Bestia'ya yolladığım mesajı sana da yolluyorum...
Şunu neden görmezden geldiğini anlamıyorum:
hiçbir kavim yoktur ki, içlerinde onları eğri yolun encamından sakındıran bir peygamber gönderilmiş olmasın" (fâtır sûresi, 35/24)
Böyle bir sure var görüyosun değil mi? Şimdi "kavim" ne anlama geliyor ona bakalım. Ben sordum tam karşılığı bu merak etme, arapça kökenli bir sözcük.
Kavim: isim, toplum bilimi Aralarında töre, dil ve kültür ortaklığı bulunan, boy ve soy bakımından da birbirine bağlı insan topluluğu, budun. <<< Anlamı bu
Kaynak:
http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&kelime=KAVİM
Şimdi eğer Amerikadakiler farklı bir kavimse ve Kuran her kavime peygamber yollandığını iddia ediyorsa ve gerçekte Amerikaya hiç kavim yollanmadıysa her şeyi bilen Allah bunu neden bilmiyordu? Neden yanlış bilgi verildi* Bırak onu Neden yüz yıllar boyu o insanlar Allah'tan uzak kaldı? Haksızlık değil mi? Eşitsizlik değil mi? Belki bir sürü Allah'ın vaad ettiği haktan mahrum bırakıldılar. Bu tam olarak bizim suçumuzda olamaz, müslüman mantığına göre bizi yaratan Allah, yani ben 2 saniye içinde koskocaman gemi inşaa edip sonar Amerika'ya gidemem, öyle bir yeteneğim yok, bunun için zaman gerekli, neden Alalh o nsanları uzun süre dininden uzak bıraktı? Bende din dersleri gördüm, bana da dayatılma yapıldı, duyguların gerçekleri kabullenemiyor, insanın siniri bozulabiliyor, ama bir kafayı çalıştır. Tek soru bu da değil, bunun gibi mantıksız bir sürü şey var Kuranda, kendi kafasına göre bir şey uyduranlara bakma. Kuranda ne yazıyorsa o.