Gta: San Andreas Hakkında Birbirinden İlginç 9 Bilgi

kalukimo

Taş Madencisi
Mesajlar
97
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
70
Puanları
250
Gta: San Andreas günümüzde hâlâ fazlaca oynanmaya devam eden bir oyun. Hatta Vice City ile birlikte GTA serisinin en sevilen oyunu ve genelde serinin Vice City ile birlikte en iyi oyunu olarak kabul edilir. Oyunu çok iyi yapan şeylerden biri de yıllar geçtikçe oyun hakkında daha yeni bilgiler elde ediyor oluşumuzdur. Bugün belki daha önce de duymuş olduğunuz ya da belki şu an öğreneceğiniz 9 bilgi aktaracağım. Keyifli okumalar:)

1. Gta: San Andreas, tüm zamanların en çok satmış ikinci GTA oyunu ve yine tüm zamanların en çok satmış 29'cu oyunudur.

Peki en çok satmış GTA oyunu hangisidir diye merak edecek olursanız GTA 5'dir. GTA 5 ayrıca tüm zamanların en çok satmış 2'ci oyunudur(ilk sırada Minecraft var). Belki çoğunuz şaşırtmıştır nasıl Vice City yok diye. Fakat San Andreas, 27.500.000 kez satılmış olup En çok Satan İlk 50 Oyun listesinde 29'cu sıraya girmeyi başarmıştır. Gta San Andreas, tüm zamanların en çok satmış ilk 50 oyunu listesine girmeyi başarmış 3 GTA oyunundan biridir. Diğerleri 165.000.000 satışla ikinci sıradaki GTA 5, bir diğeri de 25.000.000 satışla 35'ci sıradaki GTA 4'tür. Yani San Andreas, GTA 4'ten bile daha çok satılmıştır. Tabi ilerde muhtemelen GTA 6, GTA 5'in bile tahtını alacaktır:)

2. Gta San Andreas, tüm zamanların en büyük haritaya sahip 2'ci GTA oyunu, ayrıca tüm zamanların en büyük haritaya sahip 27'ci oyunudur.

Evet San Andreas en büyük ikinci GTA oyunudur. İlki tahmin edebileceğiniz gibi GTA 5'dir. GTA 5 ayrıca tüm zamanların en büyük 19'cu oyunudur. Ayrıca tüm zamanların en büyük 30 oyunu listesine girebilen tek GTA oyunları da bunlardır.

3. Gta: San Andreas, hikaye görevleri açısından 100 (giriş sayılırsa 101) görevle en çok görev bulunan GTA oyunudur.

GTA 5'te bile toplam hikaye görevi sayısı(alternatifleri saymazsak) 69'dur. Yani görev bolluğu açısından GTA 5 bile Gta San Andreas'a yetişemiyor.

4. Gta: San Andreas, tüm zamanların en çok satmış PS2 oyunudur.

Evet San Andreas, tam 17.33milyon satışla tüm zamanların en çok satmış PS2 oyunudur. Böylece San Andreas, Vice City'yi bile gölgede bırakmıştır. Vice City, 10.25milyon satışla tüm zamanların en çok satmış dördüncü PS2 oyunudur. GTA 3 ise, 8.305milyon satışla tüm zamanların en çok satmış altıncı, GTA Liberty City Stories 1.702milyon satışla tüm zamanların en satmış 92'ci PS2 oyunudur. Böylece bu 4 oyun, tüm zamanların en çok satmış 163 PS2 oyunu listesine girmeyi başarmış 4 GTA oyunudur. Hatta San Andreas, Vice City ve GTA 3 üçlüsü, God of War ve God of War 2'yi bile açık ara gölgede bırakmışlardır. Ayrıca daha Tekken gibi, Spiderman gibi, Call of Duty gibi bu oyunların bazı serilerini, hatta çocuklukta severek oynadığımız daha birçok oyunu açık ara gölgelerinde bırakmayı başarmışlardır.



5. GTA 3 baş karakteri Claude'un ismi Gta: San Andreas çıktığında verilmiştir

Bildiğiniz üzere Claude seslendirme sanatçısı dahi bulunmayan, yani seslendirilmemiş bir karakterdi. Haliyle çok gölgede kaldı tıpkı GTA 3 gibi. Aslında Claude'a GTA 3 çıktığında bir isim verilmemişti. Evet, oyunda herkes onu takma adla çağırıyordu. Bu karakter isimsiz ve sessizdi. Sanki üzerine hiç düşünülmemiş gibiydi. Fakat San Andreas çıktığında, herkes bu karakteri görünce bu karakterin GTA 3 baş karakteri olduğunu düşündüler. Yani insanlar bu karakteri, GTA 3 baş karakteriyle özdeşleştirdiler. Çünkü birbirlerinin aynısıydı ikisi de. Ve Catalina, Carl Johnson'ı aradığında, "Oh, Claude!" diyor. İnsanlar dediler ki tamaam, demek ki GTA 3 baş karakterinin ismi Claude'muş! Evet GTA 3 baş karakterinin ismi böylece bulunmuş oldu. Ama Rockstar Games bunu ne doğruladı, ne de yalanladı. Yani bu konuda bir şey söylemedi. Acaba Rockstar bu karakterin ismini insanların kendilerinin bulmaları için mi böyle yaptı? Orası meçhul.... Fakat, Rockstar Games, kendi hesaplarından, 4 Aralık 2015 tarihinde, Twitter'dan, bir tweet attılar. Şöyle ki, bir hayranın yaptığı GTA 3 baş karakterinin pixel çizimini paylaşmışlardı. Ve kendileri bizzat bu karaktere, "Claude" dediler. Aslında böylece GTA 3 baş karakterinin adının Claude olduğunu doğrulamış oldular. Biraz geç kalmışlar gibi ama neyse :D


6. Carl Johnson karakteri aslında başkası tarafından seslendirilecekti.

CJ'yi seslendiren kişi aslında bir rapçi! Belki CJ'in sesinin kulağa bir gangster gibi gelmesinin nedeni de budur. CJ'yi rapçi Young Maylay seslendirdi. Oyun yapımcıları aslında başka bir müzisyenle konuşuyordu. Tesadüfen Young Maylay'ın sesini duydular ve hemen CJ karakteri için ideal sese sahip olduğunu anladılar. Yani tamamen tesadüf eseri Young Maylay ile tanıştılar. İyi ki de tanışmışlar değil mi?



7. Yeniden yapılan köprü.

Evet üstteki resimde 2 köprü görüyorsunuz. Biri büyük olan diğeri arkasındaki kırmızı olan köprü. Büyük ve gri olan köprü Garver köprüsüdür. Diğer yanındaki daha küçük olan kırmızı köprü Gant köprüsüdür. Gant köprüsü, San Fransisco'daki Golden Gate köprüsünü temsil ediyor. Aslında Garver köprüsü de farklı bir amaca hizmet edecekti zaten bakın iki köprü de yan yana duruyor. Fakat bu Garver köprüsü, İskoçya'daki Forth Road köprüsünü temsilen yeniden oluşturuluyor. Peki neden böyle bir karar alınmış? Çünkü oyunun geliştirme ekibinin büyük bir bölümü İskoçya'dan gelmeydi ve oyuna bir dönüm noktası getirmek istiyordular. Bu sebepten böyle bir anı bıraktılar işte.

8. :)

Şurası bir gerçek: bu oyun çocuklar için değil. Gerçi ben bu oyunu ilk kez 2012 yılında, daha 6 yaşımdayken oynamıştım. Ama tabii ebeveynler çocuklarına o yaşlarda muhtemelen bu tarz bir oyunu içeriği açısından oynatmazlar. Yani belli bir yaşa gelmek gerekiyor bu oyunu oynayabilmek için. Oyun çıktığı dönem, hepimizin bildiği, modların efsanesi olan Hot Coffee oyunda mod değil bizzat vardı yani. Yapımcılar bunu oyuna eklemişlerdi. Bilmeyenler için, yani oyunda cinsel ilişkiye girebiliyordunuz. Şöyle ki, oyun daha yeni çıkmış, PS2'de. PS2'de daha oyunun ilk sürümlerinde, oyunun içine, günümüzde "Hot Coffee(sıcak kahve)" olarak bilinen mini bir oyun eklenmişti. Ki bunun sayesinde cinsel ilişkiye girebiliyordunuz. Yani oyunda böyle mini bir oyun vardı. Böylece karakterimiz kız arkadaşıyla cinsel ilişkiye giriyordu ve biz de bunu görüyorduk. Böyle olunca gerçekten büyük bir öfke patlaması yaşandı. Bunun üzerine Rockstar oyunu kaldırıp oyunun yeni bir sürümünü yayımladı. Bugün bir mod sayesinde oyunda eskiden olan bu özelliği aktif edebiliyoruz.


9. Gta: San Andreas'ın aslında birden fazla baş karakteri olacaktı.

Evet Jeuxactu'nun eski GTA baş geliştiricisi Leslie Benzies ile röportajında, Leslie şöyle diyor: "San Andreas'ta zaten birden fazla oynanabilir karakter düşünmüştük, ancak teknik nedenlerden dolayı koyamadık."

Bir bilgi daha, aslında 9 değil 10 bilgi aktaracaktım ama 10 için bir şey bulamadım. İyi geceler :)



 


jackproton

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
10
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
1
Puanları
10
Məlumat üçün təşəkkür edirəm, çox şey öyrəndi
 

Üst