Duyuru Gamer & Minecraft Türkiye Forum Güncellemesi v1.7

Cardinal41

Ahanda Peynir
Emekli
Mesajlar
1,159
En iyi cevaplar
3
Beğeniler
1,359
Puanları
3,280
Ruh hali


Gamer & Minecraft Türkiye Forum Güncellemesi v1.7

Herkese merhaba. Bildiğiniz gibi forum yönetimi olarak yaptığımız güncellemeleri toplu bir şekilde bir süredir duyuruyoruz. Bu forum güncellemesinde de yeni şeylerin yanı sıra bazı iyileştirmeler ve geçtiğimiz güncellemelerde çıkan yeniliklere bazı eklemeler yaptık.

Topluluk Yardımlaşmaları, En İyi Cevap Sayısı ve Ödüller
Forum içinde her konudan tecrübeli ve bilgi birikimine sahip arkadaşların, diğer topluluk üyeleriyle yardımlaşmasını ve aradaki iletişimi arttırmak adına yaptığımız bu çalışmada, en iyi cevap sayınıza göre ödüller alabileceksiniz. Ödüller:
  • 20 En iyi cevap için: 1 Aylık Özel Üyelik + 40 Ödül Puanı
  • 40 En iyi cevap için: 2 Aylık Özel Üyelik + 70 Ödül Puanı
  • 70 En iyi cevap için: 2 Aylık Süper Üyelik + 100 Ödül Puanı + 300 Kredi
  • 100 En iyi cevap için: 4 Aylık Süper Üyelik + 200 Ödül Puanı + Sürpriz Hediye Paketi + 600 Kredi verilecektir.
Ödül taleplerini Forum Destek bölümü üzerinden yapabilirsiniz. Her üye, bu ödülleri sadece 1 defa talep edebilir; 5 adet en iyi cevap ile ilk ödülü talep ettikten sonra, 10 adet en iyi cevaba ulaştığınızda ilk ödülü tekrar talep edemezsiniz. Ek olarak geçmişe yönelik ödül talebi yapamazsınız, yani ödülü hak ettiğiniz anda ödülü talep etmeniz gerekir, örneğin 20 en iyi cevabınız varsa daha önceden ödül talebinde bulunmadıysanız sadece 20 en iyi cevap için olan ödülleri alabilirsiniz.

Ayrıca kredinin ne olduğunu bilmeyenler için: 10 Kredi = 1 Türk Lirası ediyor ve bununla hesap yükseltmesi yapabiliyorsunuz. Alt başlıktan daha çok ayrıntıya ulaşabilirsiniz.



Kredi Sistemi
Bildiğiniz gibi geçtiğimiz forum güncellemesinde açılan kredi sistemiyle birlikte üyeliklerinizde Türk Lirasına karşılık gelen krediler barındırabiliyordunuz. Bu sistemi biraz daha oturtmak adına şöyle bir düzenleme yaptık;
  • Krediler forum etkinliklerinde, yarışmalarda ve çekilişlerde dağıtılabilir.
  • Kredilerle reklam alamazsınız, sadece Hesap Güncellemesi yapabilirsiniz.
Oyun Geliştirme Platformu ve Geliştirici Alımları
Açılalı bir süre olmuş olmasına rağmen henüz herkes tamamen duruma hakim değil. Bundan dolayı detaylı olarak anlatma gereği duyduk. Oyun Forumu adı altında açtığımız oyun geliştirme kategorilerinde;
Ayrıca geliştirici alımları için:
Duyuru - Yeni Takım Arkadaşları Arıyoruz | Geliştirici Yetkili Başvurusu (Başvurular Aktiftir!)



Yeni Kategori & Forumlar

Minecraft Türkiye Gündedün Forumu Eklendi.
Aslında ekleneli uzun zaman olmuş olsa da pek bilinmediğinden dolayı tekrar duyurusunu yapmak istedik. Bu bölüm, Minecraft Türkiye kitlesinin, özlem duyduğu zamanlara ufak bir yolculuk yapabilmesi için açılmıştır. Bu kısımdaki konular forumun tozlu raflarından çıkarılmış -elmas niteliğinde anıları içeren- konulardır. Bu bölüme konu taşıtabilmeniz için, ilgili konuya yazılan son mesajdan daha önceki bir tarihte foruma üye olmuş olmanız gerekir; konuyu taşıtmak için, direk olarak konuyu "Gündedün" sebebiyle rapor edebilirsiniz.


PUBG Mobil Forumu Eklendi.
PUBG Mobil Forumu'nda oyunla alakalı teknik sorunlarınıza çözüm bulabilir, oyun için hazırlanmış olan rehberleri inceleyebilir, birbirinden ilginç topluluk içeriklerine ulaşabilirsiniz. Android ve IOS üzerinden oynanabilen bu oyunun amacı son hayatta kalan olmaktır, siz de bu macerada hayatta kalmak istiyorsanız PUBG Mobil Forumu tam da size göre bir yer.

Benimle PUBG oynar mısın? Forumu Eklendi.
Oyun içinde yalnız oynamaktan sıkıldıysanız bu forumda oyunda size katılacak takım arkadaşları bulabilir, birlikte oynayabilirsiniz.


Tanıtım Onay Forumu Eklendi.
Discord sunucularınız için onay almak için bu foruma konu açabilirsiniz. Bu foruma açacağınız konularda şu formu doldurmanız gerekiyor:
Discord sunucusunun ana sohbet ekranından bir görüntü:
Sunucudaki rollerin görüntüsü:
Sağ taraftaki kişi listesinin görüntüsü:
Sunucunun amacı/hitap ettiği kitle:

Ayrıca;

  • Minecraft sunucularına ait Discord sunucuları için izin almanız gerekmiyor. Direkt olarak paylaşabilirsiniz.
  • Diğer Discord sunucuları için izin aldığınız konuya "Davet" ön eki eklenecektir. Ön ekin eklenmesini izin aldıktan sonra talep edebilirsiniz.
  • Discord sunucuları sadece ilgili konular üzerinden tanıtılabilir, başka konulardaki mesajlarda ve profil alanlarında tanıtılamaz.
  • Bu bölümü Discord sunucuları dışında, tanıtacağınız diğer sosyal medya adresleri, IRC kanalları ve VoIP kanalları için izin almak amacıyla kullanabilirsiniz. Bunlar için sabit bir form olmasa da önümüzdeki günlerde gelecek arz/talep doğrultusunda bir form eklenebilir.
Reklam Kuralı Düzenlemesi
Son zamanlarda kesin olmayan uygulama ve yaptırımlar sebebiyle reklam kuralının üyelere özel alanlarda kullanılması konusuna bir açıklık getirmek istedik ve şöyle bir düzenleme yaptık:

8- Reklam
Sitenizi tanıtmak için konu açmanıza izin verilmez. Sunucu, site vb. tanıtımlarını başka amaçla açılmış konularda, başka üyelere ait konularda ve profil alanlarınızda (özel başlık, imza, profil mesajı ve diğer kullanıcı ayarları) yapamazsınız. Buna ek olarak, diğer başka yollarla (özel mesaj yoluyla, forum dışı ortamlara yönlendirme yoluyla vb.) dolaylı olarak reklam yapılması yasaktır. Eğer Gamer & Minecraft Türkiye forumlarında reklam vermek istiyorsanız bu konuyu inceleyebilirsiniz.
Forum üzerinden tanıtacağınız sosyal medya adresleri, IRC kanalları ve VoIP kanalları için Forum Destek Bölümü'nden onay almanız gerekir, adres veya kanal içeriğine göre tanıtımınıza onay verilebilir ve reddedilen talepleriniz için açıklama alacağınızın garantisi verilmez; onayını aldığınız kanalı, sadece 1 tane konunun içeriğinde paylaşabilirsiniz, bu paylaşım ya Klanlar bölümünde ya da Üye İlişkileri bölümünde olmalıdır. Minecraft Türk Sunucuları kategorisinin alt bölümlerinde paylaşacağınız, oyun sunucusunun gereksinimlerini karşılamak amaçlı olan sosyal medya adresleri, IRC kanalları ve VoIP kanalları için izin almanız gerekmemektedir.

Bununla birlikte şu Discord konusuna da bir açıklık getirelim; Minecraft sunucuları için açtığınız Discord sunucularının tanıtımları serbest, diğer Discord sunucuları için Forum Destek bölümünden onay almanız gerekiyor. Ayrıca her Discord sunucusu sadece 1 konuda tanıtılabilir, reklam kuralında olduğu gibi başka konularda veya özel profil alanlarında tanıtılamaz.



Görüş ve Öneri Formu & Bazı Kullanıcılar / Mesajlar
Uzun süredir Gamer & Minecraft Türkiye Forumu ve topluluğunun daha iyi bir noktaya gelebilmesi adına sizlerin de görüş ve önerilerini alıyoruz bildiğiniz üzere. Fakat ara sıra gördüğümüz bir konuya da değinmek istedim. Bazı üyeler, sürekli eleştirmen konumunda olduklarından dolayı biz de sürekli "Acaba nerede yanlış yapıyoruz?" diye sorgulamaya başladık kendimizi. Bununla birlikte biraz zahmet edip ortaya koydukları sorunun yarısı kadar dahi çözüm üretseler topluluğun işi kolaylaşacak ve yine forum ve topluluğun yararına işler yapılabilecek fakat gel gör ki bazıları sadece sorunu ortaya koymakla sorumlular sanırım, ki koydukları sorunu da uzun süredir pişirip pişirip koymaları ayrı bir konu. Her neyse, biz yine de hem onları, hem de sizi önümüzdeki görüş ve öneri formuna davet ediyoruz. Fikirleriniz bizim için her aşamada önemli. Tüm bunlarla birlikte değinmek istediğimiz bir başka konu ise üyeler arasındaki bir görüş ayrılığı. Diğer konularda olduğu gibi bunda da bazı üyelerimiz doğru düzgün konu açan veya herhangi bir konuda forum yönetimiyle aynı fikirde olan birini görür görmez direkt "moderatör olmak için yapıyor" damgasını yapıştırıyor. Arkadaşlar insanların hedefleri veya istekleri olabilir; bazılarının bu heves kırma amacından vazgeçmesi gerekiyor. Bu tarz şeyler hem yakışık almıyor, hem de gereksiz polemik çıkıyor. Böyle şeyler de yapmamanızı rica ediyoruz.

Ayrıca aldığı uyarılardan muzdarip olan arkadaşlar, aldığınız uyarıların haksız olduğunu düşünüyorsanız forum destek bölümü açık. Ama aldığı uyarının haklı olduğunu bile bile savunma yapan üyelerimiz için; biz keyfimize göre aha şuna uyarı verelim, aha şuna yasaklamayı basalım demiyoruz. Verilen uyarılar ağırlıklı olarak iki tarafın tartışması veya kavga çıkan konular, ama "burası forum zaten tartışmadan başka ne olacak?" diyor olabilirsiniz, burada durum tartışmadan kastınızın ne olduğuna bağlı. Bu forumda tartışma dediğimiz zaman adamlar birbirinin konularına, profillerine iğneleyici mesajlar atıyor, özel mesajdan küfür edenler, birbirlerinin değerlerini aşağılayanlar oluyor. Bunlara uyarı verdiğimiz zaman bir taraf "tartışmayı başlatana uyarı verin" diyor, bir taraf "o da bana şunu dedi, şunu yaptı, ona uyarı verin" diyor. Peki biz hangi tarafa yaranalım? Bundan dolayı olayın geneline uzaktan bakmak yerine direkt ilgili içeriği kurallarla karşılaştırıp ona göre işlem uyguluyoruz, dolayısıyla siz de ne ektiyseniz onu biçiyorsunuz. Buyrun forum kuralları, eklenmesini veya çıkarılmasını istediğiniz bir şey varsa iletin bize, biz de ona göre yine sizin ve topluluğun çıkarlarına göre olacak şekilde düzenlemelerimizi yapalım.

Ayrıca istemeden genelleme yapmış olabilirim, bahsettiğim kısım içinde olmayan arkadaşlar alınmasın lütfen. Zaten bu tarz konularda da genelleme yapmadan konuşmak bazılarınızın bildiği gibi oldukça zor. Bu arada bahsettiğimiz forum anketine katılmak için:



Haftanın Forum Oyunu ve Ödüller
Forum Oyunları bölümünde her cuma yapılacak kontrolle birlikte son 7 günün en çok mesaj ve görüntülenme alan forum oyunu, özgün olması şartıyla haftanın forum oyunu seçilecektir. Haftanın forum oyunu ödülleri olarak:
  • 1 Haftalık sabit konu,
  • Konu sahibine 1 haftalık Özel Üyelik,
  • Oyuna en çok katılan üyeye 3 günlük Özel Üyelik,
  • Kalıcı olarak Haftanın Forum Oyunu ön eki verilecektir.
Üyeler İçin Hızlı Erişim & Araç Çubuğu
Uzun süredir aldığımız sorular ve destek talepleri sonucunda, bazı bağlantılara erişimi daha kolay hale getirmek için aktif ettiğimiz hızlı erişim bölümünde başlangıç için şu bağlantılara ulaşabilirsiniz:
116475
Ayrıca, buraya eklenmesini istediğiniz bağlantıları Forum Destek bölümü üzerinden bizlere iletebilirsiniz.



Unvan ve Apoletler Hk. Düzenleme
Foruma uzun süre önce eklenmiş olmasına rağmen hala ilgi görmeye devam eden bu özellik için yaptığımız düzenlemeler;
  • Tüm unvan, apolet ve madalyaların ikonları profilde daha rahat anlaşılması için 64x64'e yükseltildi.
  • Baraj apoletlerin getirdiği ödül puanları arttırıldı.
    • Binbaşı: 100 Puan,
    • Tuğ: 300 Puan,
    • Or: 500 Puan.
  • Bazı unvanlar eklendi, bazıları kaldırıldı.
  • Eklenmesini istediğiniz unvanları Forum Destek bölümü üzerinden bildirebilirsiniz.
  • Ayrıca unvanların tamamına buradan ulaşabilirsiniz.
Diğer Platformlarda Gamer
Gamer & Minecraft Türkiye topluluğu olarak diğer platformlarda da aktiflik gösteriyoruz. Ayrıca yakında sosyal medya çalışmalarıyla alakalı detaylı bilgiye sahip olabileceksiniz. Gamer & Minecraft Türkiye sosyal medya hesaplarına ulaşmak için:
Ayrıca, Minecraft Türkiye Facebook sayfasında paylaşacağınız içerikler için unvan alabilirsiniz. Detaylar: Facebook Sayfamızda Yer Alın!


Yer İmleri
Bu güncelleme ile kaydedip daha sonra ulaşmak istediğiniz forum konu ve mesajlarını yer imi özelliği ile kaydedebilirsiniz. Ayrıca kaydederken not mesajı veya etiket de ekleyerek daha sonra arama yaparken etiket filtresi de yapabilirsiniz.

Yer imi eklemek için:
116476

Yer imi düzenleme paneline ulaşmak için:
116477

Yer imi filtre:
116478

Yer imi araç çubuğu:
116479


BBKod Özellikleri ve Tablolar
Metin editörüne eklenen yeni özellikler ile artık satır içinde tablo, spoiler, kod paylaşımı yapabilirsiniz. BBKod özelliklerinin tamamına ulaşmak için:

Tablo kullanımı için:
116480

Örnek olarak 2x5 büyüklüğünde bir tablo oluşturmak için:
116481

Tablo genişliğinin seçimini imleci kutucuklar üstünde genişleterek ayarlayabilirsiniz.

Ayrıca eklenen diğer bbkod özelliklerini kullanmak için:
116482


Forum Meclisi ve Danışman Üye
Forum yönetimi olarak bazı üyelerimizin yaptığı, bazı üyelerimizin de yapmadığı gibi her ne kadar olumlu olmaya ve sorunu olan arkadaşlara destek olmaya çalışsak da bir noktadan sonra bu durum aşılamaz bir hale gelebiliyor. Bu durumda da forum meclisi ve danışman üyenin yardımıyla topluluk ile forum yönetimi arasındaki etkileşimi arttırmak ve hem forum, hem de topluluk adına daha iyi çalışmalar yapabilmek için danışman üye seçimleri geçtiğimiz forum güncellemelerinde aktif edildi. "İyi de biz bunları zaten biliyoruz?" diyecek arkadaşlar için;

Bu güncellemede değinmek istediğimiz nokta şu, artık Danışman Üye tarafından topluluk ile daha etkileşimli çalışmalar göreceğiz. Siz de bu konuda taleplerinizi ve sorunlarınızı Danışman Üye ile paylaşabilirsiniz. Ayrıca bu dönem aday çıkmaması sebebiyle danışman üye olmadan devam edeceğiz. Sonraki dönem için forum meclisi konusunda başka çalışmalarımız olacak.

Ayrıca forum meclisi tarafından yapılacak Danışman Üye seçimi, sadece forum meclis üyelerinin görebildiği şu forum üzerinden yapılacaktır:

Youtube Sponsorlukları ve Diğer Yetkili Alımları
Gelişmekte olan bir Youtube kanalınız varsa bizimle bu linkten iletişime geçin, size sponsor olalım!

Bununla birlikte bazılarınızın bildiği gibi forum dışında çeşitli platformlarda da Gamer adı altında bulunuyoruz. Youtube bölümünde içerik üretebilecek arkadaşları da sponsorluk için bekliyoruz.

Diğer aktif yetkili alımları:

Ayın Üyesi ve Diğer Üyelikler
Uzun zamandır şartları karşılayan bir üyeye denk gelmediğimiz için ayın üyesi olayını askıya almak durumunda kaldık. Fakat bu güncellemeyle tekrar duyurmuş olalım, Ayın Üyesi için aday olabilirsiniz.

Ayrıca diğer ücretsiz üyelikler:

Diğer Güncellemeler
  • Artık herhangi bir toplu duyuruda, duyuruyu görmesi gerektiği düşünülen üye grubu için mesaj içerisinde @Üye Grubu şeklinde etiketleme yapılabilecek. Forum üyelerinin rahatsız olmaması için bu yetki sadece belirli sayıda kişiye verilecek ve mümkün olduğunca az sıklıkla kullanılacak.
  • Ayın en çok mesaj atan üyesi bölümünü genel görünüme açıldı.
  • [CODE] [/CODE] etiketinin içerisinde yazı stilleri ve kodlar kullanılabilecek.
  • [ICODE] [/ICODE] etiketinin içerisinde satır içi yazı stilleri ve kodlar kullanılabilecek.
  • [ISPOILER] [/ISPOILER] etiketinin içerisinde satır içi spoiler özelliği kullanlabilecek.
  • Metin editöründeki ifadelere "son kullanılanlar" bölümü eklendi.
  • Bazı çeviri eksiklikleri giderildi.
  • Kategori ve konularda, son mesaj sahibinin profil fotoğrafı artık dışarıdan görünebilir halde.
  • Sık Sorulan Sorular bölümü güncellendi.
  • Şifrelere "göster" ve "gizle" seçeneği eklendi. Artık şifrenizi girerken emin olmak için görebilirsiniz.
  • Özel mesaj filtrelerine "okunmamış mesajlar" seçeneği eklendi.
  • Özel mesajlarda konuşma katılımcıları kısmına üyelerin profil fotoğrafı ve özel başlıkları eklendi.
  • Forumdaki bazı ikonlar artık yeni bir görünüme sahip.
  • Paylaşacağınız bağlantılara [URL unfurl = "true"] ile daha hoş bir görünüm kazandırabilirsiniz. Ayrıca linklere otomatik olarak eklenen bu özelliği kapatmak için true değerini false'a çevirmeniz gerekiyor.
Hatırlatmalar

İyi forumlar
Gamer & Minecraft Türkiye Forum Yönetimi
 


YuzbasiTr

Kömür Madencisi
Mesajlar
109
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
111
Puanları
270
Ruh hali
Güzel ve gelmesi gereken bir güncelleme olmuş. :şapka:
 

4kr3p

JavaScript, Html5, Css,Skript
Mesajlar
307
En iyi cevaplar
3
Beğeniler
328
Puanları
675
Ruh hali
Ellerinize sağlık. gelmesi gerekn güncellemelerden birisiydi ve geldi :)
 

Ferdifalanfilan

Taş Madencisi
Mesajlar
91
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
100
Puanları
220
Danışman üye bölümüne girilmiyor izniniz yok diyor bir bakılsa güzel olur .D
 

ZorinTR

Zombi Katili
Mesajlar
247
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
542
Puanları
590
Ruh hali
forum yine pert
 

Morona

Kömür Madencisi
Mesajlar
139
En iyi cevaplar
4
Beğeniler
141
Puanları
640
Ruh hali
En iyi cevap ödülleri ve hızlı erişim şeyisi güzel olmuş. Danışman olayı da iyi ama puan yerine üyelik tarihi olması lazım. Yönetim çalışıyor, tebriks...
 

Üst