Senin mesajını yeni gördüm
CrazyFarm'ı bilmem fakat biraz araştırdığımda lapis'den hiçbir farkı olmadığını, hatta lapisli faction sistemine göre eksiklerinin olduğunu gördüm. Hatam varsa düzelt ama gördüğüme göre CrazyFarm şu şekilde işliyor
Özel Bir Alanda Makine Gibi Maden Kaz -> Madenleri sat -> PvP yap
E ? Sonra ne olacak ? Çeşitlilik olmadığını gördüm. İnsanlar sırf PvP kazmak için makine gibi belirlenen küçük bir alanda maden mi kazacak ? Survivalde olsa maden kazmak bile keyifli olabiliyor. Özellikle arkadaşını yanına alıp madenin tünellerinde gezebiliyorsun, zombileri kesiyorsun, elmas buluyorsun ve seviniyorsun. Ancak sizin CrazyFarm'da lapis kazar gibi taş kazıyoruz. Özelleştirme yok, keşif yok, -bana göre- eğlence yok. Üstelik makine gibi kazdığımız o taşlarla arkadaşımla yaşayabileceğim 2 katlı bir kale bile yapamıyorum ? Sadece satıp daha güzel bir kılıç alıyorum. Ve bir odada pvp yapıyorum. Sence de biraz sıkıcı ve monoton değil mi ?
Bunlar senin sunucun hakkında değil, CrazyFarm olayı hakkında.
Mesajımın başında lapisli faction sistemden bile kötü olduğunu söylemiştim.
Lapisli sunucu: Özel Bir Alanda Makine Gibi Lapis Kaz -> Lapisleri sat -> Arkadaşınla maden kaz -> Bir base kur ve düşman factionlarla savaş
Crazy sunucu: Özel Bir Alanda Makine Gibi Maden Kaz -> Madenleri sat -> PvP yap
Farkı anlayabiliyorsun değil mi ? Test faresi gibi bir mekanda taş kazmak pek eğlenceli olmayabilir.
Tabi bununla eğlenen insanlar olabilir. Ancak ben burada kendi açımdan değerlendiriyorum.
Üstelik CrazyFarm'da bir çeşitlilik veya devamlılık mümkün değil.
Belki bu sistemin daha hızlı bir türü HUB sunucular için güzel bir mini-oyun olabilir. Ama başlı başına bir sunucu olması çok güzel olmaz.
CrazyFarm için 2 farklı mini-oyun türü düşündüm.
1- Hub sunuculardaki oyuncular, sıkıldığına girecek. Temel olarak aynı mekanikler. Ama ek olarak farm robotumuz olacak. Mesela her saat size x miktarda taş veren bir robotumuz olabilir. Robotun bir odası olur, upgrade edilerek bize saatlik verdiği taş miktarı değişebilir. Bu tarz küçük ama farklı mekaniklerle zenginleştirilmiş bir CrazyFarm zevkli olur. Üstelik bu sunucuda rakibimizi öldürdüğümüzde veya X adet taş kazdığımızda HUB sunucuda kullanabileceğimiz coin kazanabiliriz. Mesela 1000 kişi öldürdüğümüzde 10 günlük vip alabilecek coin kazanırsak insanlar daha fazla oynamak ister.
2- Oyun bir lobide 4v4 oynanan bir takım savaşı şeklinde olabilir. İlk 5 dakikada oyuncular maden kazarak gelişir, 5 Dakika sonra arena açılır ve arenada takımlar pvp yapabilir. Arenada her 30 saniyede bir tavuk canlanır. En fazla tavuğu öldüren oyunu kazanır. Oyunun amacı rakibin arenada dolaşmasını engelleyip tavuğu sizin takımınız kesmesini sağlamak olur. Şahsen ben bu minioyunu eğer kaliteli yapılırsa oynarım. Tabi Hub sunucu içinde olacak. Yoksa bu sistemde tek başına bir sunucu olmamalı.
Şimdi sizin sunucunuzu değerlendirmeye başlayalım şimdiye kadar sadece sunucunuzun mekaniği yanı CrazyFarm hakkında konuştum.
Sunucunuz güzel. Emek verilmiş gibi duruyor. Zaten Altın Sunucu ödülünü almış, bunu hakediyor.
Sanırım şimdi diyeceksiniz ki, "Benim sunucumda sadece maden kazıp pvp atmıyorsun ev de yapabiliyosunn."
Ama kim cam fanusun içinde hiçbir fonksiyonu olmayan bir bina yapmak ister ki ?
Sunucuna girmedim, tanıtımı da pek güzel yapamamışsınız.
Sunucunuzun konusuna girdiğimizde "6 yıldır yapıyoz, Sunucu zor, Emek Var, Hile yok" dan başka hiçbir şey bulamadım.
CrazyFarm'ı tanıtmamışsınız. "Neden Biz ?" i değil "Neden Bizim Sunucumuz ?"u anlatmalısınız.
Sunucunuzu tanıtamamışsınız bile ! Unutma elmasın değeri, karın doyurduğu için değildir. Doğada sadece bir cam parçasıdır. Ama insanlar onu öyle büyültmüş ki, küçücük parçaları binlerce lira değerinde olabiliyor. Eğer elmas böyle tanıtılmasa büyük ihtimalle 10-20 liraya satılan bir endüstri taşı olacaktı.
İftar zamanı geldiği için tam olarak toparlayamadan bitirmek zorundayım kusura bakma

Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir.