Forumlar yavaş yavaş ölüyor.

Majoras

Arcenia Network
Grafiker
Mesajlar
749
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,151
Puanları
2,320
Neden o yıllarda ki gibi tekrar sıcak ortamı kurmaya çalışmıyoruz? Kurmaya çalıştığımızda buna neler engel oluyor? Forumun sadece minecraft forumu olduğu yıllar, mimar ekiplerinin bir birine kini düşmanlığı olmayıp bir birini desteklediği zamanlar sanırım en iyi zamanlarıydı.
 

AtomyTR

Atomart - En büyük Discord Türk Sanat topluluğu.
Grafiker
Emekli
Mesajlar
1,671
En iyi cevaplar
19
Beğeniler
1,746
Puanları
5,090
Ruh hali
Kimisi benim gibi derslerden, forumu açmayı üşendiğinden bu tür şeyler oluyor falan filan klasik laflar işte, herkes biliyor bunları. :ci:
 

Mount44

Taş Madencisi
Mesajlar
75
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
55
Puanları
240
Ruh hali
Yeni yeni hortladığım bu mezarımdan saygılar ve sevgiler. Bu forumda büyüdüm ben. Hatırlar mısınız, bi aralar rank sistemi çok aktif çalışıyordu derken saldırı dolayısıyla bir hafta geriye alınmıştı. Forumu birçok İnsan rankı silindi diye bırakmıştı. Ben pek aktif olmasamda bu forumda büyüdüğümü iyi hatırlıyorum. Büyüdükten sonra da iyi *** yemişiz demek geliyor İnsana.. Çok hızlı büyüyoruz.
 

PwParadox

Konun için düşüncem profil kapağımda
Mesajlar
1,073
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,740
Puanları
3,280
Herkes burda mı? Güzel. Bende bir süredir akbabalık yapıyordum forumda.
 

SlayerR

Toss a coin to your Witcher
Genel Moderatör
Mesajlar
1,051
En iyi cevaplar
15
Beğeniler
2,081
Puanları
3,200
Ruh hali
Eskiden gerçekten çok zevkli zamanlar yaşadığımız doğrudur forumda ama gerek hayat şartları olsun gerek başka durumlar gerek değişen forum sistemi, kuralları ve yönetimi olsun her faktör bunu etkileyebiliyor.Bu bazıları için belki kötüyken bazıları için iyi.Bence forum şu an daha fazla büyüdü geçmişe bakarsak daha çok yol katetti ama o sıcak ortamı yakalayamadığı ve büyük ihtimalle de bir daha yakalayamayacağı doğru.Ben de çok isterdim o zamanlara dönelim herkes aktif olsun plug dj de eğlenelim çoşalım ne yapalım bazı şeyleri de olduğu gibi kabul etmek gerekir.Ben Minecraft'a bu forumla başladım.Belki size gülünç gelebilir ama beni Minecraft büyüttü annemden babamdan görmediğim ilgiyi orada gördüm ben belki 1 2 senedir oynamıyorum ama hala kalbimde yeri ayrıdır o oyunun ve forumun benim için.Burada da çok güzel dostluklar edindim 5 6 yıllık sanal dostluklarım vardı gerçekte kaç defa buluştuk oturup yemek yedik hepsi aile gibi oldu benim için.Ama cidden sabah uyandığımda 40 bildirimle, 2 gün girmeyince 100 bildirimi aşkın bildirimin geldiği günleri de özlemedik değil.
 

Pluginsel

★ #NerdeOEskiGünler ★
Emekli
Mesajlar
1,120
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,460
Puanları
3,180
Ruh hali
Forumun eskisi kadar eğlenceli olmadığının bende farkındayım.
Bu arada ben eğlenceli değil miydim? XD
 

Admicos

Nether Yerlisi
Mesajlar
2,362
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
1,580
Puanları
4,890
Ruh hali
Minecraft, özellikle (belki sadece) Türkiye'de "ne yaptığını bilen" kişileri (bkz: dev redstone şeyleri yapanları, bilmemkaç saatlik adventure mapları yapanları, oyunun mekaniklerinin içini dışını bilenleri) kaybediyor, ki bu da sadece sunucudur skripttir falandır filandır uğraşıp vip satarak 1-2 tl kazanmaya çalışan (ve genelde bu tür işlere yeni olan) ve(ya) reklamını yapıp gidecek kişileri burada tutuyor.

Tamam, forum MC forumu değil, genel oyun forumu diyeceksiniz, ama bi bakın etrafınıza, en üst linkler arasındaki "Minecraft Türkiye" linki, konuların ve kategorilerin yarısı Minecraft ile alakalı, Portalda ve bildirimlerde neredeyse hep Minecraft ile alakalı içerikler paylaşılıyor.

Haydi Minecraft'ı geçelim, daha büyük bir sorun var. Ve bu sorun, bu forumdan da büyük bir sorun:

İnternetin "Merkezleşmesi"

Ne mi demek istiyorum, bi bakın kendinize, arkadaşlarınıza, çoğunuzun Facebook'u, Instagram'ı falan var, değil mi? Belirli bir kaç site büyüyüp bütün interneti öyle bir kaplamış ki "bilgisayar bilgisi"ni "sosyal medya bilgisi" sanan birçok kişi var. Çoğu yerde "okul var falan var filan var foruma girmeye vaktim olmuyor" diyen kişiler yine Instagram'dır Facebook'tur kullanıyor. Bu ne yapıyor? Daha küçük siteleri yavaşça öldürüyor. Eğer zamanında yetişip dev, bilinen bir yer olmadıysan, veya şans eseri bir anda patlamadıysan üzgünüm, senin hitap ettiğin kitle zaten bir Facebook grubunda birbirleriyle konuşuyorlar.

Forumun sıkıntıları var mıdır? Aklıma gelmese bile eminim vardır, ama zamanların değişmesi de bu forumun ve birçok benzeri sitenin yavaştan ölmesine neden olmaktadır.

Hani "eskiden daha iyiydi grup vardı o kişi vardı bu kişi vardı kafa yaşıyorduk hayat güzeldi" falan diyorsunuz ama bu olaylar çoğunlukla forumun sıkıntısı değil.

Sadece sohbet konuları yerine Discord'da favori sunucumuzun #sohbet'ini kullanıyoruz, olay bu.
 

successed

PLAY.İZMİRMC.COM 1.13 #BİR BLOK DÜNYASI!
Mesajlar
595
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
190
Puanları
390
Ruh hali
Ben foruma banner reklamı verdiğimde bu konuyu yönetimle paylaştım, aldığım cevap Siz oyuncu çekemiyorsanız bizim suçumuz ne diye bir tavırla karşılaştım, Halbuki bırakın servere kayıt sayısını, konumun okunma sayısı neredeyse 1 haftada 300 artış gösterdi.

Malesef birşeyleri açık açık söyleyenlere karşı herkes bir cephe alma peşinde, Türkiyedeki 1.8 sunucular 1.12.2 ve üzeri versiyona geçiş yapmadığı müddetçe minecraft oyunu kan kaybetmeye mahkümdur, Yenilik görmeyen oyuncu mutlaka bu oyunu bırakacaktır.
 

yavuzcihanozyurt

Sudan Çıkmış
Mesajlar
6
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1
Puanları
20
Eskiden nice forum siteleri vardı. İnanılmaz hareketliydi. Ayrı bir zevki vardı. Genelde herkes anonim takılırdı. Biz insanları takma adlarıyla bilirdik filan. Güzel günlerdi..
 

BrolyTheLSSJ

Obsidyen Madencisi
Mesajlar
1,201
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
864
Puanları
1,990
Ruh hali
Ben buralardaykenki haliyle şimdiki halini tanıyamadığım bir forum var. Eskiden geyik sohbet muhabbetleri çoktu, şimdi adı gamer diye oyun konuları dolmuş forumda hatta konu dışı forumu en çok aktif olduğum kısımdı bilen bilir, ama bu forumu bulmam 5 dakikamı aldı bugün... Ne bekliyordunuz ki? Basit bir örnekle açıkladım, eskiden forum çok yönlüydü, şimdi de öyle ama daha çok oyunlara yönelmiş...
 

Üst