Casper'ın Kötü Olma Nedenleri

KebabReyiz

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
1-CASPER da ki özellik tekniği ile müşteriye bilgisayar aldırtma.

Bilmiyorum başınıza gelmiş midir fakat ben ilk başta CASPER'dan bakıyordum. Bilgisayar sonradan toplamaya yöneldim CASPER'dan baktığım zamanlarda fazla bilgisayar ile bilgim yoktu, işte eğer sizinde bilginiz yoksa kesinlikle CASPER almayı aklınızdan geçirmeyiniz.

CASPER da ki bilgisayarların özellikleri kağıdın da şuna benzer şeyler yazar.

Örnek: İntel i7 işlemci (alacak kişi daha ne olsun der), 8 gb ram (alacak kişi çok fena der), 2 gb ekran kartı (fakat ekran kartının modelini ve markasını müşteri temsilcisine sormadan bilemezsiniz budur işte CASPER da ki taktik :D) (alacak kişi çok iyi der).

Ama tabi ki aslı GT serisinden bir bakkal kartıdır.

2-Kasalarının çok kullanışsızlığı.

VATAN bilgisayarı kötüledik ama yine de orada ki adam bana bu kasanın içine ilerde bir şey takılamayacağını dedi. Evet gerçekten de doğru kasaları çok dardır soğutması ve hava dolaşımı kötüdür.

Bunun yanında kablolar arkadan dolanmış bile olsa kasanın içinde yine de bir kablo karmaşası görünür.

3-Monitörlerinin adiliği.

Bunu birçok forumdan duydum monitörleri çok adi diyorlar. Bazı kullanıcılar da ekranı silerken monitörün ayağının ortadan ikiye bölünüp kırıldığını söylüyor. Görüntüsü çok kötüymüş ben bu görüntüyü yinede ekran kartına bağlıyorum ama yanlışım varsa düzeltin.

CASPER da ki büyük monitörlerin görünüşü çok saçmaymış. Önünde ki CASPER yazısını büyük yazıyorlarmış ve buda monitöre bebek mühendisler tarafından tasarlanmış bir monitör havası katıyormuş.

Çok sayıda hatalı monitör güç kablosu veriyorlarmış, ekrandaki görüntü ikide bir gidiyormuş böyle olan kullanıcıların tek çözümü ya gidip bir kablo alması yada bu kadar sebep yüzünden monitörlerini çöpe atmasıdır.

4-Rezalet garanti.

Eğer CASPER bilgisayarınız varsa ve garantiye bir kez bile olsa gitmişse yandınız çünkü o bilgisayar %85 yapılamıyor %15 oranla yapılsa bile her zaman düzenli olarak servise gidiyor.

5-Reklam taktiği.

Bir CASPER reklamı izlerseniz iştahınız kabarır fakat adam reklamda sadece şunları der. Yeni nesil intel işlemcili. CASPER senin hayatın senin teknolojin. Bilgisayar hakkında çok fazla bilgi vermezler ve iştahınızı kabartırlar.

6-Para yüksekliği.

Casper'dan aldığınız 2000 TL fiyatta ki bir bilgisayarı 1500 TL'ye çok rahat toplarsınız o 500 TL nereye gider biliyor musunuz üstündeki CASPER yazısına.

-Alıntıdır
Kaynak:
Linki görebilmek için üye olmanız gerekiyor. Giriş yap veya üye ol.

Tratsel

Işık Taşı Madencisi
En iyi cevaplar
0
Bilgi için teşekkürler.
bir sebepten dolayı bir bilgisayar almayı planlıyordum markası Casper olan ama bu konuyu gördükten sonra Casperdan vazgeçtim.
Yazı için tekrar teşekkürler benim yararıma oldu açıkçası .D

crafter_alperen

Kızıltaş Madencisi
En iyi cevaplar
0
haklısın. çevremdekilere casper almayın diyorum dinlemiyorlar.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

MbTurk

Sudan Çıkmış
En iyi cevaplar
0
Casper kötü diye bir şey olduğuna inanmıyorum açıkçası. Ben de Casper kullanıcısıyım. 5 yıldır Nirvana kullanıyorum, hiç de bir problem yaşamadım. En az ilk günkü kadar sağlam. Sizin elinizdeki bilgisayar Vaio da olsa Apple da olsa, kötü kullanırsanız, internette ne bulursanız indirirseniz, afedersiniz ama insanlık dışı birtakım davranışları bilgisayar üzerinde uygularsanız, ne üdüğü bilinmez sitelere girerseniz bilgisayar haliyle mahvolacaktır. Kendi görüşüm; bu tamamen bir söylentidir. İnternette çıkmış ve yayılmış. Ötesi olamaz.

S

Sergunkorowakurwa

Ziyaretçi
Doğru, ancak GT serisinin neresi bakkal kartı yahu? GT635M kullanıcısıyım Crysis 3 yüksek ayarlarda çalıştırıyor meret.[DOUBLEPOST=1413821475,1413821419][/DOUBLEPOST]
Casper kötü diye bir şey olduğuna inanmıyorum açıkçası. Ben de Casper kullanıcısıyım. 5 yıldır Nirvana kullanıyorum, hiç de bir problem yaşamadım. En az ilk günkü kadar sağlam. Sizin elinizdeki bilgisayar Vaio da olsa Apple da olsa, kötü kullanırsanız, internette ne bulursanız indirirseniz, afedersiniz ama insanlık dışı birtakım davranışları bilgisayar üzerinde uygularsanız, ne üdüğü bilinmez sitelere girerseniz bilgisayar haliyle mahvolacaktır. Kendi görüşüm; bu tamamen bir söylentidir. İnternette çıkmış ve yayılmış. Ötesi olamaz.
şu an 6. yaşını doldurmuş bir Lenovo G550 yazıyorum ve evimde Lenovo Z580, Lenovo G550 ve dayımda da Lenovo G550 var. Ama imkanım olsa giderim masaüstü toplarım.

KebabReyiz

Obsidyen Madencisi
En iyi cevaplar
0
Doğru, ancak GT serisinin neresi bakkal kartı yahu? GT635M kullanıcısıyım Crysis 3 yüksek ayarlarda çalıştırıyor meret.[DOUBLEPOST=1413821475,1413821419][/DOUBLEPOST]
şu an 6. yaşını doldurmuş bir Lenovo G550 yazıyorum ve evimde Lenovo Z580, Lenovo G550 ve dayımda da Lenovo G550 var. Ama imkanım olsa giderim masaüstü toplarım.
Gt635m ile crysis 3 yüksek ayarmı ? Benchmark sonuçları atarmısınız?
@Alps

S

Sergunkorowakurwa

Ziyaretçi
Gt635m ile crysis 3 yüksek ayarmı ? Benchmark sonuçları atarmısınız?
@Alps
Evet, yüksek ayar. Extreme değil yüksek bu arada. Bazen kasma yapabiliyor, hatta kasıyor ama orta ayarlarda x2 aa texture medium vsync kapalı stabil bir şekilde oynuyorum.

owen_1

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Casper, Acer, HP gibi markalar I7 4xxx işlemcilerin yanına GT 630 koyarak ünlenmişlerdir.

Bu arada 3000 TL verip GT 630 ekran kartlı kasa alıp kazık yiyen arkadaşlar şöyle diyeceklerdir: ''BENCE KESPIR ÇOK İYİ''

M

MUHDE

Ziyaretçi
Kespür adlı firma kasanın parçalarını seri üretimden geçirerek istediği parçayı istediği kadar ezebiliyor ezmek derken kalitesizleştirmek en basit örnek ile işlemcinin altın oranından kısıyorlar ancak o işlemci yinede I7 diyorlar sizde "Ağhh kanka baksana adamlar I7 yi ucuza satıyorlar" diyipte alıyorsunuz sonucunda pek fark etmiyor aslında ama her türlü perfonmans sorunu yaşayabiliyorsunuz bunun nedeniyle bunu sadece işlemciye örnek verdim kasa harddisk anakart ekran kartı v.s v.s bu durumlara mağruz kalıyor eğer fiyatı az diye almak istiyorsanız aynı parçaları amazon dan alın daha ucuz bir toplama kasa ve daha perfonmanslı olur konuyu yazan kişi genel bilgi vermiş sadece elbette dış kaplama monitör v.s de bu ezme işlemine mağruz kalıyor :(

owen_1

Nether Yerlisi
En iyi cevaplar
0
Kespür adlı firma kasanın parçalarını seri üretimden geçirerek istediği parçayı istediği kadar ezebiliyor ezmek derken kalitesizleştirmek en basit örnek ile işlemcinin altın oranından kısıyorlar ancak o işlemci yinede I7 diyorlar sizde "Ağhh kanka baksana adamlar I7 yi ucuza satıyorlar" diyipte alıyorsunuz sonucunda pek fark etmiyor aslında ama her türlü perfonmans sorunu yaşayabiliyorsunuz bunun nedeniyle bunu sadece işlemciye örnek verdim kasa harddisk anakart ekran kartı v.s v.s bu durumlara mağruz kalıyor eğer fiyatı az diye almak istiyorsanız aynı parçaları amazon dan alın daha ucuz bir toplama kasa ve daha perfonmanslı olur konuyu yazan kişi genel bilgi vermiş sadece elbette dış kaplama monitör v.s de bu ezme işlemine mağruz kalıyor :(

Haklısın da, Amazon'dan nasıl sistem toplayacaklar anlatır mısın ? Gümrüğe takılmayacak mı o ?