on leaving of region "bolge13":
send "13. bölgeden çıkış yaptın"
on entering of region "bolge13":
send "13. bölgeye giriş yaptın"
çalışmıyor lütfen yardımcı olurmusunWorldGuard ile olayın olmasını istediğin alanı yani "region"u oluşturman gerekiyor. Oluşturduktan sonra yazdığın skriptinde aşağıdaki kodu kendine göre düzenleyerek kullanabilirsin. Aşağıdaki kodda bulunan "bolge13" yazısını senin WG atarken "region"a verdiğin isim ile değiştirmen gerekiyor.
Kod:on leaving of region "bolge13": send "13. bölgeden çıkış yaptın" on entering of region "bolge13": send "13. bölgeye giriş yaptın"
Yapacağın şeye örnek verecek olursam bir değişken tutarak oyuncunun alan içerisinde olduğu zamanlarda değişkene 1 değerini, alan dışarısında olduğu zaman ise 0 değerini verebilirsin. Önceden yazmış olduğun soy skriptin içerisinde de bu değişkenlerin değerini kontrol ederek olacakları ayarlarlayabilirsin.
Nerede hata alıyorsun? Neyi yapamıyorsun?çalışmıyor lütfen yardımcı olurmusun
wg alanına girince mesaj gelmiyorNerede hata alıyorsun? Neyi yapamıyorsun?
WorldGuard sunucunda yüklü mü? Yüklü değil ise çalışmaması normal. Ayrıca WorldGuard ile Skript'in son sürümlerini kullanmanı öneriyorum. Ayrıca oyuncuların olduğu bölgeyi "if" ile de kontrol edebilirsiniz.wg alanına girince mesaj gelmiyor
command /kontrol:
trigger:
if "%region at player%" contains "bolge13":
send "13. bölgedesiniz"
yardımcı olurmusunNerede hata alıyorsun? Neyi yapamıyorsun?
on rightclick on sign:
if line 1 of the clicked block is "&2[Soyy]":
if {gore.%player%} is not set:
send "&a&l hey suclu 35 saniye Boyunca Bu Alandan Ayrılmassan! vede olmessen soygunu tamamlarsin"
broadcast "&a&lPolisler Cabuk gelin &b&l%player% &a&ladli oyuncu &4&lLokanta &a&lsoyuyor!"
on entering of region "bolge13":
send "bolgeden cıktıgın icin soygun iptal edildi"
loop 35 times:
set {gore.%player%} to true
if {gore.%player%} is set:
wait 1 second
else:
stop
send "&a&lPolislerden kurtuldun dostum ve parani aldin"
execute console command "eco give %player% 4500"
yardımcı olurmusun
onu bu koda nasıl ayarlayabilirim ?
on rightclick on sign:
if line 1 of the clicked block is "&2[Soyy]":
if {gore.%player%} is not set:
send "&a&l hey suclu 35 saniye Boyunca Bu Alandan Ayrılmassan! vede olmessen soygunu tamamlarsin"
broadcast "&a&lPolisler Cabuk gelin &b&l%player% &a&ladli oyuncu &4&lLokanta &a&lsoyuyor!"
if "%region at player%" contains "bolge13":
send "bolgeden cıktıgın icin soygun iptal edildi"
stop
loop 35 times:
if {gore.%player%} is set:
wait 1 second
else:
stop
send "&a&lPolislerden kurtuldun dostum ve parani aldin"
WorldGuard sunucunda yüklü mü? Yüklü değil ise çalışmaması normal. Ayrıca WorldGuard ile Skript'in son sürümlerini kullanmanı öneriyorum. Ayrıca oyuncuların olduğu bölgeyi "if" ile de kontrol edebilirsiniz.
Kod:command /kontrol: trigger: if "%region at player%" contains "bolge13": send "13. bölgedesiniz"
hata verdi buyrun hataKod:on rightclick on sign: if line 1 of the clicked block is "&2[Soyy]": if {gore.%player%} is not set: send "&a&l hey suclu 35 saniye Boyunca Bu Alandan Ayrılmassan! vede olmessen soygunu tamamlarsin" broadcast "&a&lPolisler Cabuk gelin &b&l%player% &a&ladli oyuncu &4&lLokanta &a&lsoyuyor!" if "%region at player%" contains "bolge13": send "bolgeden cıktıgın icin soygun iptal edildi" stop loop 35 times: set {gore.%player%} to true YARDIM EDİCEK YOKMU if {gore.%player%} is set: wait 1 second else: stop send "&a&lPolislerden kurtuldun dostum ve parani aldin" execute console command "eco give %player% 4500"
WG ile "bolge13" isimli "region" oluşturmaz isen bu skript çalışmayacaktır. Ayrıca skript bilmediğim için hatalarım olabilir.
O kadar da büyük bir hata değilmiş gerçi, sadece boşluk ve parametre hatası olduğunu söylüyor. Ama kodda mantık hatası vardı, o ufak hataları düzeltip koyayım şuraya:hata verdi buyrun hata
rightclick on sign:
line 1 of the clicked block is "&2[Soyy]":
{gore.%player%} is not set:
send "&a&lHey suçlu! Eğer 35 saniye boyunca bu alandan ayrılmazsan ya da ölmezsen bu soygunu tamamlarsın."
broadcast "&a&lPolislerin dikkatine: &b&l%player% &a&ladlı oyuncu &4&lLokanta&a&l'yı soyuyor!"
loop 35 times:
"%region at player%" contains "bolge13":
{gore.%player%} is set:
wait 1 second
else:
stop
else:
send "&c&lBölgeden çıktığın için soygun iptal edildi."
stop
send "&a&lPolislerden kurtuldun dostum, ve paranı aldın."