0’dan CS:GO | 1

GrkmDgn

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
17
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
40
Puanları
280
Ruh hali
GİRİŞ: Öncelikle merhabalar! Uzun zamandır, tabi bana göre uzun, forumda pasif olarak bulunmaktaydım.Artık daha aktif olacağım.
Konuya gelecek olursak bu konu büyük bir konu zincirinin, garip bir tabir oldu xD, ilk konusu.Umuyorum ki sizlerle birlikte CS:GO’yu yeniden yorumlayacak ve bilmeyenler ancak başlamak isteyenler için güzel bir konu çıkaracağız.
Neyse uzattım, iyi okumalar dilerim.


Counter Strike serisinin göz bebeği konumundaki CS:GO hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? Eğer cevabınız hiç veya biraz ise, bu konu sizin için oldukça yararlı olacaktır.

Bugün nelere değineceğiz?
1.
Counter Strike serisi
2. Kısaca CS:GO
3. Oyuna ilk bakış

Counter Strike serisi
Seri, ilk oyunu olan Counter Strike (1999) ile beta olarak oyunculara kapılarını açtı.Daha sonrasında VALVE oyunu beğenerek satın aldı.2000 yılında tam sürümünü çıkaran CS, VALVE şirketinin de oyunu satın almasıyla oyun dünyasına etkisini gösterecek konuma geldi.
Oyunda 3 adet oyun modu (bomba imha görevi, rehine kurtarma görevi ve suikast görevi), 34 adet tamamen gerçek dünyadan alınmış ekipman ve Teröristler ile Anti Teröristler ismini almış 2 takım bulunmakta.Ayrıca çok oyunculu da oynanabiliyor.Oyun değerlendirme sitelerinde aldığı not ise ortalama 85 puandır.
E2FCC37E-4BDF-4EDE-8F96-606B97F25E91.jpeg


Daha sonrasında çıkan Counter-Strike: Condition Zero (2004) beklenilenleri pek karşılayamasa da grafikler, karakter modelleri ve haritalar iyileştirilmiş ve hikaye modu, aman ne hikaye, getirilmiştir.Hikaye modu dediğime bakmayın.Yaptığınız tek şey yanınıza botları alarak haritaları bitirmek, ortada bir hikaye yok.Bu haliyle oyun değerlendirme sitelerinde zar zor ortalama 70 puan alabildi.
11A6B343-E46B-4950-A249-3D7A081EA8F0.jpeg


Serinin sıradaki oyunu olan Counter-Strike: Condition Zero Deleted Scenes (2004) açıkcası istenileni karşılamanın yanından bile geçemedi, hatta çöpe atılması bile düşünülüyordu.Oyunda sadece tek oyunculu mod bulunuyor.Serinin diğer oyunlarından farkı ise yeni ekipmanlar gelmesi.
4681D4F0-5204-4CAD-BD6F-7CC07B76CB78.jpeg


Condition Zero Deleted Scenes ile bizi üzen oyun, daha sonrasında Counter-Strike Source (2004) ile yüzümüzü güldürdü.Bomba gibi gelen yeni oyun seriyi yeniden canlandırdı.Grafikler ve kaplamalar tamamen geliştirildi ayrıca yeni karakter modelleri getirildi.2010 yılına kadar (yaklaşık 6 yıl) düzenli olarak güncelleme alan oyun şimdi bile oyuncular tarafından oynanmakta.Son olarak oyun, eski GoldSrc’nin bırakılıp yeni Source motorunun kullanıldığı ilk oyundur.
6CF0AAB5-32CE-4E2B-829C-E0DD567C9A38.jpeg


Sıradaki oyunu VALVE, Çin ve çevresindekiler için çıkardı ve sadece oralarda oynanıyor.Counter-Strike Online (2008) çıktığı yıla rağmen eski GoldSrc motorunu ve Condition Zero karakterlerini kullanması büyük eksilerindendir.
2629C01D-A8FA-429D-B5B5-AD0CB6BBF1C4.jpeg


MMOFPS oyunlarının şahı ve geleceği olarak değerlendirebileceğimiz Counter-Strike: Global Offensive (2012) çıktığı tarihten bu yana hala oyuncuların çok tercih ettiği ilgi odağında olan bir oyundur.Oyunun grafikleri, kaplamaları, haritaları ve modelleri tamamen geliştirilmiş ve moderm dünya ile uyumlu hale gelmiştir.Ayrıca rekabetçi modun seriye bu oyunla birlikte katıldığını da belirtmeliyim.Serinin diğer oyunlarından farklı olarak CS:GO, 13 adet oyun modu ve 34 adet ekipman bulunduruyor.VALVE, aktif olarak güncellemeler (kendileri güncellemelere operasyon diyorlar) ve turnuvalar yaparak oyunu canlı tutuyor.Son olarak oyun, E Spor dünyasında da büyük bir öneme sahip.
87F661A6-2D5D-4BC0-8AFA-DE5C7B7FC31F.jpeg


Serinin şimdilik son oyunu olan Counter-Strike Nexon: Zombies (2014) CS Online’a oldukça benzemektedir ancak Online’dan farklı olarak Asya dışında ve batı ülkelerinde de yayınlanmıştır.Oyunda serinin diğer oyunlarından farklı olarak zombiler ve crafting sistemi bulunması oyuncuları etkilemeye yetiyor.
447E4E01-7DFF-4F55-8444-54AC1BC0DF71.jpeg


Kısaca CS:GO
2012 yılında Steam üzerinden piyasaya sürülen Counter-Strike: Global Offensive şu anda alanında taht sahibidir.13 farklı oyun modu ve 34 ekipmanıyla, bu ekipmanlar tamamen gerçek hayattan, biz oyunculara aksiyon dolu bir oyun deneyimi sunmakta.

Ayrıca oyunu tadında oynamak için aman aman bir sisteme ihtiyacınız yok, örnek vermek gerekirse benim ölü dizüstü bilgisiyarımda akıcı olarak oynanılabiliyor, bu da tabii ki oyunculara daha cazip geliyor.

Bu kadar konuştuk, şimdi de oyundan bir kaç görseli inceleyelim.
B9A0C6D1-2ED7-41CB-8F81-001C1A149E5C.jpeg

820A2520-11E1-4E0F-A744-24FE34489EED.jpeg

4736C98C-343B-4E14-BF7C-0B437D93B3BA.jpeg

526A7592-3659-45B4-8BAD-1BB7B079B55B.jpeg


Oyuna ilk bakış
Artık oyun hakkında, olduğu kadar olmadığı kader xD, yeterince bilgiye sahipsiniz.Peki ya oyunun oynanışı? Biraz da buna değinelim.

Önce oyun modlarını görelim;
1.
Rekabetçi
2. Basit Eğlence
3. Ölüm Maçı
4. Silah Yarışı
5. Yıkım
6. Wingman
7. Weapons Expert
8. War Games
9. Headshots Only
10. Hunters-Gatherers
11. Stab Stab Zap

12. The Flying Scoutsman
13. Trigger Discipline
Rekabetçi: Rekabetçi modu resmi VALVE haritalarında yapılan ve sıralamanızı (rütbenizi) belirleyen maçlardır.
Basit Eğlence: Basit Eğlence klasik oyun modlarımız olan rehine kurtarma görevi ve bomba imha görevidir. (Modlardan herhangi biri rastgele gelir.)
Ölüm Maçı: Ölüm Maçında hedefiniz en fazla düşmanı öldürmektir.
Silah Yarışı: Silah Yarışı bir nevi Ölüm Maçı modu gibidir ancak silah seçemezsiniz.Öldürdüğünüz düşman sayısı başına oyun size yeni silah verir ve bu silahla düşman öldürmenizi ister.Kazanmak için en çok düşman vuran siz olmalısınız.
Yıkım: Yıkım Modu bir nevi Silah Yarışı moduna benzer ancak bu sefer ölünce yeniden dirilemezsiniz.
The Flying Scoutsman: Oyunun bu modu yerçekimini düşürür ve havada uçmanızı sağlar. Bir SSG08, bir bıçak ve reflekslerinizle düşmanı yere yığmanız ve takımınızla onların işini bitirmeniz gerekiyor.

NOT: İtalik yazdığım oyun modları sadece belirli bir süre erişime açılmış, daha sonra yerlerini yeni modlar almıştır.Bu yüzden sadece hala aktif olarak oynanabilen The Flying Scoutsman (Türkçe oynayanlarda Uçan Gözcü) modunu bilmeniz yeterli olacaktır.
71B49034-ED0E-4F29-8E80-0B557F37A27B.jpeg


Şimdi, diyelim ki oyunu yeni satın aldınız ve ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsunuz.O zaman okumaya devam edin!

İlk giriş
1. Sakın direk Rekabetçi gibi ciddi modlara girmeyin.
Bu size kesinlikle hiçbir yarar sağlamayacaktır, aksine rütbenizi olumsuz yönde etkileyecektir.Size önerim, ilk önce size uygun sensivityi ve nişangahı bulun.Bunu atölye haritası yardımıyla yapabilirsiniz.

2. Bir iki maça girerek iyi oynayamazsınız, biraz sabredin.Şu anda oyunda görülen büyük sorunlardan biri de bu, oyunu yükleyen bir iki el Basit Eğlence ve benzeri girdikten sonra Rekabetçi gibi ciddi modlara yöneliyor.Bu da tabii ki alıştırma yapmış diğer yeni oyuncuları olumsuz etkiliyor.Ondan banane demeyin, bir gün sizin de başınıza gelebilir.

3. Baktınız ki diğer oyuncularla olmuyor zorlamayın, botları tercih edin.Ne kadar küçümsesek de özellikle uzman botlar yeni başlayan oyuncular için oldukça faydalı olabiliyor.Ben bile hala bu botlara ölebiliyorsam, sizin de bir göz atmanızda fayda vardır bence.

4. Botlar da mı olmadı? Üzülmeyin! Siz kötü bir oyuncu değilsiniz.Herkes oyuna direk adapte olacak diye bir şey yok.Botların size zor gelmesi sizi aşağılanacak bir oyuncu yapmaz! Bunun yerine aim haritalarına yönelmeniz gerektiğini gösterir.Aim haritaları oyuna daha iyi adapte olmanızı sağlayacaktır.Aynı zamanda nişangahınıza hakik olmanıza yardımcı olacaktır.

5. Tamam, iyi güzel oynuyorum.Şimdi Rekabetçi girebilirsi... Hey hey, bir dakika! Öyle bodoslama Rekabetçi girerseniz rütbenize yazık edersiniz.Kendinize seviyenize uygun Türk takım arkadaşları bulun! Neden mi? Rus karabelalarından korunmak için tabii ki! Ayrıca takım arkadaşınızın sizin seviyenizde veya sizin seviyenize olabildiğince yakın olmasına özen gösterin.Gidip de Global ile maç girerseniz kendinizi geliştirmezsiniz.Sadece, tabi yapabilirseniz, eğlenirsiniz.

6. Takımım var, aimim fena değil.E tamam o zamam girelim artık demeyin! Biliyorum sıkıldınız ancak emin olun dediklerimi uygularsanız, en azından uygulamaya çalışırsanız, oyundan zevk alırsınız.Aksi taktirde tek yaptığınız rütbe düşmek olur.
Her neyse, hala hazır olmamanızın sebebine gelelim.Profesyonel oyuncuları izleyin ve haritalar için yapılmış taktik videolarına göz atın! Bunun size çok büyük bir getirisi olacağına emin olabilirsiniz.Çoğu profesyonel oyuncunun örnek alınacak bir dolu yönü var.

7. Artık girebilirsiniz! Size uygun bir takımınız, yeteri kadar bilginiz ve güçlü bir aiminiz var.Buradan gerisi tamamen size kalmış, kendinizi oynaya oynaya geliştireceksiniz, tabii ki ben de konularımla ucundan ittireceğim xD, ve uzmanlaşmaya başlayacaksınız.

KAPANIŞ: Buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim! Eğer konuyu yararlı bulduysanız beğen tuşuna tıklayabilir ve yorum yapabilirsiniz.Ayrıca herhangi bir yazım veya bilgi hatası bulursanız yorumlarda belirtmekten çekinmeyin!
Yeni konuyla birlikte oyuna biraz daha giriş yapacağız, takipte kalın!


 


Son düzenleme:

Scully

YASAKLANDI
Mesajlar
23
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
34
Puanları
70
Ruh hali
Bilgisayar oyunlarıyla köleleştirilen bir nesil için fazla canice bir seçim.
 

lSincapl

Nether Yerlisi
Mesajlar
2,060
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
2,108
Puanları
6,790
Özet geçiyorum bam küt silahlar var belli aralıklar ile grafikleri güncelleyip yayınlıyor.
 

GrkmDgn

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
17
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
40
Puanları
280
Ruh hali
Konu güncel, 2. konu yolda.
Yazım ve mantık hataları düzeltildi.
 

CowboyBebopTR

Elmas Madencisi
Mesajlar
886
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
905
Puanları
2,210
Ruh hali
Birçok şeyi tek konuda toplamak iyi olmuş. Milyar milyon tane böyle konu var ama ilk kez böyle toplu biçimde görüyorum.

(Türk oyuncuları Rus oyunculardan daha kanser)
 

GrkmDgn

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
17
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
40
Puanları
280
Ruh hali
Birçok şeyi tek konuda toplamak iyi olmuş. Milyar milyon tane böyle konu var ama ilk kez böyle toplu biçimde görüyorum.

(Türk oyuncuları Rus oyunculardan daha kanser)
Teşekkür eder, yayınlanınca 2. konuyu da okumanı öneririm.
 

FFHD

orda her kiminleysen, belki sevgilinleysen...
Mesajlar
969
En iyi cevaplar
21
Beğeniler
1,469
Puanları
2,680
Parça parça bilgileri tek bir konuda toplamak akıllıca olmuş. Tek bir eksik var bana göre: 0'dan CS:GO'ya deyince aklıma "kayıt olma, sistem gereksinimleri, başlangıçta ne yapmalıyız" gibi başlıklar geliyor. Bu başlıklara başka bir konuda değinirsen, sevinirim.
 

GrkmDgn

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
17
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
40
Puanları
280
Ruh hali
Parça parça bilgileri tek bir konuda toplamak akıllıca olmuş. Tek bir eksik var bana göre: 0'dan CS:GO'ya deyince aklıma "kayıt olma, sistem gereksinimleri, başlangıçta ne yapmalıyız" gibi başlıklar geliyor. Bu başlıklara başka bir konuda değinirsen, sevinirim.

Girişte de belirttiğim gibi, bu konu büyük bir konu zincirinin ilk konusu.Yakında dediğin konuların çoğuna değineceğim.Ayrıca sistem gereksinimlerini eklemek aklıma gelmemişti.En olmadı seriye sıkıştıracağım.

Başlangıçta ne yapmalıyız derken ne demek istediğini anlayamadım.İlk bakış yeterli değil mi sence?
 

FFHD

orda her kiminleysen, belki sevgilinleysen...
Mesajlar
969
En iyi cevaplar
21
Beğeniler
1,469
Puanları
2,680
Girişte de belirttiğim gibi, bu konu büyük bir konu zincirinin ilk konusu.Yakında dediğin konuların çoğuna değineceğim.Ayrıca sistem gereksinimlerini eklemek aklıma gelmemişti.En olmadı seriye sıkıştıracağım.

Başlangıçta ne yapmalıyız derken ne demek istediğini anlayamadım.İlk bakış yeterli değil mi sence?
Başlangıçta ne yapmalıyız" şöyle: "oyuna nasıl girilir, skin nasıl alınır" bunlardan bahsetsen hoj olur.
 

Üst