Yardım Komut Bloğu Genel Kullanım

xTronix

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
13
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
2
Puanları
40
Oyun Sürümü
1.14.4
1.14.4 sürümünde bir adventure map yapmayı düşünüyorum. Ama bilmediğim birçok şey var. Sorduğum sorular çok kabarık sorular diye büyük bir şey yapacağımı düşünmeyin daha önce hiç map yapmadım sadece redstone bilgim var ve 1.5.2'den beri oynuyorum. İnternette arama yaptım fakat istedğim bilgileri bulamadım. Hem benim için bunları bilmek iyi olur hem de birçok kişi fayadalanır. Cevaplayacaksanız okurken tek tek cevaplayın hepsini boşuna okumayın çünkü istemeden de olsa uzun oldu. :) Sıralamaya başlayayım:
1. Köylüleri bir noktadan belirli bir noktaya nasıl yürütebilirim? Yürüttükten sonra kaç saniye bekleyeceğini ve geri dönmesini nasıl sağlayabilirim? Bununla amaçladığım şey köylü gelince chatte köylünün konuşma metni geçecek ve köylü yeniden geldiği yere dönecek ya da onu takip etmemizi söyleyecek ve başka bir yöne doğru gidecek.
2. Köylülerle istediğimiz eşyanın ticaretini nasıl yapabiliyoruz?
3. World Edit olmadan komut bloğunu world edit gibi kullanmak mümkün müdür?
4. Oyunun sunduğu büyü levellerinden daha yüksek levelleri hangi komutla alıyoruz?
5. Komut bloğu ile çağırdığımız mobun büyülü zırh-kılıç-yaylı bir şekilde ve efektli bir şekilde doğmasını nasıl sağlıyoruz?
6. Texture pack olmadan oyunda lavabo-ocak-3d yatak gibi şeyleri kullanmak mümkün mü? Bir korku haritası videosunda görmüştüm.
7. Herhangi bir itema sağ ya da sol tıkladığımız zaman o itema verdiğimiz komutun çalışmasını nasıl sağlıyoruz? Örneğin çubuğa sağ tıklayınca ateş topu fırlatacak ve bunun 15 saniye yeniden şarj olma süresi olacak.
8. Etrafta belirli bir zamanda düzenli olarak mob spamlamak mümkün mü? Mesela gece olunca etrafta belirli özelliklere sahip olan moblar spamlamak istiyorum ama bunların spamlanma enderliğini de belirlemek istiyorum.
9. Boss gibi bir mob ile vs atarken yıldırım çarpmasını ya da o boss bir mob çağırıyormuş gibi göstermek için nasıl onunla vs atarken mob çağırabilirim?
10. Bildiğiniz gibi oyuna yere eşya koyamıyoruz. Mesela ben yere bir çubuk koymak istiyorum ve o çubuğa sağ tıkladığım zaman o çubuğu elime alabilmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
 


AtomyTR

Atomart - En büyük Discord Türk Sanat topluluğu.
Grafiker
Emekli
Mesajlar
1,671
En iyi cevaplar
19
Beğeniler
1,746
Puanları
5,090
Ruh hali
1.

2.

3.

4. /enchant olması gerekiyor.

5.

6. Sanırsam değil.

7.

8.

9.

10. Tam istediğini bulamadım ama istediğine benzer bir video mevcut.

Bu tarz konularda İngilizce olarak arama yapman daha iyi olacaktır. Bulduğum videolar senin için tam çözüm müdür bilemiyorum ama belki o videolar sayesinde daha farklı şeyler denemeye çalışırsın.
 

xTronix

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
13
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
2
Puanları
40
çok çok teşekkür ederim. Bunları bilen kişi sayısı çok nadir, yardım ettiğin için teşekkürler. :)
 
Son düzenleme:

xTronix

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
13
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
2
Puanları
40
Sanırım her seferinde bir şey soracağım özür dilerim :) Phoneix SC'nin ''güneşi iskelete çevirmek'' gibi yaptığı şeyler datapack mi? Eğer öyleyse onları nasıl kurabilirim? Adam sadece video amaçlı mı gösteriyor yoksa paylaşıyor mu? Birde yaptığım haritadayı başka birine gönderdikten sonra ben nereye spawnpoint çekersem o kişi orada mı doğuyor direkt? Nasıl oluyor?
 
Son düzenleme:

xTronix

Ağaç Yumruklayıcı
Mesajlar
13
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
2
Puanları
40
Rahatsız etmek istemem ama yardım etmek istiyorsan Discord'unu verebilir misin? Direkt sorabilmek için istiyorum. Bazı şeyleri Google'da direkt olarak aratınca istediğim şeye ulaşmak imkansız oluyor.
 

Üst