Minecraft - Fikir Lazım Efendim!

ExS

“Alıştım artık” cümlesi çok umutsuz değil mi ya?
En iyi cevaplar
0
Selam arkadaşlar. Alttaki resimden de göreceğiniz üzere bir projem var. Orta çağ bir sunucu için araştırma binası hazırlayacağız. Orta çağa uygun fikirler bekliyorum. Bu binada neler yapılabilir, oyuncular ne yapabilir? Temelde şöyle bir şey olacak. Oyuncu para verecek ve para karşılığında bir şeyin araştırması yapılacak ve bir orana göre olumlu/olumsuz bir şey gerçekleşecek olumluysa oyuncu bir şey öğrenecek yada kazanacak. Yani siz böyle düşünmek zorunda değilsiniz fakat zevkli ve değişik bir fikir olsun.

Ben bir fikir ürettim, güzel bir burç sistemi düşündüm. Bunu zaten ekleyeceğim fakat koskoca bina tek burç sistemi için olmaz. 2-3 şey yapılabilsin istiyorum.

Tüm sistemlerin temelinde NPC olacak, bu olaylar NPC ye sağ tıklayınca olacaktır.

2017-10-21_11.52.10.png

ExS

En iyi cevaplar
0
Benim de rpg sunucum var ve sistemleri ayarlamaya üşeniyorum :D sadece geçen bir kitap sistemi üzerinde düşünüyordum.
Bir bölgeye girecek kişi girmeden önce o bölgenin/bölgedeki canavarların hikayesini(kitabını) okuyup/okuduktan sonra girebilecek
Bir nevi o bölgeye hazırlıklı gitmek gibi. Veya o bölgeyi bitirince ödül karşılıgında hikaye okuyacak. Bende bunun için küçük bir skript yazdım zaten istersen bir incele işine yarayabilir. https://forum.gamer.com.tr/konu/minecraft-kitap-skripti-1-hazir-kitap.380152/
Mesela bir bölgeyi veya boss u bitirdikten/öldürdükten sonra veya onlardan önce okuyup bilgi alıcağın veya tamamladıktan sonra ödülün yanında bir hikaye olarak olabilir. Ve oyuncu gereken şartları yapmamış ise kitaba da erişemez olabilir.
Bol şans. (kitabı da npc ye falan bağlarsın belki)
Hoş bir öneri, değerlendireceğim.

Pledix

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bence bu arkadaşın fikrini menü şeklinde değil de direk ekrana kitap açarak gösterebilirsin.

Gutenberg

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Binayı görünce aklıma Takiyüddin Mehmed'in kurduğu ve aynı zamanda Osmanlı'nın ilk rasathanesi aklıma geldi. Fena fikir değil aslında, yapabilirseniz rasathane olarak kalabilir bina. Ama ne araştırmaları yapılır orasını bilemem. Biraz düşüneyim, aklıma parlak bir şeyler gelince tekrar yazarım.

ExS

En iyi cevaplar
0
Binayı görünce aklıma Takiyüddin Mehmed'in kurduğu ve aynı zamanda Osmanlı'nın ilk rasathanesi aklıma geldi. Fena fikir değil aslında, yapabilirseniz rasathane olarak kalabilir bina. Ama ne araştırmaları yapılır orasını bilemem. Biraz düşüneyim, aklıma parlak bir şeyler gelince tekrar yazarım.
Teşekkür ederim, binanın temeli araştırmaya dayalı zaten. Uzayla ilgili şeyler hoş olabilir :) Burç vs. ama orta çağa fazla mı kaçar bilemem.

Gutenberg

Demir Madencisi
En iyi cevaplar
0
Teşekkür ederim, binanın temeli araştırmaya dayalı zaten. Uzayla ilgili şeyler hoş olabilir :) Burç vs. ama orta çağa fazla mı kaçar bilemem.

Neden kaçsın ki? Orta çağda büyücüler vardı, büyücüler de işlerini astroloji ve türevleriyle yaparlardı. Bence yaparsanız çok güzel olacağına inanıyorum, tek eksik orada yapılacak araştırmalar :)

ExS

En iyi cevaplar
0
Neden kaçsın ki? Orta çağda büyücüler vardı, büyücüler de işlerini astroloji ve türevleriyle yaparlardı. Bence yaparsanız çok güzel olacağına inanıyorum, tek eksik orada yapılacak araştırmalar :)
Haklısın, çok güzel şeyler çıkartmak istiyorum, sadece fikir, fikir!