Thraenkost
Lapis Toplayıcısı
- En iyi cevaplar
- 1
Arkadaşlar ben C# üzerinde çalışıyorum.
C# dan sonra C++ öğrensemmi ?
Birbirlerine yakınlık ne kadar ?
C# dan sonra C++ öğrensemmi ?
Birbirlerine yakınlık ne kadar ?
Bende konu ile ilgili değil ama ooooooooooingggggggggggggC Sharptan sonra C PP gerekli değil demişti birisi bana. C Sharptan Javaya geçmekte kolaylıkmış, konuyla ilgili değil ama meeeeeeeeee![]()
Gerçekten neyden bahsettiğimi anlamadığımı var sayıyorum. Diksiyonumdan da kaynaklı olabilir.Python ve C# bilgim var.
html de biliyorum.
Nasıl ? Anlamadım.Gerçekten neyden bahsettiğimi anlamadığımı var sayıyorum. Diksiyonumdan da kaynaklı olabilir.
ilk öğrenirken phyton gibi gelir sana. Sadedir boşluklarla ok işaretleriyle falan takılırsın hep.
#include <iostream>
using namespace std;
int main() {
cout << "Merhaba Dunya !";
return 0;
}
5 SatırlıkHer dilde konsola merhaba dünya yazmakla başlatırlar değil mi ?
Böyle oluyor işte o C++'da.PHP:#include <iostream> using namespace std; int main() { cout << "Merhaba Dunya !"; return 0; }
İlgi alanımı bilmiyorumJava C#'a benzemez, C# Javaya benzer. Java C# dilinden eskidir. İkiside birbirine benzesede kullanın alanları farklıdır. Java ile her platforma uygun programlar yazabilirsiniz, C#'la ise Microsoft teknolojilerine bağlı gidersiniz.
Şimdi gelelim arkadaşın sorusuna. Öncelikle dil yapacağın işe göre belli olur. Kendine şunu sormalısın, İlgi alanım nedir? Web,mobil,masaüstü yada bir donanım. Aslında dil bilmek diye bir şey yoktur. Dil öğrenmek diye bir şey vardır. İyi bir yazılımcı ben dili bunu biliyorum demez. Eğer biliyorum derse bilki o yazılımcı değildir, kendini yazılımcı sanan bencildir. Hani yazılımcıların bi sözü vardır, Birçok dil bileceğine birini bil onda profesyonel ol. Her zaman bu mantıkla yürü. Önce ilgi alanını belirlemelisin yoksa C++ yada C# hiçbir işine yaramayacaktır.
O zaman neden bunları öğreniyorsun, ne işine yarayacak?İlgi alanımı bilmiyorum![]()
İşte nasıl bulacağım. Cevabı kendimde aramalıyım. Daha çok oyunlar ve kodlar ilgi alanıma gelir. Yazılımcı veya oyun geliştiriciliği olabilirim.O zaman neden bunları öğreniyorsun, ne işine yarayacak?
Yazılımcılık hepsini kapsar. (Web, Mobil, Masaüstü, Oyun Geliştiriciliği)İşte nasıl bulacağım. Cevabı kendimde aramalıyım. Daha çok oyunlar ve kodlar ilgi alanıma gelir. Yazılımcı veya oyun geliştiriciliği olabilirim.
Kodlar = yazılımcılık
oyun geliştiriciliği = oyunlar
Bu şekilde düşünüyorum. Yanlışta olabilir.