Bu Oyun Bedava Ve Dünyadaki En iyi MMORPG

Eriniy

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Önce oyunda sıradan bir dünya vs dünya savaşından resimler.Hergün olan ve gece saat 4 bile dolu olan gündüz asla boşalmayan 3 ayrı gurubun sürekli savaştığı açık dünya PVP si olan ama (LOL cular alınmasın) LOL tarzı yani moba tarzı 5vs5 herkesin her eşyasının ve lvllarının eşit olduğu farklı haritalarda oynanabilen çeşitli ana görevleri tamamlayarak kazanabildiğiniz 5vs5 pvp oyunlarınında olduğu bir oyun.Oyunda dereceli ve normal PVP de var.Üstelik bunları oynamak için 1 tl bile ödemenize gerek yok.Ciddiyim.Oyunnun bu kısmı tamamen bedava.LOL gibi herkes eşit gir pvp yap çık.Açık dünya yani resimlerini verdiğim PVP de ise eşyalar önemlidir.Hertürli para ile alınabilen (oyunun expensionları hariç)dükkanda satılan her şey oyundaki kazandığınız altın ile oyunda alınabilir.Mesala resimlerdeki bikini,kanatlar,boynuz,ayakkabı.Herhangibi bir zırhın görünüşü istediğiniz şekilde değiştirilebilir.Yani ağır bir zırhı bikini yapabilirsiniz.WVW=Açık dünya PVP.5 adet birbirinden tamamiyle farklı harita var.Hepsinde bütük kalaler,ufak kaleler,kamplar,kuleler var.Kalelerde sabit toplar,mancınıklar,sıccak yağ dökme aletleri filan var.Bunlar düşmanalrca hasar verilerek yıkılabilir.Tamirde edilebilir.Yenileri inşa edilebilir.Oyudna herhangibi bir yer e birmancınık yada kapıları yıkmak için koç başı inşa edebilirsiniz.Hatta büyülü içine girerek kullandığınız golem(büyük tank gibi robot)bile inşa edilebilir.Her kalenin ve kulenin duvarları,kapıları yıkılabilir ve yamir edilibilir.Herhangibi bir duvarı belirli bir nokta değil.
Burada komutanlar olur.Resimlerde başında mavi kopmutan işareti olan bir oyuncu var.Aynı zamanda komutan hedefi belirler ve kuşatma silahlarını kurar.Takımında olanlar bunları inşa eder ve kullanır.Kumandan ne derse yapılır genelde bu savaşlar büyük ölçekli olduğunda kazanmak için ideal yöntemdir.Ayrıca oyunda gurupta olupta farklı yerlerde olanlar yada gurupta olmasa bile farklı bölgelerde yerlerde olanlarda vardır.Bunlar ufak çeteler yada tek başına takılan oyuncular olur.Bunların genellikle eski olanları(bende farklı bir sınıfla izci olarak oynarım ve tek başıma bir kampı rhatlıkla ele geçirebilirim)izcidir.İzciler düşmanın ana ordusunu izler,boşta kalan ufak hedefleri ele geçirir fazla kalabalık olmayan veya ana orduya yardıma giden düşman oyucularını öldürür.Düşmanın kamplarını yani ikmal desteğini keser.Bilgi sağlar ana düşmanın nerde olduğunu farklı bölgelerdekidurumları bildirir.Yani ister tek,ister büyük birordu ile istersenizde ufak birçete halinde oynayabilirsiniz.Her oynanışa göre farklı sınıflar ve sınıfların buildleri öne çıkar.Mesala büyük bir savaş olduğu için okçu ile girdimama tek takılsaydım sniper olarak oynardım.Gibi.

WVW de aynı zamanda sınıtrsız bir lvl sistemi vardır.Yani oynadıkça lvl atlanır ve bunun bir sınırı yok.Bu lvl karakterinizin gücüne etki etmez ama wvw deki mesala bineklerinizin özelliklerine,kuşatma silahlarını nekadar iyi kullandığınıza etki eder.Ama bunun için gereken maksimum lvl yani herşeyin fullenmesi için 1200 lvl.Bunun bir oyucuyla savaşırken etkisi olmasa bile genel anlamda sizin kendi gurubunuza daha yararlı olmanızı sağlar.Aynı zamanda yükek lvl olmak tecrübeli olmak anlamına gelir ve komutanlar genellikle yüksek lvl eski olan oyunculardan olur.Ben geçen yıl ve ondan önceki yıllarda komutanlık yaptım uzun süre ama daha sonra tek oynamaya başladım zaman zaman guruplara girerim okadar.

Birçok mmorpg var bu oyunda pek türk oyuncu yok. Bunun nedeni türk MMORPG kültürü.İlla öde ve kazan sistemi olan oyunları oynarlar.Knight,metin veya BDO gibi.BU oyunlarda cüzdanınız kadar güçlüsünüz.Guild Wars 2 de ise.Nekadar iyi oynarsanız o kadar.Onmilyon ödeyenle hiç para ödemeyen oyunda PVP de eşit.Oyunda her yeni expension çıkınca eşya kasamak lvl kasmak yok.Oyunun çıktığı ilk günden beri ne daha iyi bir eşya eklendi nede n lvl sınırı arttı.Yani oyunda 10 sene önce en iyi olan eşya ile iu anda en iyi olan eşya aynı.Oyunun expensionları 10-20 dolar gibi.Herşeyi almak alışzamanına göre 60-100 dolar gibi.Alınca pvp de bir farklılığınız olmuyor.PVE de içeriklere erişiminiz oluyor.Hikaye birçok farklı bölge,harita gibi.Yinede PVP için hiçbirşey ödemek zorunda değilsiniz.Ama bence her kuruşa değer.

Oyuna yüzlerce dungeon,açık dünya haritası(hepsini keşfetmek sizi birkaçsene oyalar zaten),aktif bir oyuncu topluluğu,saat farkı olmadan lol gibigirip birkaç el pvp atabileceğiniz PVP lobisi,her türden yarış,zıplama bulmacaları,labirentler,dünyadaki en iyi binekler var.

Tavsiye oynayın.
Bedava ve 6 gb ramlı herhangibi bir pc yeter

Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Mesela ben burada deadeye(sniper) ile izci iken.Düşmanın yerini ana orduya bildiriyorum.Onlar gider gitmez o kampı ben ele geçiricem.Düşman beni izlemez.İzlemeyi denerlerse acemidirler.Beni oynadığım sınıf nedeniyle yakalamak çok zordur.Ama onlarla direkt savaşa girmem kazanmama imkan olmaz çok kalabalıkoldukları için.BU resim dabah 9.54 de çekildi öncekiler akşam.Kampa ben saldırdığımda düşmanın haberi olur ama onla r gelene kada rele geçiririm şayet 2-3 kişi gelirlerse onları öldürürüm.Yeni oyucnular genell,ikle kalabalık halde takılır.Bu bölgede benimle tek karşılaşıp kaçmayan yada ölmeyen olmadı daha :D.Ayrıca bu harita oyunun en az popüler yerlerinden biri ama gördüğünüz gibi yinee kalabalık.LAG olmaz.Her haritanın belirli bir oyuncu sınır vardır.Şayet o sınır aşılırsa yeniserver açılır veya oyucnular girmek için sıra bekler.Oyun sürekli doludur.Steam de gece 4 de oynayan oyuncuu sayısı 3-4 bin ama oyucnuların %99 u steam den oynamaz..Oyunun kendi clientinden oynar.Oyunda eşya basarken kırılma upgrade yok.Birkere en iyi silahı yada zırhı aldınızmı o en iyi olarak kalır.Özetle oyun bedava ama PVE içeriklerinnin expensionları var.Her 1-2 senede bir yenisi çıkar.Oyunun birincisi bile halen aktif oyunculara sahip ve açık.Oyunaki ek içeriklerialdınızmı asla aylık para ödeme filan yoktur.Hiç olmadı.Oyunda hiçbir güçlendirici aşya para ilesatılmaz.Oyundaki en iyi zırhımı istiyorsunuz ne oyunda neden oyunun marketinde veya farklı biroyucnudan almazsınız.Takası bile yok.İlla kendiniz düşürceniz yada craftlıcanız.Yani öde ve kazan sistemi yok hiç olmadı.Eşya yaparken BDO yada knight gibi şanda bağlı kırılma,geçememe şandı yok.Malzemeyi topla eşyayı yap.Asla kırılmaz yapamama ihtimali yok.Oyudna birkere farm yapılır.On sene sonra bile o farm yaptığınız eşya ile oynarsınız çünkü daha iyisi yok.Ama siz daha güçlenirsiniz.Nasıl diceksiniz.Oyunda yeteneğe dayalı bir pvp düzeni var.Hepsinden öte yeni bir oyucnu oyunu 10 senedir oynayanları 1-2 ayda yakalayabilir.