARARIN]Mesela hangi kodlama dilleri platforma uygun olur ?
Tamam teşekkürler.Web: PHP,JavaScript ekstra olarak dil olarak sayılmayan iskeleti oluşturan HTML ve CSS, [PHP Yerine ASP.NET'TE ÖĞRENEBİLİRSİN, DJANGO'DA OLUR VEYA RUBY ON RAİLS O SENİN KARARIN]
Mobil: Android ise Java, İOS ise Objective-C,
Masaüstü: C#, Python, Visual Basic, Ruby, Java
Oyun Geliştiriciliği: C++ ve 3D Tasarım programlarınıda bilmen gerek.
Allah yardımıcınız olsunTamam teşekkürler.
İnşallah kardeşim. Teşekkürler.Allah yardımıcınız olsunTez zamanda platforumunuzu seçer, ve iyi bir yazılımcı olma yolunda ilerlersiniz...
Teşekkürler. C# üzerinde biraz daha çalışmayı planlıyorum yeni yeni öğreniyordum zaten@KadirBerk e ek olarak C++ ile C# çok farklı sayılabilir
Javadakine benzer her nesnenin class içinde olma gibi bir zorunluluğu var fakat C++ için böyle bir şey geçerli değil
C#da pointer korumaları vardır yanlışlıkla başka bir şeye ait alanı bozamazsın ama C++da sistem tarafından hata verilmediği sürece istediğin yeri okuyup istediğin yere yazabilirsin ki bu kimi yerde iyi kimi yerde kötü olabiliyor
En basit şekilde anlatacak olursam bahçeli bir evdeki çimleri biçtiğini var sayalım, eğer nereye kadar biçeceğini bilmezsen komşunun duvarını yıkıp bahçede oynayan çocukları makina altına alıp vahşice öldürebilirsin ve eğer C++da böyle bir şey yaparsan programın çökmesi en iyi durumdur
Çünkü eğer çökmezse o bozuk alanla program hiçbir şey olmamış çalışmaya devam eder
Ama C#da böyle bir şey yapmak çok teferruatlı iş diye biliyorum o yüzden seni o tür hatalardan koruyor
Öğrenme konusuna gelecek olursak eğer çok verimli çalışması gereken bir program yapacaksan (1 milyon dosya sorgulamak örnek) yada bütün herşeyi kendin yapmak istediğin bir oyun projesi düşünüyorsan C++ öğrenmeni öneririm
Onun dışında Java veya C# işini görücektir diye umuyorum
Kısmında koptumEn basit şekilde anlatacak olursam bahçeli bir evdeki çimleri biçtiğini var sayalım, eğer nereye kadar biçeceğini bilmezsen komşunun duvarını yıkıp bahçede oynayan çocukları makina altına alıp vahşice öldürebilirsin
Krdş biri hangi dili biliyon dediğinde ne dicez o zamanJava C#'a benzemez, C# Javaya benzer. Java C# dilinden eskidir. İkiside birbirine benzesede kullanın alanları farklıdır. Java ile her platforma uygun programlar yazabilirsiniz, C#'la ise Microsoft teknolojilerine bağlı gidersiniz.
Şimdi gelelim arkadaşın sorusuna. Öncelikle dil yapacağın işe göre belli olur. Kendine şunu sormalısın, İlgi alanım nedir? Web,mobil,masaüstü yada bir donanım. Aslında dil bilmek diye bir şey yoktur. Dil öğrenmek diye bir şey vardır. İyi bir yazılımcı ben dili bunu biliyorum demez. Eğer biliyorum derse bilki o yazılımcı değildir, kendini yazılımcı sanan bencil bir insandır. Hani yazılımcıların bi sözü vardır, Birçok dil öğreneceğine birini öğren onda profesyonel ol. Her zaman bu mantıkla yürü. Önce ilgi alanını belirlemelisin yoksa C++ yada C# hiçbir işine yaramayacaktır.
C# ve python biliom benKrdş biri hangi dili biliyon dediğinde ne dicez o zaman![]()
Tapayım mı şimdi sana krdş .sC# ve python biliom ben
Hayır.Tapayım mı şimdi sana krdş .s
Bilmek kavramı herşeyi öğrenmiş demektir ki öyle bir şey yok. Unutma diller gelişiyor..... Hangi dili biliyorsun dediklerinde eğer dilde iyiysen uzman seviyesine yakın öğrenim gördüm dersen zaten sorun çözülmüş olurKrdş biri hangi dili biliyon dediğinde ne dicez o zaman![]()