Yanlış anlattım sanırsam şu seviye olayını birdaha anlatıyorum. Oyunda belli seviyeler var ve bu seviyeler puanlardan oluşuyor. Mesela;
0-5>> 1. Seviye
5-15>> 2. Seviye
15-25>> 3. Seviye
25-40>> 4. Seviye
....
Her puan ise belli bir değere sahip ve savaş marketinde savaşta kullanılabilecek her şey satılıyor. Markete girdiğinde karşına bir menü çıkıyor menüde profil seçimi yapıyorsun mesela ben profil biri seçtim. Profil biri seçtikten sonra karşıma bu başka bir menü çıkar bu menüde 3 bölüm bulunur;
- Birisi kaç puanımın olduğunu ve kaç puan daha kullanabileceğimi gösterir.
- Birisi mevcut profilde hangi itemlerin bulunduğunu görmemi sağlar.
- Sonuncusu ise profilime yeni item almamı sağlar.
Diyelim benim 35 puanım var dolayısı ile 4. Seviye oluyorum ve profilimde daha hiç item yok. İlk yapacağım şey porfilime item eklemek olacaktır. Bu puanlar aynı zamanda bir tür oyunun ikinci para birimi gibi ama sadece savaş market üzerinde kullanılabiliyor. Giriyorum markete ve
1 adet büyülü altın elma (15 puan)
1 adet sopa (1 puan)
2 adet havuç (1 puan)
1 adet demir kılıç (2 puan)
1 Adet deri kask (1 puan)
1 adet deri pantolon (1 puan)
1 adet deri göğüslük (1 puan)
1 adet deri kask (1 puan)
alıyor ve geri butonuna basıyorum. Tabi bu arada 35 puandan 23 puanı iteme harcadığımdan bana 12 puan kalıyor. hemen menü üzerinden itemlerimin bulunduğu yere tıklıyor ve aralarından sopama tıklıyorum. Karşıma sopama ne gibi özellikler ekleyebileceğim ve bunların değerleri yazıyor. Ben sopama 4 puan değerindeki savurma 2 ekliyorum ardından kılıcıma ise 8 puan değerindeki keskinlik 3 ekliyorum. Böylece buradanda tüm puanlarımı harcamış oluyorum. Artık ilk profilimi başarılı birşekilde ayarlamış oldum ve hemen ardından spawna gidiyorum. Spawnda savaş lobisinden sıraya katılıyorum ardından plugin bana göre 4 tane 1 seviyelik oyuncu buluyor. Ardından herkes savaş lobisine aktarılıyor ve normal itemleri OTOMATİK OLARAK sanal bir cheste savaş bitiminde geri verilmek üzere sanal bir sandığa koyuluyor. Unutmaki savaş itemlerini normal dünyada normal itemlerini ise savaş dünyasında kullanamazsın. Mob kesmek vsvs için normal dünyada kendin hazırladığın normal itemleri kullanman gerekiyor. Savaş itemleri sadece savaşta ve daha bugün aklıma gelmiş olan dungeon eventlerinde kullanılabilir. Normal itemler sanal cheste gittikten sonra karşıya profil seçimi gelir. (Profillerdeki amaç stratejidir mesela karşıya göre saldırı ağırlıklı veya koruma ağırlıklı vsvs nin olduğu profili seçebilirsin.) Profil seçimide bittikten sonra hemen 5 kişiyi içinde kimsenin olmadığı bir arenaya ışınlar. (Sunucuda en az 10 tane arena olacak.) 4. Seviye olan kişinin karşısındaki 4 tane 1. Seviye lik oyuncu bir takımdır ve birbirlerine vuramazlar. Oyun sonunda hangi taraftaki tüm oyuncular ölürse öbür taraf kazanır. Ve diyelim 4 kişinin olduğu taraf kazandı o zaman kaybeden taraftan 4 puan eksilik ve kazanan oyunculara 1 er puan verilir. İtemler düşmez. Eğer bir oyuncu bir arkadaşı ile savaş yapmak isterse ki normal şartlarda karşındaki kişileri sen seçemiyorsun otomatik olarak seçiyor. Özel oyuna girebilir oyuncular ve karşılarına kimi isterlerse alabilirler ve savaş sonunda kimseden herhangi bir kayıp olmaz veya kazanç olmaz. Böylece sunucuda daha 1 gündür oynayan birisi arenaya atladığında p4 setli kişilerin arasında kalmamış olur ve adil bir savaş sağlanmış olur
Not: Burada vermiş olduğum tüm sayısal veriler örnek amaçlı yazılmıştır