Belge Alabilirmiyim ?

Forestyle

Yeni Üye
En iyi cevaplar
0
Arkadaşlar öncelikle merhaba.
Ben 9.sınıf öğrencisiyim bundan 3 hafta önce bir çocukla facebooktan tartıştık çocuk sınıfıma geldi ve bana sataştı.Bunun üzerine arkadaşlarım çocuğu ayırarak sınıftan dışarı kovdu.Çocuk çıkışta arkadaşlarını toplamış ve kavga büyüdü.Ben olay büyümesin diye eve gittim ama oralar başka sınıflarla fln iyice karışmış.Bu olaydan 3 gün sonra müdür yardımcısı 3 sınıf arkadaşım ve beni yanına çağırdı.Olayın nasıl olduğunu anlattıran bir kağıt yazdık üçümüzde (arkadaşin biri olayı en yakından gördü diye çağrıldı) daha sonra 4 hoca da kağıtları sıra sıra okudu.Sonra bir daha böyle durum olduğunda onlara gitmemizi bir daha böyle bir durum olursa sicilimize işleneceğini ve hayatımızın yanacağını o yüzden böyle olaylara karışmamamızı böyle bir durum olduğunda yanlarına gitmemizi fln söylediler.Daha sonra bizi sınıflarımıza geri yolladılar.Eve kağıt vb. hiçbir şey gelmedi velime vs. haber verilmedi.
Şimdi benim sorum şu:
Karneler yaklaştı ve ortalamam teşekkür belgesine yetiyor.Belge vermeme gibi bir durum olabilir mi ?
İyi Günler...

Exo

Gray
Emektar Üye
En iyi cevaplar
0
Yapılan suçlar, kavgalar ve huzur bozan rahatsızlıklar durumunda kişi bir savunma raporu yazar. Bu olay büyümediyse geçerli. Olay büyük noktalarda ise sicilinize işlenir. Tüm hayatınız boyunca sizi takip eder. Belge ile ilgilide bir duruma etki etmez.

Forestyle

Yeni Üye
En iyi cevaplar
0
Yapılan suçlar, kavgalar ve huzur bozan rahatsızlıklar durumunda kişi bir savunma raporu yazar. Bu olay büyümediyse geçerli. Olay büyük noktalarda ise sicilinize işlenir. Tüm hayatınız boyunca sizi takip eder. Belge ile ilgilide bir duruma etki etmez.
yani belge almama engel değildir ? Yanlış hatırlamıyorsam şöyle bir kural vardı:
Kınama'ya 10 puan
Davranış notundan düşürülüyor ve davranış notun 100 değilse belge alamıyorsun ama galiba kınama suçunda eve kağıt geliyor ?[DOUBLEPOST=1420705244,1420705199][/DOUBLEPOST]Bu arada : evet doğru bir savunma raporu yazdırıldı.

Forestyle

Yeni Üye
En iyi cevaplar
0
Yok be olum bişi olmaz. Bundan 1 ay veya 35 gün önce filan, 16 Kişi çıkışımıza geldiler. Ben lise 1 e gidiyorum, arkadaşlarımda öyle. Onlar ise 12. sınıf, Ben abileri aradım bütün herkesi topladık tabi bunların haberleri yok. Abiler beni aradı dalın dediler. Allah ne verdiyse giriştik, bi baktık arkadan abilerde geliyo. Neyse işte adamların ağzına koyduk. Sonra polis filan geldi bizi emniyete aldılar sorgu filanda filanda. Ardından okul müdürü savunmöa yazdırttı disiplin kurulu falan filan derken hiçbişey olmadı B) Evdekilerde bir şey bilmiyor, sıkıntı olmadı. Sende endişilenme bir şey olmaz.
teşekkür ederim :) bizim olayda buna yakındı karşı taraf dışardan adam toplamıştı.Zaten dışardan adam toplamak başlı başına bir disiplin suçu oluyor galiba

Moderatör tarafından düzenlendi:

Sherien

Elmas Madencisi
En iyi cevaplar
0
Sıkıntı yok da 9. sınıfsınız daha ne olayı oluyor böyle aranızda.. Fazla milletle muhattab olmayın.. İleride zaten anadolu lisesi ise tm - mf falan seçersiniz.. Belki kavga ettiğinle aynı sınıfa düşersin.. İnsanlarla iyi geçin.. Sınıf değiştirememe gibi bir durum da söz konusu.. O yüzden lisede fazla milletle uğraşmayın.. Dersinize bakın..

Forestyle

Yeni Üye
En iyi cevaplar
0
Sıkıntı yok da 9. sınıfsınız daha ne olayı oluyor böyle aranızda.. Fazla milletle muhattab olmayın.. İleride zaten anadolu lisesi ise tm - mf falan seçersiniz.. Belki kavga ettiğinle aynı sınıfa düşersin.. İnsanlarla iyi geçin.. Sınıf değiştirememe gibi bir durum da söz konusu.. O yüzden lisede fazla milletle uğraşmayın.. Dersinize bakın..
zaten bunu bu olaydan sonra iyice anladım :)

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
Disiplin suçlarının sevk edilmesine dair her yıl sonunda disiplin kurulu ve idari kurul toplanır bunun üzerine karar alır.
Eğer öğrencinin suçu af edilirse aldığı uyarı / uzaklaştırma olarak kalır.
Yani suç büyük değilse sicile işlenme gibi durumlar yoktur.
Belgede sahtecilik, kavga ve siyasi görüş içeren cümleler kurmak bunlara dahil.
Öğretmene hakaret / şiddet gibi büyük suçların affı genelde olmuyor.
Fakat af etmek kurulun elindedir sicile işlenecek diye bir zorunluluk yok.

Forestyle

Yeni Üye
En iyi cevaplar
0
Disiplin suçlarının sevk edilmesine dair her yıl sonunda disiplin kurulu ve idari kurul toplanır bunun üzerine karar alır.
Eğer öğrencinin suçu af edilirse aldığı uyarı / uzaklaştırma olarak kalır.
Yani suç büyük değilse sicile işlenme gibi durumlar yoktur.
Belgede sahtecilik, kavga ve siyasi görüş içeren cümleler kurmak bunlara dahil.
Öğretmene hakaret / şiddet gibi büyük suçların affı genelde olmuyor.
Fakat af etmek kurulun elindedir sicile işlenecek diye bir zorunluluk yok.
peki bu olay bu dönem sonu benim belge almamı etkiler mi ?

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
peki bu olay bu dönem sonu benim belge almamı etkiler mi ?
Suçuna bağlı.
Her yıl sonunda suça bağlı olarak ;
Kınama 10
Uzaklaştırma 20
Atılma 40
Eğitim dışına çıkarılma 80
Puan düşürür.
Bu taktirde Uzaklaştırma dahi alsan teşekkür.
Kınama dahi alsan taktir belgesi alabilirsin.

Forestyle

Yeni Üye
En iyi cevaplar
0
bıçak çekilip birinin bi tarafına sokulmadıysa bi şey olmaz
yok Allah'a şükür öyle bir durum olmadı :)[DOUBLEPOST=1420717329,1420717268][/DOUBLEPOST]
Suçuna bağlı.
Her yıl sonunda suça bağlı olarak ;
Kınama 10
Uzaklaştırma 20
Atılma 40
Eğitim dışına çıkarılma 80
Puan düşürür.
Bu taktirde Uzaklaştırma dahi alsan teşekkür.
Kınama dahi alsan taktir belgesi alabilirsin.
alınabilir mi ? benim okuduguma göre bu puanlar davranış notundan düşürülüyor davranıs notun 100 olmazsa belge alamıyordun.

Alps

Lapis Toplayıcısı
En iyi cevaplar
0
yok Allah'a şükür öyle bir durum olmadı :)[DOUBLEPOST=1420717329,1420717268][/DOUBLEPOST]
alınabilir mi ? benim okuduguma göre bu puanlar davranış notundan düşürülüyor davranıs notun 100 olmazsa belge alamıyordun.
Davranış notu da aynı diploma notu gibi 70+ 85+ şeklinde diye biliyorum ama...
147'yi ararsan seni bilgilendirebilir.