Birkaç konuda bilgiye ihtiyacım var

Arouwnth

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
Birkaç konuda bilgiye ihticayım var, hiç server kurma deneyimim olmadı daha önce.
Aşağıdaki soruları kopyalayıp altlarına cevaplarını yazarsanız çok yardımcı olmuş olursunuz, şimdiden teşekkürler.

+Hiçbir host satın almadan, kendi bilgisayarımdan server kurarsam bilgisayarım kapanınca serverda kapanırmı?
-

+Eğer kapanıyorsa kapanmaması için kullanılacak bir program varmı?
-

+Bilgisayarımın 12 GB RAM'i var hepsini birdenmi server'a kullanır yoksa benmi ayarlıyorum?
-

+Kendim ayarlıyorsam kaç GB'ını servera vermem hem bilgisayarım hemde server açısından sağlıklı olur?
-

+Host satın alıp server kursam sadece premium üyelerin girebilmesini sağlayabilirmiyim?
-

+Bilgisayarım üzerinden server kurmamda yardımcı olacak bir rehber videosu biliyorsanız link paylaşırmısınız?
-
[DOUBLEPOST=1389113864,1389113569][/DOUBLEPOST]Güncelleme:
Host satın alıp server kurardım ama daha önce hiç deneyimim olmadığı için ilk başta bir serverda deneyim kazanmak istiyorum. Açarsam serverı sadece hunger games ve mini oyunlar üzerine bir server açmayı planlıyorum, dev maplerin ve kendi keşfim olan oyunların oynandığı. Bunun içinde paralı profesyonel bir ekip tutmak istiyorum. Serverı tamamladıktan sonra paralarını vereceğim, bu yüzdende işe deneyimli olarak başlamak istiyorum.

LegendofAnatolia

Kaptan Penguen
En iyi cevaplar
0
+Hiçbir host satın almadan, kendi bilgisayarımdan server kurarsam bilgisayarım kapanınca serverda kapanırmı?
- Evet kapanır. Sunucuyu bilgisayarınızda kurabilirsiniz fakat sunucu özellikleri çok düşük seviyede olur. Çok kasma ve lag sorunları yaşanır ayrıca küçük bir saldırıda sunucu çökebilir.

- Malesef yok sunucu kiralamalısın.

+Bilgisayarımın 12 GB RAM'i var hepsini birdenmi server'a kullanır yoksa benmi ayarlıyorum?
- Servere ram verilmez diye biliyorum. Versende bir şey fark etmez. Yine lag yine kasma sorunu yaşanır ve saldırılara karşı açık olur.

+Kendim ayarlıyorsam kaç GB'ını servera vermem hem bilgisayarım hemde server açısından sağlıklı olur?
- Yukarıda yazdığınız gibi siz vermiyorsunuz fakat sunucuda sadece ram önemli değil. Başka kriterlerde var.

+Host satın alıp server kursam sadece premium üyelerin girebilmesini sağlayabilirmiyim?
- İsterseniz sadece premiumlar girer isterseniz cracklılar da girebilir onu siz istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

+Bilgisayarım üzerinden server kurmamda yardımcı olacak bir rehber videosu biliyorsanız link paylaşırmısınız?
- İnternete bukkit server kurulumu yazarsanız birçok video karşınıza çıkar.

Bu arada sunucu hakkında kendini geliştirmek istiyorsan bilgisayarında sunucu kurup onla uğraş eklentileri falan öğren sunucu kiralamadan önce bu bilgini genişletmen gerek yoksa sunucu kiraladıktan sonra sunucuya fazla bir şey yapamazsın.

Arouwnth

Taş Madencisi
En iyi cevaplar
0
- Evet kapanır. Sunucuyu bilgisayarınızda kurabilirsiniz fakat sunucu özellikleri çok düşük seviyede olur. Çok kasma ve lag sorunları yaşanır ayrıca küçük bir saldırıda sunucu çökebilir.

- Malesef yok sunucu kiralamalısın.

- Servere ram verilmez diye biliyorum. Versende bir şey fark etmez. Yine lag yine kasma sorunu yaşanır ve saldırılara karşı açık olur.

- Yukarıda yazdığınız gibi siz vermiyorsunuz fakat sunucuda sadece ram önemli değil. Başka kriterlerde var.

- İsterseniz sadece premiumlar girer isterseniz cracklılar da girebilir onu siz istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

- İnternete bukkit server kurulumu yazarsanız birçok video karşınıza çıkar.
Teşekkürler, birde ben singleplayer'da map hazırlasam o mapi kurduğum zaman hostlu server'a taşıma şansım varmı?