Duyuru Gamer & Minecraft Türkiye Forum Güncellemesi v1.5

AdexTR

Muvaffakiyetsizleştiriveremeyebileceklerimizdenmiş
Emekli
Mesajlar
3,619
En iyi cevaplar
98
Beğeniler
5,539
Puanları
9,180
Ruh hali

minecraft-türkiye-forum.gif



Gamer & Minecraft Türkiye Forum Güncellemesi v1.5

Merhabalar! Bildiğiniz üzere topluluktan gelen talepler doğrultusunda forum güncellemeleri yapıyoruz; şu günlerde yeni bir forum güncellemesinin vaktinin geldiğini düşündüğümüzden dolayı, "Forum Sürümü 1.5" ile karşınızdayız.


Ürünler & Eserler - Kaynaklar Kategorisi ve Satış İşlemleri
Bildiğiniz gibi, 2016 başlarında Eklentiler & Kaynaklar kısmı kapatılmış ve forumdaki kaynak paylaşımı da giderek azalmaya başlamıştı. Yeni uygulamayla hem üyelere ücretsiz olarak satış yetkisi kazandırmayı hem de topluluk yararına paylaşılan ürünlerin artırılmasını hedefliyoruz.

  • Ücretsiz Satıcı Üyelik almak artık mümkün; 10 adet bedava içerik konusu paylaştığınızda 1 Aylık Satıcı Üyelik sahibi olabilirsiniz. (Bu içeriklerin ve onlara ait konuların kalitesi jüriler tarafından belirlenecek ve ona göre konuların geçerliliği onaylanacak. 25.11.2018 günü ve sonrasındaki tarihlerde paylaşılan ücretsiz içeriklerle başvuru yapabilirsiniz. Hali hazırda Satıcı Üye olan kişiler, bu üyeliklerini başka hesap güncellemelerine çevirtebilir. Başvurular bu bağlantıdan alınmakta.)
  • Satıcı üyelik süresi, 1 yıldan 6 aya düşürüldü.
  • Satış yetkisine sahip olmasanız bile, Ücretli Çalışma Talepleri başlıklı bölümlerdeki konulara yazdığınız yorumlarda iletişim bilgisi vermeniz serbest olacak.

Yeni Ön Ekler Hangi Anlamlara Geliyor?
  • Miting -> Danışman seçim dönemlerinde adayların konularına ekletebildiği bir ön ektir; üyenin adaylığını açıkladığı ve projelerinden bahsettiği konuyu ayırt etmek için kullanılır.
  • Tanıtım -> Ücretsiz ürünlerin tanıtımında, satışı artık yapılmayacak olan ücretli ürünlerin tanıtımınında veya geliştirilme aşamasındaki ürünlerin tanıtımında kullanılan ön ektir.
  • Bedava -> Ücretsiz ürünlerin paylaşımlarının yapıldığı konularda kullanılan ön ektir. Bu ön eklere sahip olan konularınız sayesinde ücretsiz olarak Satıcı Üye etiketine sahip olabilirsiniz.
  • Satılık -> Ücretli ürünlerin satış konularında kullanılan ön ektir; satışı yapılan bir içeriğin, bu ön eke sahip olması şarttır.
  • İstek -> Ücretli ya da ücretsiz olarak almak istenilen hizmetler veya ürünler için açılan konularda kullanılan ön ektir; bu tarz istek konularında bu ön ekin bulunması, bu hizmetlere daha kolay ulaşmanızı sağlayacaktır.
  • Crash -> Oyunda veya sunucuda yaşadığınız ani kapanma veya çökme gibi, crash olarak adlandırılan sorunlar için bu ön eki kullanmanız tavsiye edilir; aynı zamanda bu tür sıkıntılara çözüm bulan konularınız olduğu zaman, yine bu ön eki kullanabilirsiniz.
  • Yardım -> Her türlü yardım taleplerinde bu ön eki kullanmanız serbesttir; bu ön eki kullanmanız, sıkıntılarınızın daha hızlı çözülmesi açısından önemle tavsiye edilir.
  • Oyun Haberi -> Topluluk oyuncusu sistemindeki şartları yerine getireceğiniz zaman kullanmanız gerekebilir; bu durumda, bu ön eki konunuz için Forum Destek kısmından talep edebilirsiniz.
  • En İyi -> Derleme konularınız için bu ön eki Forum Destek kısmından talep edebilirsiniz. Örneğin, "En iyi 10 antivirüs programı" başlıklı konunuz için bu ön eki talep edebilirsiniz, konunun durumuna göre ön ek verilebilir.
  • Forum Dergisi -> Forumumuzun dergisinin çıkmasına az bir süre kaldı! Forum dergisine içeriklerinizi bekliyoruz; eğer dergide paylaşmak istediğiniz bir içeriğiniz varsa, bu ön eki konunuz için talep edebilirsiniz.

Özel Mesajları Kategorilendirme
Artık özel mesajlarınızı istediğiniz klasör başlıkları altında toplayabileceksiniz; ben şu şekilde topladım:

özel-mesaj.png



Yeni bir klasör açmak için "+" tuşuna tıklayın ve istediğiniz adı girerek klasörü oluşturun, ilgili rakam değeri ile klasörleri kendi aralarında sıralayabilirsiniz. Aşağıdaki işlemleri yaparak hali hazırda gelen kutunuzda bulunan mesajları ilgili kategorilere taşıyabilirsiniz.

öm-2.png




Forumdaki Aktif Kullanıcıların Sayısı hk.
Grafiğin daha anlaşılır olması için 2017 ve 2018 yıllarının aynı ayları, şekilde gördüğünüz gibi renkli çizgilerle birleştirildi. Yeşil çizgi artışı; pembe çizgi azalışı gösteriyor. Forumdaki aktif kullanıcı sayısı, geçen yıla göre nisan ayı hariç her ay artmıştır.

minecraft-türk.png




Kayda Değer Güncellemeler ve Duyurular
  • Fikirleriniz bizler için elmas niteliğindedir; Gamer Görüş ve Öneri Formu'nu doldurmayı unutmayın.
  • Yeni reklam çeşitleri eklendi, bazı reklam çeşitleri kaldırıldı.
  • Forumda bulunan bazı yazılar, bazı görseller ve kategori başlıklarının bulunduğu kutucuklar daha hareketli olacak şekilde ayarlandı.
  • Artık ayın en çok mesaj atan üyesine Aktif Üye etiketi veriliyor.
  • Yeni üyeleri artık tüm forum tanıyacak!
  • Topluluk kullanıcıları için ücretsiz sunucu konu tasarımları paylaşıldı!
  • Duyuru - Minecraft Türkiye: Ayın Üyesi seçimindeki şartlar hafifledi. Nedendir bilinmez; kimse kimseyi ayın üyesi olarak önermeye yanaşmıyor bu sebepten ötürü artık öneriler alınmayacak, Ayın Üyesi direkt olarak jüri tarafından seçilecek.
  • Onaylı Sunucuların Alımları bölümü aktif; Minecraft Türk Sunucuları bölümünde hali hazırda onaylı bir konuya sahipseniz ve mevcut olan bu sunucu tanıtım konusunda belirtmiş olduğunuz sunucunuz için yetkili alımı yapmak istiyorsanız bu kısmı kullanabilirsiniz. Bu kısma açacağınız konularda, Minecraft Türk Sunucuları bölümündeki konunuzun bağlantısı bulunmalıdır.
  • "Serbest Bölüm Güncellemesi" [https://forum.gamer.com.tr/forum/625/] yapıldı, bu güncelleme gizlidir ve sadece bu bölüme girebilen üyeler tarafından görüntülenebilir.
  • Yakın zamanda Minecraft Windows 10 Premium çekilişi yapılacak!
  • Xenforo 2 güncellemesinden önce sahip olduğunuz unvanlar, talep etmenize gerek olmadan otomatik olarak geri verilecek. (Ufak tefek eksiklerimiz olabilir, onlar için Unvan Talep bölümünü kullanabilirsiniz.)
  • Olası kaynaklar ve istek konuları için dörtlü widget eklendi.
  • Soru konularına gelen "En İyi Cevap"lar artık bölüm moderatörleri tarafından düzenli olacak seçilecek.
  • Baraj apoletlerine ödül puanları eklendi: Binbaşı (100 puan), Tuğ (200 puan), Or (300 puan).
  • Minecraft Türkiye Topluluğu kategorisi yeniden düzenlendi.
  • Artık mevcut logolardan bir başkası kullanılıyor.
  • Yeni ruh halleri eklendi.
  • /vipspeed komutu aktif edilmek üzere; Sponsor Üye grubundakiler, reklam servislerinden gelen reklamları görmeyecekler.
  • Herobrine kaldırıldı.

Hatırlatmalar
Ha!? Unutmadan söylemiş olalım; pandalar foruma kısa süre sonra dahil olacak, beklemede kalın. Herkese iyi forumlar!
 


Pluginsel

★ #NerdeOEskiGünler ★
Emekli
Mesajlar
1,120
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,460
Puanları
3,180
Ruh hali
Bu Forum Güncellemesinde Ön Ekler ve Ücretsiz Satıcı Yetkisine Sahip olabilmek güzel olmuş.

Bunu dışında;
Ha!? Unutmadan söylemiş olalım; pandalar foruma kısa süre sonra dahil olacak, beklemede kalın. Herkese iyi forumlar!
Hmm... Her Minecraft güncellemesi'nin tam sürüm tanıtım konusuna mesaj atana tatlı ve sevimli hayvan unvan'ı veriliyor, burnuma 1.14 tam sürüm konusu kokusu geliyor.
 

AtomyTR

Atomart - En büyük Discord Türk Sanat topluluğu.
Grafiker
Emekli
Mesajlar
1,671
En iyi cevaplar
19
Beğeniler
1,746
Puanları
5,090
Ruh hali
Yeni bir güzel güncelleme daha. Forum yönetimi bu seferde Herobrine'ı unutmamış ^_^.
 

DizzzzY

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
32
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
15
Puanları
80
Ruh hali
Güzel Güncelleme Olmuş , Ellerinize Sağlık Eskisinden İyi.
 

EfeOyunda

EfeOyunda YouTube
Mesajlar
527
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
234
Puanları
830
Ruh hali
* Herobrine kaldırılmış hmm....
 

Jacops

Bedrock Kaşifi
Mesajlar
1,655
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,636
Puanları
4,700
Ruh hali
Baya güzel şeyler gelmiş.
 

DarqLord41

Taş Madencisi
Mesajlar
75
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
17
Puanları
110
Ruh hali
Forum artık bana göre öldü. Aslına hepsi öyle.
 

Pluginsel

★ #NerdeOEskiGünler ★
Emekli
Mesajlar
1,120
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1,460
Puanları
3,180
Ruh hali
Forum artık bana göre öldü. Aslına hepsi öyle.
Ben bu forumda uzun bir zamandır yer alıyorum ve hiçbir zaman bu forumun öldüğünü görmedim. Herkesin düşüncesi farklıdır elbet ama yinede sormadan edemiyorum: Neden böyle düşünüyorsunuz?
 

FFHD

orda her kiminleysen, belki sevgilinleysen...
Mesajlar
969
En iyi cevaplar
21
Beğeniler
1,469
Puanları
2,680
Ben bu forumda uzun bir zamandır yer alıyorum ve hiçbir zaman bu forumun öldüğünü görmedim. Herkesin düşüncesi farklıdır elbet ama yinede sormadan edemiyorum: Neden böyle düşünüyorsunuz?

Bence de forum ölmedi. Sadece değişen şey: konular.
 

Üst