Bu RPG Sistemi nasıl olmalı?

AyavefeTR

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
RPG sunucusu planlıyordum (Kurmak değil baya uğraştırır) . Planladığım sunucu Loncalar arası savaş olacak. Tabii bunun için bungeecord falan gerekebilir çünkü tek sunucu içinde böyle bir şey yapmak zorlayabilir. Ama düşündüğüm şey savaşların nasıl olacağı.Mesela savaşlar gerçek hayatta 1 saat falan sürse fakat biri çıkmak zorunda kalsa diğerleri ne olacak? Karşı takım savaşı kazanacak? Ayrıca eski çağ savaşlar biliyorsunuz 1000-100.000 ve daha fazla kişiyle oluyor. Böyle bir oyuncu kitlesi olmayacağı için NPC leri düşündüm başta. En iyi sunucularda bile lag yapmaz mı sizce böyle bir savaş?

İşte bu konuya kafa patlatacaklar ve fikirlerini sunacakları bekliyorum belki benim planladığım RPG "Minecraft" için uygun değildir veya minecraftı modlayıp yapmamız gerekiyordur? Fikirlerinizi bekliyorum :)

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Bilindik oyunlar üzerinden örnek vericek olursak eğer bir oyuncu oyundan çıkarsa ya eksik oyuncuya sahip takım kendi arasında oylama yapar oylama sonucunda oyun berabere biter yada oyun olduğu gibi devam eder. Npc olayına gelirsek npclerle yapay zeka kurabilmen çok zor. Lonca savaşları için ayrı bir sunucu açarsın FactionWars gibi bir pluginlede lonca arası savaş yapmak isteyen oyuncuları bu sunucuya çekersin.

AyavefeTR

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
Bilindik oyunlar üzerinden örnek vericek olursak eğer bir oyuncu oyundan çıkarsa ya eksik oyuncuya sahip takım kendi arasında oylama yapar oylama sonucunda oyun berabere biter yada oyun olduğu gibi devam eder. Npc olayına gelirsek npclerle yapay zeka kurabilmen çok zor. Lonca savaşları için ayrı bir sunucu açarsın FactionWars gibi bir pluginlede lonca arası savaş yapmak isteyen oyuncuları bu sunucuya çekersin.
Mod falan ile yapılabilir belki ama ismini unuttuğum Citizens eklentisi vardı npclerin düşmanını arkadaşını falan ayarlayabiliyordun canını armorunu vurduğu damage i falan. Teşekkürler

Jacops

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
Bence şöyle güzel olur 1 saat değilde en fazla 10 15 dakika 1 saat de şavaşa hazırlık.
Gerçek hayatta gibi yapsan internet gidebilir yada wc ye gitmesi gerekir annesi çağrırır vb.
Ve dediğin gibi çıkmak zorunda kalırlar haksızlık olur.
''Bizim loncadan adamımız çıktı yoksa alırdık.''
''Ne yapalım çıkmasaydı.''
Bunun gibi diyoglar olur sonra tartışma sövüşme sonra sunucuya kadar sövülür.
''Bu nasıl sunucu ya ben bırakıyorum''
Kelimesini görebilirsiniz.

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Bence şöyle güzel olur 1 saat değilde en fazla 10 15 dakika 1 saat de şavaşa hazırlık.
Gerçek hayatta gibi yapsan internet gidebilir yada wc ye gitmesi gerekir annesi çağrırır vb.
Ve dediğin gibi çıkmak zorunda kalırlar haksızlık olur.
''Bizim loncadan adamımız çıktı yoksa alırdık.''
''Ne yapalım çıkmasaydı.''
Bunun gibi diyoglar olur sonra tartışma sövüşme sonra sunucuya kadar sövülür.
''Bu nasıl sunucu ya ben bırakıyorum''
Kelimesini görebilirsiniz.
League of legends ve benzeri oyunlarda ki gibi oyundan ayrılanlara ceza verilirse bi miktar önlenebilir diye düşünüyorum :) veya oyundan ayrılan kişinin yerine bir başkası katılabilir.

Jacops

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
League of legends ve benzeri oyunlarda ki gibi oyundan ayrılanlara ceza verilirse bi miktar önlenebilir diye düşünüyorum :) veya oyundan ayrılan kişinin yerine bir başkası katılabilir.
Bir kere o sistemi yapmak o kadar kolay değil. :)
Sizin dediğiniz sistem counter strike'da var o sistemi yapanlar bilgi sahibi kişiler bu işi gerçekten bilen kişiler eğer dediğiniz sistemi yapmak elverişli olsa bunu mscg'de görürdük yada herhangi bir sunucuda.

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Bir kere o sistemi yapmak o kadar kolay değil. :)
Sizin dediğiniz sistem counter strike'da var o sistemi yapanlar bilgi sahibi kişiler bu işi gerçekten bilen kişiler eğer dediğiniz sistemi yapmak elverişli olsa bunu mscg'de görürdük yada herhangi bir sunucuda.
"RPG sunucusu planlıyordum (Kurmak değil baya uğraştırır)" demiş zaten arkadaş :) O yüzden istediğimiz kadar uçabiliriz.

Jacops

Bedrock Kaşifi
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
"RPG sunucusu planlıyordum (Kurmak değil baya uğraştırır)" demiş zaten arkadaş :) O yüzden istediğimiz kadar uçabiliriz.
Bir söz vardır bilene kolay diye arkadımışız belli ki bu işte yeni. :)
Bizim dediğimiz şeyi bu arkadaşın uygulaması benim ile senin aramdaki kadar uzak. :)

Personinblack

YASAKLANDI
En iyi cevaplar
0
Bir söz vardır bilene kolay diye arkadımışız belli ki bu işte yeni. :)
Bizim dediğimiz şeyi bu arkadaşın uygulaması benim ile senin aramdaki kadar uzak. :)
Son cümleyi anlayamadım ama arkadaşın amacı zaten projeyi hayata geçirmek değil :) Ayrıca bilgi düzeyini bilmiyoruz.

AyavefeTR

Zombi Katili
En iyi cevaplar
0
Ruh hali
Amacım düşüncelerinizi almaktı bundan dolayı "Sohbet" bölümüne yazdım konuyu. Teşekkürler

Rüzgarninja

Marangoz
En iyi cevaplar
0
Mod falan ile yapılabilir belki ama ismini unuttuğum Citizens eklentisi vardı npclerin düşmanını arkadaşını falan ayarlayabiliyordun canını armorunu vurduğu damage i falan. Teşekkürler
Mod değil, plugin.İsmi Sentry, dediğin gibi hasarını ayarlabiliyorsun ve Faction pluginini destekliyor.Böylece Düşman faction falan ayarlayabilirsin.