Çatı Arasına Datacenter İnşa Etmek (Evde Web Sitesi Host Etmek)

ugureren

Yeni Doğmuş
Mesajlar
1
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
0
Puanları
50
Merhabalar, 27 Şubat 2017 tarihinde kişisel bloğum www.ugureren.com'da yayınladığım ve bu güner kadar en çok okunan yazı olan "Evdeki İnterneti Kullanarak Web Sitesi Host Etmek" başlıklı yazıyı YouTube'da video servisi haline getirmek için kolları sıvadım.

Çatı katımı sıfırdan datacenter ve ofis olarak inşa edeceğim, bu süreci sizlerle paylaşacak ve gelen yorumlara göre projeyi şekillendireceğim.

Bölüm 1:

Bölüm 2:
 


İnfumia

Software And Design
Mesajlar
209
En iyi cevaplar
5
Beğeniler
283
Puanları
660
Ruh hali
Yapılabilitesi var fakat şunları göz önüne alabilmek lazım.
İnternet hızınız ne kadar olacak? Bunu kaldırabilecek hattınız var mı? Switch ücretleri vb. bu masraflar buna değecek mi?
Bununla beraber sürekli zamma maruz olan Elektrik ne kadar gelecek? 7/24 Açık olan bir sunucu veya kabindeki Sunucular ne kadar yakacak?
Satış yaptığınızda Vergi ödeyeceksiniz, bunları siz kaldırabilecek misiniz? Bununla beraber tek başınıza kontrol edebileceğiniz durum değil bu.
Şahsen Bursa DGN nin içerisine girdiğimde vay canına dediğimi hatırlıyorum, çatı arasına kurulabilecek basit bir iş değil bu iş.
 

Bernard

Бернард
Site Danışmanı
Geliştirici
Mesajlar
1,286
En iyi cevaplar
61
Beğeniler
2,129
Puanları
5,790
Çatının üstüne birkaç tane bile olsa güneş pili koymanı tavsiye ederim. Kısa vadede pek bir şey ifade etmese bile uzun vadede çok fark ediyor.
 

Üst