- En iyi cevaplar
- 19
Şu yazarlık olayını gayet iyi açıklamışsınız. Benim açıklamama gerek kalmadı. Ellerinize sağlık.Mahkemeye şahsa hakaretten dolayı çıkıyorsunuz, ceza almadan mı kurtuluyorsunuz? Yaptığınız davranışın kabul edilebilir bir yanı yoktu, konuşmalarda yaptığınızın hoş olmadığı belirtildi siz makam egosuna kapıldınız. Bir hafta boyunca gözlemledik ne oldu ne olmadı diye davranışlarınız pek değişmediği için ekibimizde yer alamayacağınızı düşündük. Zaten mesajınızda da kendi konularınızı "kaliteli" olarak yorumlayıp daha yeni yazarlığa başlamış arkadaşların konularına "kalitesiz" diyerek kendi egonuzu yüceltmeniz hiç hoş olmadı. İnsanları toplum içinde kendileri sınırları zorlamadıkça küçük düşürüp hatalarını yüzüne vurmuyoruz.
Siz daha bir kaç gün önce kendiniz tarafından açılan bu konunuz üzerinde bir düşünürün sözünü paylaşıp ardından bu sözü farklı bir şekilde yorumlayan kişiye peki siz neden dayanamadınız da kaba bir cevap verdiniz? Sizin kendi alt benliğinizin bir dışa vurumu olabilir mi bu? Halbuki sizi eleştirmemişti bile, sadece fikrini belirtmişti bir düşünürün sözü üzerine. Peki siz kimin "aydın ve bilge" kimin "cahil" olduğunu kime neye göre karşılaştırıp da kendinizi yüceltiyorsunuz?
Eleştiri ile iğneleyici dolaylı yoldan baltalama farklılar bunu anlayamadığınızı görüyorum. Eleştiriyi özel mesajdan samimi bir dille yaptığınız takdirde sizi tebrik ediyoruz ancak insanların konularına girip iğneleyici ve üstü kapalı cümleler ile başka imalar içeren cümleler kurup kişiyi toplum önünde küçük düşürmek cezayı hak etmiş bir davranıştır.
Genel olarak;
Forumların ve internet üzerinde bulunan birçok içeriğin başta ülkemiz olmak üzere dünyada kötüleşmesinin sebebi yaş kitlesinin düşüşü ve eğitimin yetersizliğinden kaynaklanmaktadır. Youtube Türkiye'de yapılan içeriklerin çoğu kötü olarak adlandırılabilecek içerikler peki bunun bu duruma gelmesinin sorumluları Youtube Türkiye çalışanları mıdır? Elbette hayır, forumumuz için de aynı durum baş göstermekte.
Bir iş için yeterli bulunup bulunmamanız sadece ürettiğiniz içeriğin kalitesiyle orantılı değil. Ayırabileceğiniz zaman, Türkçe kurallarına tamamen uymanız, intihal içeren konular açmamanız, özgün ve trend içeriklere ait konular açabilme yeteneğiniz ile değerlendiriliyorsunuz. Hayatta bir iş başvurusunda işe alınmadınız diye gidip firmaya bu konuda yakınıyor musunuz? Eğer böyle düşünüyorsanız hayatın gerçekleriyle daha yüzleşememişsiniz demektir.
Eleştirip baş kaldırmak genç zihinler arasında bir trend olmuş durumda. Herkes bir anarşi arayışında, herkes ayrı bir eleştirmen. Değinmek istediğim nokta eleştirilmek üzerine değil düzgün bir eleştiri yapabilmektir. Eleştiri iyidir, hatalarınızı gösterir ancak eleştirinin de iyisi makbuldür. Eleştiri kalkıp forumda bir konuyu şov ile sunmak değildir, eleştiri kişi ve muhatap arasında olmalıdır. Halka ibraz edilen bir linç girişimi şeklinde değil.
Kalkıp acaba hiç düşünüyor musunuz bu forumda çalışan kişilerin gönüllü olarak bu işi yaptığını, idame ettirmeleri gereken bir hayatları olduğunu, hepimizin insan olduğunu...
Biz elimizden geleni en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz, destekleyen herkese teşekkürlerimiz sonsuz. Düzgün eleştiri yapan herkes başımızın tacıdır.
![]()
Artık tanımadığım insanlar tarafından laf yemekten kurtuldum.
Konuya gelirsek:
Forumun tek sıkıntısı rastgele konuların açılması olduğunu düşünüyorum. Bence her kategoriye 2-3 yetkili verilmeli. Böylece gerçekten saçma konulardan kurtulabiliriz.
Yazarlarda bir sıkıntı göremiyorum. Bu forumun yetkililerini ve yazarlarını az çok tanıyorum. Hepsi saygılı ve kaliteli insanlar. Emir vermek gibi olmasın, yazarlardan tek istediğim kendilerine özgün konular açmalarıdır. Sadece ufak bir uğraş ile forum daha iyi hallere gelebilir. Tüm ekibe başarılar dilerim.
Moderatör tarafından düzenlendi: