2020 Yılının İlk Yarısında En Çok Satış Yapan Oyunlar!

DarkSad

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
28
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
34
Puanları
190
Ghost of Tsushima.jpg


2020 Yılının İlk Yarısında En Çok Satan Oyunlar!
Merhaba değerli forum okurları, Bu konumuzda sizlerle 2020 yılının ilk yarısında en fazla satış yapan ve yapımcı firmasına en çok para kazandıran oyunlar hakkında konuşacağız. Fazla uzatmadan konumuza geçelim.

Her yıl tonlarca firma bambaşka temalarda oyunlar çıkarıyor. Bazıları eleştirmenler tarafından düşük notlar alırken bazıları ise çok iyi eleştirilere şahit olabiliyor. Bu sene içerisinde onlarca oyun çıkarıldı fakat neredeyse hiçbiri sayacağımız oyunlar kadar iyi satış rakamlara ulaşamadı. Bu konumuzda 2020 yılının ilk yarısında çıkarılıp en fazla satış rakamına ulaşan oyunları sıralayacağız. Sıralama içerisinde oyunlar hakkında bazı bilgiler vereceğiz, bilgiler şu şekildedir: Yapımcı firma, hikaye hakkında ufak detaylar, oyunun türü, çıkış tarihi, satış sayısı ve çıkarıldığı platformlar. Oyunu oynamadıysanız önceden uyarmak isterim. Konu, ufakta olsa spoyler içeriyor. Şimdi konumuza geçiş yapalım!


9Os4XFeayn-hYt7kLnNpXKA-RpE8QAHeHrRH2kfOdHw.jpg


5 - Animal Crossing: New Horizons
Nintendo tarafından Nintendo Switch adlı platform için geliştirilen ve 2020 yılının Mart ayında çıkış yapan oyunumuz, yaşam ve kampçılık simülasyonudur. Animal Crossing serisinin 5. oyunu olan New Horizons, şehir hayatından bunalanlar için köy havası yaratan ve oyuncuları kendine kısa süre içerisinde bağlayan oyundur. Rol yapma ve simülasyon oyunda kendi kasabanızı oluşturmaya çalışıyorsunuz. Oyun hakkında verdiğimiz bilgiler bittiğine göre diğer oyunumuza geçiş yapabiliriz.

the-last-of-us-part-2-fanartwork-br-1920x1080.jpg


4 - The Last of Us Part II
The Last of Us Part II, Naughty Dog tarafından PlayStation 4 için geliştirilen, aksiyon ve macera oyunudur. İlk oyunun ardından büyük ilgi gören The Last of Us serisi, 19 Haziran 2020 tarihinde oyuncular huzuruna sunulmuştu. Kısa sürede büyük satış rakamlarına ulaşan The Last of Us Part II, Metacritic'te 100 üzerinden 94 alarak bu yılın en çok beğenilen oyunları arasında yer aldı. Hikayeyi özetleyecek olursak ABD'de oluşan pandemi sonrası hayatta kalmaya çalışan Ellie ve Joel adlı iki kişinin hikayesini anlatıyor. Bunun sonucunda enfekte olmuş kişileri öldürerek veya onlardan kaçarak hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Hikayeyi özetlediğimize göre diğer oyunumuza geçebiliriz!

54Lcp4kdue9ZCckRY5QU8k.jpg


3 - Paper Mario: The Origami King
Dünyanın en büyük oyun klasikleri arasında yer alan Mario'nun kağıt şeklindeki oyunu Paper Mario: The Origami King, Intelligent Systems tarafından Nintendo Switch adlı platforma geliştirilen ve ana amacı prensesi kurtarmak olan Mario'nun hikayesini anlatan oyunumuz, 17 Temmuz 2020 yılında aksiyon-macera, rol yapma, platform ve bulmaca oyunu kategorisinde karşımıza sunulmuştur. Paper Mario: Color Splash'ın devamı niteliğindeki oyunumuz, Mario serisinin son ürünüdür.

social-share-image.jpg


2 - Call of Duty: Modern Warfare
Dünyanın en çok oynana savaş oyunu serisi Call of Duty'nin 2019 yılında çıkan ve dünyayı en çok sallayan oyunu Call of Duty: Modern Warfare, listemizde 2. sırada yerini alıyor. Activision tarafından tüm platformlara sunulan oyun, Infinity Ward tarafından geliştirilmektedir. 23 Ağustos 2019 tarihinde oyun dünyasına sunulan oyun, birinci şahıs bir nişancı oyunudur.


1519396.jpg


1 - Ghost of Tsushima
2020 yılına damga vuran Ghost of Tsushima adlı samuray oyunumuz, listemin ilk sırasında yerini aldı. Listemiz Temmuz ayını da içine aldığı için bu oyunu da listemize dahil ediyoruz. Sucker Punch Productions tarafından geliştirilen ve Sony tarafından PlayStation 4 platformuna sunulan oyun, açık dünyaya sahip bir samuray oyunudur. Moğol istilasına şahit olmuş Ghost of Tsushima adasının yeniden yükselişini anlatan oyunumuz, 17 Temmuz 2020 tarihinde yayınlanmıştır.

Bu konumuzda sizlerle 2020 yılının ilk yarısında en fazla satılan oyunları ele aldık. Konumu okuduğunuz için teşekkür ederim, sağlıcakla kalın!
 



Üst