Haber Minecraft’ta gizli kapı nasıl yapılır?

Bu konu süresiz olarak sabitlenmiş.

bluera

Fiercely unapologetic.
Site Danışmanı
Geliştirici
Mesajlar
972
En iyi cevaplar
13
Beğeniler
2,046
Puanları
2,480
Ruh hali

image.png


Minecraft’ta gizli kapı nasıl yapılır?
Merhaba Türkiye’nin en büyük oyuncu platformunun değerli üyeleri ve ziyaretçiler! Diyelim ki Minecraft’ta harika bir gün geçirdiniz ve bir sürü zümrüt topladınız. Bayağı şanslı olmalısınız! Peki asıl sorun şurada ki, onları güvende tutmak için nereye koyabilirsiniz, lav havuzuna mı? Şaka yaptım, öyle bir şey denemeyin lütfen.

Eğer değerli eşyalarınızın çalınmasını istemiyorsanız, onları gizli bir kapının arkasında saklamayı deneyebilirsiniz. Her seferinde içeri girmek için kırılan ve içeride işiniz bittikten sonra yerine geri koyulan toprak bloklarından yapılmış bir kapıdan bahsetmiyorum tabii ki de. Yani eğer sene 2009 vesaire olsaydı bunu yapabilirdiniz ama artık sene 2019 ve daha profesyonel bir kapıya ihtiyacınız var. Kısacası, bir çamur kapıdan daha fantastik bir kapı yapabilirsiniz!

Ama ilk önce söylemeliyim ki; hırsızları aldatma olaylarında yeniyseniz, ilk başta temelleri kavramak lazım. Bugün, Minecraft’ta gizli bir kapı yapmak için 5 adımı ele alacağız ve bu kapıların yapım zorlukları da giderek artacak. Her şeyden önce bunu okurken, çevrenizde bir hırsız olmadığından emin olunuz. (Biliyorsunuz ki gizli çalışıyoruz.)


Acemi
Gizleme dünyasında olan yolculuğumuza, bir resim ile başlıyoruz. Aşağıdaki resimde ne görüyorsunuz acaba?

BEGINNER - Image 1.png


Evet, bir kuru kafa gördüğünüzü söylediğinizi duyar gibiyim. Tebrik ediyoruz fakat asıl olay ise bu kuru kafa resminin aslında gizli bir kapı olması. Ne, hala göremedin mi? Bu resim, bir odaya açılan deliğin üzerine yerleştirilmiştir ve böylece orayı kapatmıştır. Aşağıdaki adımları izleyerek, kendinize bir sanatsever kapısı yapabilirsiniz.

PaintingDoor1.png


PaintingDoor2.png


PaintingDoor3.png


Amatör
Evet, resimler ne kadar kapıları gizlemek için iyi bir yöntem olsa da, hırsızların gözünden çoğu zaman kaçmadığını söyleyebilirim. Daha iyi bir koruma için, gizli odanıza açılan kapıyı daha gizli bir butonla açmak isteyebilirsiniz.

Öncelikle bir demir kapı yapın ve onu görülemeyecek bir yere koyun. Aynı şekilde yukarıdaki resmin arkasına da koyabilirsiniz.

Daha sonrasında ise, bu kapıyı açacak bir butona ihtiyacınız var fakat bu butonun da aynı şekilde kapının olduğu gibi gizli olması gerekmekte. Aşağıdaki videoda Mumbo Jumbo, size düğmeleri saklamak için harika yöntemlker göstermekte.


Demir kapınızı ve düğmenizi aldıktan sonra tek yapmanız gereken onları birleştirmek. Basitçe, butonu ve kapıyı birleştirmek için redstone kullanabilirsiniz.

Son adım ise, kızıltaş tozunu bir duvarın arkasında gizlemek yoksa redstone ile gizli bir kapıya güç vereceğiniz ortaya çıkar. Bu adımlardan sonra tamamıyla bitmiş oluyor! Artık geçilmez bir kaleye sahipsiniz.


Becerikli
Sinsiliğe biraz daha az zaman harcayalım ve onun yerine piston ile gizli bir kapı yapalım.

Yapışkan piston kullanmamız gerektiği için evimizi güvence altına almak biraz daha zorlaşıyor ama endişelenmeye hiç gerek yok! Aşağıda, gizli bir piston kapısının nasıl yapabileceğini açıkladım. (Ayrıca bir videolu anlatım da var.)

Skilled1.png


Skilled2.png


Skilled3.png


Skilled4.png


Skilled5.png



Üst Düzey
Yukarıda yapmış olduğumuz piston kapısında bir hata fark etmiş olabilirsiniz, evet yukarıdaki şalter her şeyi belli ediyor. Şalteri bir nesnenin arkasına saklamayı deneyebilirsiniz fakat piston kapılarını daha iyi gizlemek için bazı kızıltaş devreleri de mevcut.

Güzel bir başlangıç yapmak için Rouge Fox’un piston kapılarının düğmelerini saklama rehberini izleyebilirsiniz. Gereken redstone devresi oldukça basittir fakat içine farklı farklı bloklar ve materyaller girince iş daha da karmaşık hale geliyor. Aşağıdaki videoyu dikkatlice izleyebilirsiniz.


Eğer bunun kolay olduğunu düşünüyorsanız, birlikte çalışan birçok hareketli parça ile beraber yapılan
Biggs87x’in kızıltaş meşalesi kapısını inceleyebilirsiniz. Bu fikrin başka bir versiyonu ise, demir kapıyı açan zincirleme bir reaksiyon oluşturmak için zırh standı kullanan docm77’nin kapısıdır.

Son olarak ise, Mumbo Jumbo değişik ve gizli kapılarla geri dönüyor. Bazıları piston ile çalışırken, bazıları ise tamamen yeni düzenlemelerden oluşmaktadır. Bunlardan birkaçını başarıyla yaptıktan sonra eminim ki bir redstone uzmanı olacaksınız. Hırsızlar sizden tam olarak nefret edecek! Hırsızların sizden nefret etmesini istemiyor musunuz yani? Hırsızlar etkilemeniz gereken türden bir grup değil.


Büyücü
Ne düşündüğünüzü biliyorum. Gizli kapılar nasıl daha karmaşık bir hale getirilebilir ki? Sadece McMakistein’e sorun. İnsanların aklını yerinden almak için her türlü makineyi yapan, Avusturyalı Minecraft oyuncusu. Aşağıdaki video muhtemelen görüp görebileceğiniz en muhteşem gizli kapıları içeriyor.


Fakat aralarından en iyisi bunlar değil. Yakın bir zamanda McMakistein, bazıları Harry Potter dünyasından ilham alınmış olan 5 tane kapı daha yaptı.


Artık hazinenizin çalınma ihtimali olmamalı! Makalenin orijinaline şuradan ulaşabilirsiniz: Tıklayın
 


gunwiggle

Demir Madencisi
Mesajlar
255
En iyi cevaplar
0
Beğeniler
235
Puanları
640
Ruh hali
ellerine sağlık, uzun süredir Minecraft oynuyorum ama hala şu kızıltaş olayına yatkın değilim. :(
 

bayoreo

the lord of oreos
Mesajlar
426
En iyi cevaplar
11
Beğeniler
787
Puanları
1,060
Ruh hali
En sonlardakini creative de yapamam ben
 

Morona

Kömür Madencisi
Mesajlar
139
En iyi cevaplar
4
Beğeniler
141
Puanları
640
Ruh hali
Biz oyuna başladığımızda doğrudan "üst düzey" denen kapıdan yapıyorduk, emeklemeden koşmuşuz resmen. :D
 

Üst