Eklenti Yapamıyorum

Whoisthatinblack

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bu tavsiyeye göre ben de küçük bir tavsiye daha vereyim: Design pattern'lar yerine kendi bulduğun fikirler her zaman senin için daha iyi olacaktır. Belki o fikirleri bulmak uzun sürebilir, ama emin ol aklında daha kalıcı olacaktır ve hangi çözümlerin nerelerde kullanılabileceğini daha iyi bileceksin. (Tabi bazı kişiler için Design Pattern'ları öğrenmek, kendi başına fikir bulmaktan daha etkili olabilir. Ama Design Pattern'lar her yerde hayatını kurtaramayabilir. O yüzden sadece belirli sorunlar için çözümler öğrenmek yerine sorunlara çözüm bulma yeteneğini geliştirmen yine daha iyidir.)
Design pattern yerine fikir üretmek değil de, seçtiğin design patternı projene uygularken amacın doğrultusunda değiştirmek deseydin hak verebilirdim. Mesela ortada ihtiyacımı karşılayan Factory adında bir design pattern varken bunu kullanmak yerine neden kendim fikir üretmeye çalışayım ki? Ki zaten design patternları bilmeyen birisinin Factory'i kendi çabalarıyla bulması pek de mümkün gelmiyor. Bana göre vermeye çalıştığın tavsiye yanlış.

Adam oyunu başlatmak için Online player saytısı 8 veya eşitse yapmışta .lenght çalışmadığı için size() kullandım sanırım eski video olduğunnda odlay o length kaldırmışlar yotuubede yorumalra baktığımda da lenght yok diyenler vardı

Sonuçta size() de int görevi görüyor
Lütfen Java öğren. Java bilmediğini o kadar belli ettin ki bu mesajında...

MegaCrafter

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Design pattern yerine fikir üretmek değil de, seçtiğin design patternı projene uygularken amacın doğrultusunda değiştirmek deseydin hak verebilirdim. Mesela ortada ihtiyacımı karşılayan Factory adında bir design pattern varken bunu kullanmak yerine neden kendim fikir üretmeye çalışayım ki? Ki zaten design patternları bilmeyen birisinin Factory'i kendi çabalarıyla bulması pek de mümkün gelmiyor. Bana göre vermeye çalıştığın tavsiye yanlış.

Lütfen Java öğren. Java bilmediğini o kadar belli ettin ki bu mesajında...
Tekrar söylüyorum: Amacımız o minigame'i yapmak değil. Minigame'i illaki yapabilir. Ama istediği her projeyi tıkanmadan yapabilmesi için öncelikle çözüm bulma yeteneğinin gelişmesi gerekli. Kodlama zaten tamamen sorunlara çözüm bulmaktan ibaret bir şey. Ve karşına çıkan sorunlara çözümler ürettikçe tecrübe kazanırsın. Design Pattern'ları ezberleyip onları kullanmak yeni biri için çok zor olur. Çünkü zaten neyi nerede kullanacağını bilmeyen birine sen daha fazla nerede kullanacağını bilmediği bilgiler veriyorsun. Ben diyorum ki ilk başta nerede kullanacağını bilmediği bilgileri yerine oturtsun. Ondan sonra Design Pattern'ları da yeri geldikçe kullanabilir. (Ki benim şu ana kadar hiçbirini bilmeye ihtiyacım olmadı.)

Whoisthatinblack

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Tekrar söylüyorum: Amacımız o minigame'i yapmak değil. Minigame'i illaki yapabilir. Ama istediği her projeyi tıkanmadan yapabilmesi için öncelikle çözüm bulma yeteneğinin gelişmesi gerekli. Kodlama zaten tamamen sorunlara çözüm bulmaktan ibaret bir şey. Ve karşına çıkan sorunlara çözümler ürettikçe tecrübe kazanırsın. Design Pattern'ları ezberleyip onları kullanmak yeni biri için çok zor olur. Çünkü zaten neyi nerede kullanacağını bilmeyen birine sen daha fazla nerede kullanacağını bilmediği bilgiler veriyorsun. Ben diyorum ki ilk başta nerede kullanacağını bilmediği bilgileri yerine oturtsun. Ondan sonra Design Pattern'ları da yeri geldikçe kullanabilir. (Ki benim şu ana kadar hiçbirini bilmeye ihtiyacım olmadı.)
Ben zaten kendi mesajımda "Başlangıçta amacın çalışır bir plugin yazmaktan ziyade iyi bir proje yapısı (project structre) oluşturmak olmalı." diye belirtmiştim asıl amacın minigame yazmak olmadığını.
Design pattern ezberlemek? Ezberlemek her açıdan kötü bir şeydir. Yapılması gereken şey patternların mantığını kavrayarak onları öğrenmektir. Ezberci mantık hiçbir zaman seni bir yerlere ulaştırmaz.
Derdin sorunlara çözüm üretmekse burada ki sorunun çözümü design patternlara çalışmaktır. Zaten arkadaşımız kendi başına fikir üretebiliyor olsaydı burada bu konuyu açmak yerine ürettiği fikirler ile yazardı bir minigame kurtulurdu. Bu konuyu açtığına göre fikir üretemiyor dolayısı ile design pattern öğrenmesi onun yararına olacaktır.
"Ki benim şu ana kadar hiçbirini bilmeye ihtiyacım olmadı." demen konuya yeterince hakim olmadığını gösteriyor. Kaldı ki zaten bu tartışma gereksiz çünkü OP nin Java bilmediği ortada.

KilllerDragons

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Herkesin görüşüne saygı duyuyorum fakat java bilmiyor laflarından sıkıldım artık başlangıç seviyesinde olabilirim ama bu bilmediğim anlamına gelmez!

KilllerDragons

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
sonuç olarak javada başlangıç seviyesindeyim ve adamla kodlarımız aynı(Mesajlar Dışında) fakat lenght göstermiyor eclipse sorun bendemi yoksa eclipsede mi ?

KilllerDragons

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Zaten windows 10 bozduğumdan her şey silindi :D Windows 7 geri döndüm
bu adamı izliyerek gözden geçireceğim

Sorun ebnde değil benim gibi bu yıl izliyenlerin yorumlarına baktım benimle aynı length sorunu yaşamışlar ben şahsen ordaki önerilere bakarak size() uygun olarak düşündüm yorumlara baktığımda size kullanarak çözmüşler

java10

kız çava bana kahve yap
En iyi cevaplar
0
Zaten windows 10 bozduğumdan her şey silindi :D Windows 7 geri döndüm
bu adamı izliyerek gözden geçireceğim

Sorun ebnde değil benim gibi bu yıl izliyenlerin yorumlarına baktım benimle aynı length sorunu yaşamışlar ben şahsen ordaki önerilere bakarak size() uygun olarak düşündüm yorumlara baktığımda size kullanarak çözmüşler
neyin size ini ya da neyin lenghtini almaya çalştığını söylesen sorunun çözümünü ya da senin hatanı söyliycez

KilllerDragons

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
doğru hatırlıyorsam online oyuncuların sayısını 8 den büyük veya eşit olursa startcountdown başlatan bir kodtu

java10

kız çava bana kahve yap
En iyi cevaplar
0
Kod:
String[] sa = new String[1];
int i = sa.length;
Bukkit.getOnlinePlayers().size();

bu şekilde farkını görebilirsin

KilllerDragons

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Tamam Teşekkür Ederim Doğruyu Söylemem gerekirse pcnin nasıl bozulduğu ile ilgili hiçbir fikrim yok Sadece Crysis 3 Oynuyordum sonra donmaya başladı ve sonra gg D: