Bayramınız Kutlu Olsun :)

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
Cahallık başa beladır beyler.Bayram günleri küsler barışır şu ikisinin veya bu üçünün bayramı mübarek olmasın diye bir şey yoktur.
Ayrıca bayramınız kutlu olsun denmez mübarek olsun denir çünkü milli bayramlar da kutlu olsun deniliyor bu ise dini bayram.
Herkesin bayramı mübarek olsun.

I

Iskekorowakurwa

Ziyaretçi
Cahallık başa beladır beyler.Bayram günleri küsler barışır şu ikisinin veya bu üçünün bayramı mübarek olmasın diye bir şey yoktur.
Ayrıca bayramınız kutlu olsun denmez mübarek olsun denir çünkü milli bayramlar da kutlu olsun deniliyor bu ise dini bayram.
Kut kelimesi, Eski turklereden kalma bir kelimedir. Mubarek kelimesiyle aynı anlama gelmektedir.

• Beğen
Reactions: DIO

CoolBoy12

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0

Küsler Barışırmış. Lafa Bak Allah Aşkına. O 2'siyle Asla Konuşmayacağım Ben Daha !

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
Küsler Barışırmış. Lafa Bak Allah Aşkına. O 2'siyle Asla Konuşmayacağım Ben Daha !
Bana ne. ne yaparsan yap efendimiz boyle buyuriyor bana degil ona soyle.[DOUBLEPOST=1412460115,1412458925][/DOUBLEPOST]
Kut kelimesi, Eski turklereden kalma bir kelimedir. Mubarek kelimesiyle aynı anlama gelmektedir.
Kut – Türk, Moğol ve Altay şamanizmin de ve halk inancında kutsal enerji, yaşam gücü. Hut, Kud, Gut da denir. Moğollar Kutag, Hutag derler.

Mübarek =
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Bu tür kafalara bayılıyorum aslın da.Ben sana şöyle desem tersler misin acaba? 23 Nisanın Mübarek olsun.Gariplik var değil mi?
Aslın da iki kelime de aynı diye bilirsin fakat Kut çok daha farklı bir anlama geliyor.Hiç şöyle bir şey duymuşmuydun? Kut Anlayışı.
Kutlu kelimesiyle Mübarek kelimesi aynı anlama geliyor Kut kelimesiyle Mübarek aynı anlama gelmiyor ne yazık ki.
Her şeyin bir adabı vardır Dini bayramlar da ve Dini günler de Mübarek kelimesi kullanılır.Milli bayramlar da ve kutlamalar da ise Kutlu kelimesi kullanılır.Doğum günün Mübarek olsun :lol: deseler sana aşırı garip geliyor değil mi? E ama ikisi de aynı anlamda!Olmuyor işte ikisi aynı anlam da ola bilir fakat kullanıldıkları yer ve söyleniş tarzları farklı.
Aslın da 23 Nisanın Mübarek olsun da ki terslik Kurban bayramın kutlu olsun da da var fakat herkes bunu tam olarak anlamıyor ne yazık ki. Ayrıca dini bayramlar da kutlu kelimesini genel de zengin sosyetik dediğimiz topluluklar da bulunan dinle pek bir bağı olmayan kişiler kullanır.
Şimdi anladın mı?

Kut =
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Son düzenleme:
I

Iskekorowakurwa

Ziyaretçi
@B35T14 tabii ki aynı anlama gelmiyorlar, fakat anlamlarının yakın olduğunu anlatmak istedim. Kut kelimesi mutluluk anlamına gelmektedir. Mübarek kelimesi ise dini manada Mutluluk gibi bir şeydir. Milli bir bayramda dini mutluluk yaşayamayız, ama dini bir bayramda mutlu olabiliriz. Anlatmak istediğim buydu :)

• Beğen

DIO

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En iyi cevaplar
0
@B35T14 tabii ki aynı anlama gelmiyorlar, fakat anlamlarının yakın olduğunu anlatmak istedim. Kut kelimesi mutluluk anlamına gelmektedir. Mübarek kelimesi ise dini manada Mutluluk gibi bir şeydir. Milli bir bayramda dini mutluluk yaşayamayız, ama dini bir bayramda mutlu olabiliriz. Anlatmak istediğim buydu :)
Ama çatal ensenden girdi ağzından çıktı :lol: benim anlatmak istediğim ise ikisinin mertebesiydi bir nevi. :lol:
Kut mutluluk anlamına geliyor fakat mutluluktan daha çok daha farklı şeyler için kullanılıyor genellikle ve kullanılmış ta zamanın da :D

I

Iskekorowakurwa

Ziyaretçi
Ama çatal ensenden girdi ağzından çıktı :lol: benim anlatmak istediğim ise ikisinin mertebesiydi bir nevi. :lol:
Kut mutluluk anlamına geliyor fakat mutluluktan daha çok daha farklı şeyler için kullanılıyor genellikle ve kullanılmış ta zamanın da :D
Hep haklı çıkacağım diye bir şey yok, bu kez sen haklı çıktın :D

• Beğen