Gamer: Ödüllü Zeka Soruları.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Waffleinstein

şüşko insan
Emektar Üye
Mesajlar
458
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
434
Puanları
1,130
Ruh hali

dedektif3.png


Selamlar Gamer Üyeleri.

Okulun ilk döneminin bitmesine az kalmasından dolayı tatil heyecanınızın olduğunu ve yılbaşının da yaklaştığını düşününce içinizin kıpır kıpır olduğunu tahmin ediyorum. :) Bu enerjiyle alakasız yerlerde olayın dozunu kaçırmayın diye size birbirinden zor ve eğlenceli zeka soruları hazırladık. Oturup saatlerce düşünüp enerjinizi atarsınız artık.


Yarışmanın eğlenceli geçmesi için sizlerden ricamız şudur; soruların cevaplarının bulunması ne çok kolay ne de çok zor, düşünürken eğleneceksiniz dolayısıyla kendinizi bu zevkten alı koymamak ve başkalarının hakkını yememek için etik olmayan yollara kalkışmayın lütfen.

Yarışma Kuralları:
  • Yarışmanın başlangıç tarihi ve saati; 31 Aralık 2017, saat 18.00'dır. Sorular saat 18.00'da konuya eklenecektir.
  • Her yarışmacı bir kez katılabilir ve tüm cevapların doğru olmaması durumunda sonuç doğru sayılmaz.
  • Daha önceki yarışmalar gibi sonradan cevapları düzeltme şansınız bulunmamaktadır.
  • Üyeler alternatif hesaplar ile yarışmaya katılamazlar.

Yarışma Ödülleri

Doğru cevapları gönderen:
  • İlk üyemize 4 ay özel üyelik verilecek.
  • İkinci üyemize 2 ay özel üyelik verilecek.
  • Üçüncü üyemize 1 ay özel üyelik verilecek.


    SORULAR:

    1: Dedektif Waffle, bir kış akşamı salonunda kahvesini içerek kitabını okuyormuş. Bir anda dışarıdan gelen bir kartopuyla penceresi kırılmış. Dışarı baktığında yan komşusu olan Demirci ailesinin çocuklarını görmüş. Bu çocukların isimleri: Ali Demirci, Sembol Demirci ve Şeyma Demirci’ymiş. Ertesi gün evine geldiğinden kapının altında atılmış bir not görmüş. Notta:

    “Camını kimin kırdığını biliyorum. ? Demirci”

    yazıyormuş.

    Dedektif Waffle okuduğu gibi anlamış kim olduğunu. Hangi kardeş kırmıştır ve dedektif nasıl anlamıştır hangi kardeşin kırdığını?


    2: Geniş diyarların sahibi Prens Waffle, bir gün topraklarındaki yerleri tanımak amacıyla uzun bir geziye çıkmak istemiş. Hazırlıklarını tamamlamış ve soğuk bir eylül akşamı turuncu atı Goodie ile yola çıkmış. Sonraki gece ücra bir dağın eteğindeyken yağmur bastırmış ve prens de geceyi geçirmek için en yakındaki eve, Cadı Adex’in evine, gitmiş. Cadı Adex, prensin karnını doyurmuş, eksik malzemelerini gidermiş ve yatak hazırlayıp yanından ayrılmış. Ertesi sabah, prens ayrılmadan önce Cadı Adex prense büyülü bir kazak vermiş ve demiş ki “Prensim, bir gün karşınıza çok hırçın, derin ve geçilmesi imkansız bir nehir gelecek. Size verdiğim bu kazağı giyerseniz, nehir size bir yol verecek ve geçebileceksiniz”. Prens Waffle teşekkür edip yola koyulmuş. Prens, 100 gün 100 gece boyunca dere tepe düz gitmiş ve bir gün karşısına bir nehir gelmiş. O an Cadı Adex’in kazağı gelmiş aklına ancak Prens kazağı giymeden nehri geçmeyi başarmış. Prens Waffle nehri nasıl geçmiştir?


    3: Dedektif Waffle bir gün ofisinde otururken ansızın telefonu çalar ve sahilde bir hırsızlık vakası olduğu, acilen oraya gitmesi gerektiği söylenir. Oraya gittiğinde Bayan Kuşkondurmaz hemen başından geçen olayı anlatmaya başlar:

    • Waffle Bey, yaklaşık 40 dakika önce sahile geldim. Havlumu serdim, uzandım, bileziğimi çıkarıp göbeğime koydum ve kitabımı okumaya başladım. Birazcık içim geçmiş bir süre sonra uyandığımda bileziğim ortalıkta yoktu. Lütfen yardımcı olun!
    Dedektif Waffle etrafı incelemeye başlar. Havlunun etrafında hiç ayak izi yoktur. Hafta içi olduğundan plajın müdavimleri dışında kimse yoktur ortalıkta. Dedektif çareyi müdavimleri çağırmakta bulur. Plajın müdavimleri şu şekildedir:

    • Dalgıç Mehmet (27 yaşında), mavi dalga desenli bir mayosu ve sırtında yarısı dolu bir oksijen tüpü vardır.
    • Kemal (11 yaşında), üzerinde Angry Birds desenli bir mayo ve dinazorlu bir deniz simiti vardır.
    • Balıkçı Ahmet (34 yaşında), üzerinde kahverengi bir şort, başında bir şapka ve elinde ucunda kalkan başlığı olan bir olta vardır.
    Dedektif Waffle bu üç kişiyi görünce direk kimin çaldığını anlar. Suçlu kimdir ve dedektif nasıl anlamıştır?


    4: Waffle bey bir gün arabasıyla gezmeye çıkmış. Yolda giderken tekeri patlamış ve mecburen kenara çekip tekerleği değiştirmeye başlamış. Tam yedek tekerleği taktığı sırada patlak tekerlekten çıkan 4 vida logar kapağından içeri düşmüş. Bu sırada kenardan geçen bisikletli bir çocuk Waffle beye bir tavsiyede bulunmuş. Sizce çocuk ne söylemiştir? (Araçta istepne yoktur.)


    5: Waffle bey bir gün çok hasta olmuş ve doktora gitmiş. Doktor ona çok hayati bir hastalığı olduğunu söylemiş ve 2 tane A hapı, 2 tane de B hapı vermiş. Bu ilaçlardan sabah bir A bir tane de B olmak üzere iki tane içmesini istemiş. Ancak hapların görünüşü birbirlerinin aynısıymış ve Waffle bey eve geldiğinde ilaçları yanlışlıkla birbirine karıştırmış. Waffle bey eğer ilaçları doğru sırada ve doğru düzende iki gün içmezse ölecekmiş. Waffle bey sizce ne yapmalı? (Bu soruda doktora danışamadığını, hapların dünyada kalan son haplar olduğunu varsayıyoruz. Yani doktorla iletişime geçemez ve yeni haplar alamaz).


    6: Kimyager Waffle bey bir akşam laboratuvarında ölü bulunmuş. Polis geldiğinde olay mahallinde hiçbir şey bulamamış. Yalnızca Waffle beyin cansız bedeni ve bir not. Notta sırasıyla şunlar yazıyormuş:

    Karbon

    Oksijen

    Nikel

    Lantan

    Kükürt

    O gün Waffle beyin yanına gelen sadece üç ziyaretçi varmış. Bunlardan biri eşi Mary, yeğeni Nicolas ve arkadaşı Jonathan. Dedektifler uzun bir araştırma sonucu bu üçlüden birinin suçlu olduğunu fark etmişlerdir. Sizce suçlu kimdir?

Yanıtları Nasıl Göndereceğiz?
Buraya tıklayarak özel mesaj yoluyla cevaplarınızı soru numarasıyla eşleşecek şekilde gönderin.

Ayrıca yarışmaya katılan tüm üyelerimize "Dedektif" unvanı verilecektir!

Soruların cevapları yarışma bitiminde bu konuda, hem konu düzenlenerek hem de konuya yorum olarak eklenerek yayınlanacaktır. Katılımcılara iyi şanslar dileriz!
 


Son düzenleme:

Adrastos

Statsanwalt
Emekli
.
Mesajlar
394
En iyi cevaplar
11
Beğeniler
918
Puanları
960
Ruh hali
Merhaba, yarışma ne zaman bitecek?
 

Hüseyin09123

Kızıltaş Madencisi
Mesajlar
660
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
305
Puanları
930
Ruh hali
Sorular nerde anlamadım ben ya ?
 

Waffleinstein

şüşko insan
Emektar Üye
Mesajlar
458
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
434
Puanları
1,130
Ruh hali
Arkadaşlar sorular yarın yarışmanın düzenleneceği saatte eklenecektir. Sorular eklenmeden 1 saat önce bildirim ile sizler haberdar edeceğiz.
 

NaikiTheDovah

Ender Dragon Trainer
Mesajlar
1,018
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
559
Puanları
1,150
Ruh hali
Guzel bi etkinlikmis :lol: surda bildirim bekliyim ben
 

babaprosan

Taş Madencisi
Mesajlar
68
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
0
Puanları
0
Ben 1 . yarıuşmaya katıldım Benim Penceremden Kış olana katıldım
 

RLC

Demir Madencisi
Mesajlar
284
En iyi cevaplar
1
Beğeniler
108
Puanları
540
Herkese iyi şanslar dilerim :)
 

WheeZeTR

Live together, die alone.
Mesajlar
135
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
153
Puanları
880
Ruh hali
Güzel bir yarışmaya benziyor, herkese başarılar dilerim. :)
 

afesraca

Obsidyen Madencisi
Mesajlar
1,445
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
783
Puanları
2,240
Ruh hali
bildirim gelsin diye mesaj*
Katılacağım
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst