Gta: San Andreas Mothman (Güve adam)

kalukimo

Taş Madencisi
Mesajlar
97
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
70
Puanları
250
Mothman (Güve adam)

Bu resmi hatırladınız mı?:



Tam olarak bu fotoğrafı demiyorum arkasındaki heykeli diyorum. Eğer Gta: San Andreas ile ilgili videolar izlediyseniz bilirsiniz, şu Mothman yani Güve adam gizemini. Heykellerin Mothman isimli bu yaratığa benzediği, Gta: San Andreas'da böyle bir varlığın olup-olmadığını konuşuluyordu.

İlk önce kim bu Mothman? Ve nedir bu Mothman efsanesi? Mothmanın tasviri şöyle:



Peki kim bu yaratık? İlk önce Gta: San Andreas ile ilgili bir yaratık değil bu Mothman, kendisinin hikayesi 54 yıl önceye dayanıyor. Mothman, 15 Kasım 1966 ve 15 Aralık 1967 yılları arasında Point Pleasant bölgesinde görüldüğü söylenen ve dünya kamuoyuna duyurulmuş bir yaratıktır ama efsanedir.

Kendisi 2-3 metre civarında (yaklaşık 3 metre boyunda olduğu söylenir), iri yapılı, vücudu gri gibi pullarla kaplı, yarı güve, yarasa karışımı ve devasa kanatları olan bir varlıktır. Öyle-öyle bir hikayesi ve onu gördüğünü söyleyen insanlar var. Yalnız biz konumuzdan sapmayarak bunu Gta: San Andreas çerçevesi içinde değerlendirelim.

Mothman de Gta: San Andreas mitleri arasındadır. Peki böyle bir varlığın Gta: San Andreas'da olması mümkün mü? Bence yoktur.

Yalnız bu konudan detaylı bir şekilde bahsedelim. Moothman efsanesi böyle sanıldığı gibi yeni bir Gta: San Andreas miti değil hatta bu Gta: San Andreas son sürümünün veya oyunun bizzat kendisinin 2004 yılında daha çıkmasından önce ortaya atıldı. Yani daha bu oyun veya bu oyunun son sürümü çıkmadan önce elalem internet sitelerinde işte Gta: San Andreas'da Mothman olabilir falan yazıyordu düşünün.

Bakın size örnek vereyim şu an bir siteden daha bu sitede Gta: San Andreas ve Mothman ilişkisi ile ilgili yazılar 24 Haziran 2004-de falan yazılmış siz düşünün yani Gta: San Andreas bile 26 Ekim 2004-de çıkmış. O sitede Gta: San Andreas'de Mothman olabilir falan öyle şeylerden bahsedilmiş bir başlıkta, İngilizce ama çevirip yazayım mesela birini adam şöyle yazmış:

Yazılma tarihi: 24 Haziran 2004: "strange happenings would be funny, like at night you think you see the mothman in the trees as your driving by, look back, nothing there, or a ufo appears at irregular intervals like once a year or somethin, the waters get visited by a mysterious sea creature, any wierd real life events would be great, make the game so much darker
"



Çevirisi şöyle (çevirebildiğim kadarıyla çevirdim): "tuhaf olaylar komik olurdu, tıpkı geceleri ağaçların arasından geçip giderken mothmanı gördüğünüzü düşündüğünüz, geriye bakınca, orada hiçbirşey görünmediğini veya yılda bir ya da başka bir şey gibi düzensiz aralıklarla bir ufo belirdiğini düşündüğünüz gibi, sular gizemli bir kişi tarafından ziyaret edilince bir deniz yaratığı, herhangi bir garip gerçek hayat olayı harika olurdu, oyunu çok daha karanlık hale getirir."

"Oyun"dan kastı da sanırım Gta: San Andreas.

--

Bunu bir kenara bırakırsak Gta: San Andreastaki Mothman efsanesiyle gerçek Mothman efsanesi de çok benzerlik gösteriyor. Yani bazı oyuncular çıkıp Mothman'ı gördüklerini söyledikte, onun büyük bir kuş veya böceğe benzer kanatları, parlayan kırmızı gözleri olan ve herhangi bir manzaranın üzrinde yükselen bir insan olduğunu iddia ediyorlar. Ayrıca Mothman'ın gerçek efsanede olduğu gibi oyunda da birçok yaya öldüğünde, uçak düştüğünde veya herhangi başka bir kazada ortaya çıktığı da söylenenler arasında.

Mothman'ın görülmesiyle ilgili fotoğraf ve videoların çoğunluğu mod olabilir ayrıca oyunda varlığına kanıt olarak getirilebilecek şeyler de yoktur veya çok çok azdır.

Birçok oyuncu Stowaway görevinde yere paraşütle atlarken havada uçan bir tür siyah yaratık gördüklerini iddia ediyor. Ayrıca Back O' Beyondda, geniş kanatlı bir yaratık gibi görünen bir kaya dokusu var. Birçok fanatik onun da Mothman'ı temsil ettiğini iddia etmiştir.
 


Son düzenleme:

Üst